Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Samboer med PTSD - noen fler?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Samboer med PTSD - noen fler?

mars 4 2015 - 20:46
Hei!

Jeg har en fantastisk omsorgsfull og god kjæreste som også har PTSD. Han opplevde en krigslignende hendelse for et par år siden og har slitt gjevnt i ettertid. Han har fått delvis hjelp av psykolog etter hendelsen, og har det siste halvåret gått til psykolog en gang i uken og sier at det hjelper litt.

Han har hele tiden vært åpen om PTSD´en, så det var noe jeg visste om fra første stund. Men jeg innså nok ikke alvoret. I de periodene han har det som værst isolerer han seg ved å spille skytespill og se på TV. Dette varer som regel i en uke +/- også går det bedre i perioder. "Oppturene" varer i ca. en måned før han isolerer seg igjen/ har svært tunge dager. Jeg sliter med å vite hvordan jeg skal forholde meg til dette. Jeg prøver å få han til å snakke om hvordan han føler seg ol. slik at han skal slippe å sitte alene med det, men jeg vet at han skåner meg ved å ikke fortelle de verste tankene sine.

Han er ellers en svært oppegående mann med flere tillitsverv i organisasjoner. De fleste av mine venner som har blitt kjent med han ser på han som en svært ressurssterk person. Jeg ser også på han som en svært ressurssterk person med veldig mye kunnskap om veldig mye - derfor sliter jeg også med å forstå at han sliter som han gjør med studier. Han har lite problemer med å forberede seg grunndig til en debatt (og å klare seg veldig bra i den) - men sliter med studiene. Dette er også noe jeg bruker en del tid på å bekymre meg over. Han har nettopp begynt på et nytt studie og jeg lurer sånn på hvordan det går. Han sier han syntes det er veldig spennende og at han føler han er på rett plass (og det tror jeg), men jeg vet at han skulker en del undervisning fordi han har dårlige dager.

Nå er vi inne i en hard periode. Vi har ikke vært sammen så lenge (snart to år) og jeg opplever for første gang at jeg syntes forholdet er skikkelig vanskelig. Før juletider hadde vi en veldig stressende periode hvor jeg hadde masse eksamener, var veldig stresset og han hadde en veldig dårlig periode. Dette gjorde at vi både hadde lite tid sammen, lite sex (ikke at det i seg selv er problemet - men mangel på nærhet) og at det meste vi gjorde sammen var å sove om natten. Ila. januar ble ting bedre, vi fikk ordnet opp i en del floker og hadde det skikkelig bra frem til nå. For nå har kjæresten min en nedtur igjen og jeg kjenner at jeg blir skikkelig redd. Redd for at jeg ikke skal orke mer.

Jeg elsker kjæresten min over alt på jord og begynner å gråte bare av tanken på å ikke være sammen mer, men jeg er redd og sliten av å leve med en som har det veldig vanskelig. Dette er en mann jeg kunne tenke meg å få barn med om et par år, og det sier jo litt. Men jeg er redd - redd for at hans problemer. Det er jo ikke jeg som har det verst av oss to, men det sliter så ekstremt på meg å se han gråte i søvne, være deprimert og ha det vondt - fordi jeg elsker han så høyt.

Må bare legge til at han til tross for å ha tunge perioder er veldig omsorgsfull. Han har i perioder hvor jeg har vært mye (fysisk) syk tatt ansvaret for å lage middag, rydde og være god. Når han har gode perioder har vi det veldig morsomt sammen, har mange felles interesser, mange felles gode venner og har generelt sett ett veldig bra forhold.

Grunnen til at jeg skriver inn hit er fordi jeg føler jeg ikke har så mange å snakke med dette om. Vi har mange felles venner og jeg vil ikke utlevere han i denne graden til noen jeg kjenner. Jeg vil gjerne ha svar fra folk som har vært lengre i et forhold med en person med PTSD. Hvordan er det? Hvordan er forholdet deres? Har du noen tips?

På forhånd, takk!
Avatar

Hei og velkommen :)

mars 4 2015 - 20:56
Hvis du ser litt lenger ned på siden, så er det en tråd der fra vi som er sammen med noen med PTSD.
Jeg er trådstarteren og var helst desperat når jeg skrev innlegget.
Men alt går fint, vi skal flytte sammen så snart vi har funnet plass å bo.
Du får litt tips og svar på noen av spørsmålene, hvis du leser det som er skrevet på tråden.
Bare skriv når du føler det, vi er mange i samme båt, alt er lettere med flere som deler erfaringer :)
Avatar

Re: Samboer med PTSD - noen fler?

april 14 2017 - 12:27
Hei dokammen!

Ser at innlegget ditt er skrevet for lenge siden, men kan jo være at du forsatt er aktiv her.
Er selv samboer med en med PTSD, og ser at vi har mange fellestrekk. Min samboer har også fått denne diagnosen pga utenlandstjeneste i forsvaret.
Sett litt på nettet ang PTSD, men er ikke mye annet å finne enn generell info om dette, og i hvertfall ikke når det kommer til det å være i nær relasjon med noen med PTSD.

Om du, eller andre som bor med noen med PTSD, vil skrive litt, så skriv gjerne en mld! : )
Til forsiden