Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Samboer med store psykiske problemer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Samboer med store psykiske problemer

feb 8 2018 - 13:00
Min samboer har store psykiske problemer samt lang historie med rusproblematikk. I møte med hjelpeapparatet kommer aldri den psykisk syke siden fram. Det blir alltid kokt ned til å kun dreie seg om et rusproblem.
Han har hatt en svært traumatisk barndom. Og når jeg leser om problematikk i forhold til emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse/borderline eller komplekst PTSD, er det som å lese om han. Men veldig mye av symptomene er ikke synlig for andre enn meg som er nærmest. Hjelpeapparat oppfatter han som dårlig til å følge opp, og gidder liksom ikke følge han opp av den grunn. (Er elendig med avtaler, planlegging og økonomi). Han klarer ikke se selv hvor ille det er, og ilegger stort sett alle problemer og vansker i menneskene rundt. Det eneste problemene han har er at han går rundt og har tankekjør, er urolig og har "vondt" inni seg. Han går også med på at han har problemer med å uttrykke følelser på en konstruktiv måte. Men årsakene til dette adresserer han i stor grad til meg. Han skal nå i behandling hos DPS for dette. Men jeg har i grunn mistet mye av troa på det som fins av hjelp. Alt drar ut i tid, han snakker rundt, og bagatelliserer det meste, og følger ikke opp slik han skal. I forsøk på å presse han, forsvinner han på fylla. Da skal han skremme meg slik at jeg blir redd han tar livet sitt. Tror i utgangspunktet at han ikke ville gjort det, men eier ikke impulskontroll, er fryktelig dramatisk og med litt for mye alkohol innabords, er jeg redd han likevel kommer til å skade seg drastisk. Jeg er selvfølgelig veldig redd for han, særlig siden vi har barn, som er fryktelig glade i pappan sin.
Jeg er frytktelig sliten, og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vurderer å ta kontakt med hans psykolog, for å fortelle hvordan ting er. Hvis psykologen skal nøste opp i denne casen, er vedkommende pensjonist før de kommer til bunns. Er det innafor å gjøre det? Er det noe annet jeg kan gjøre?
Avatar

Re: Samboer med store psykiske problemer

mars 1 2018 - 18:43
Hei.
Veldig trist situasjon du er i. Det er veldig vanskelig å hjelpe noen som ikke ser/vil ha hjelp. Det viker som om han må tvangsbehandles hvis han ikke klarer å snakke om problemene sine med de som vil hjelpe han. Jeg ville ringt ambulant team i din kommune og bedt om råd.

Masse lykke til <3
Til forsiden