Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykisk syk mamma selvmordsforsøk

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykisk syk mamma selvmordsforsøk

nov 5 2017 - 10:39
Hei, jeg håper noen kan hjelpe meg

Jeg har en mor som er diagnosert med adhd, hun mistet livet sitt når hun ikke kunne jobbe mer. Helsen hennes har skrantet siden det. Hun har gitt opp, og klarer ikke å gjøre noe for seg selv lenger.

Jeg forstår hun er veldig følsom og mest sannsynlig har borderline og personlighetsforstyrrelse fordi hun aldri har fått hjelp.
Vi, familien hennes prøver så godt vi kan å hjelpe henne. Men det er et konstant spill vi leker "nå har mamma det bra" nå hater mamma oss" og dette har tært på vår relasjon kjempe lenge.

For en uke siden ble hun hentet av sykebilen for å tatt overdose på medikamenter, dette var etter en krangel hun hadde med oss. Hun ble lagt inn og skrevet ut etter to dager. Hun sa hun var glad for å leve etter det, men skyldte på oss og hennes livssituasjon.

Nå som det har gått så langt, vet jeg ikke hva mer jeg kan gjøre for å hjelpe henne annet enn å fortsette å gi støtte og snakke med henne. Det vi har opplevd er at det hjelper ikke. Hun er som et barn, og selvfølgelig er det er dårlig situasjon for alle oss. For tips og råd som kommer fra døtre høres ikke på naturligvis.

Hun vil ikke innse at hun trenger hjelp! Folk har blitt innlagt for mindre ting enn det hun går igjennom stakkars. Men vi som er rundt henne nå, der alvoret i dette og mitt største ønske er at hun kan få hjelp og støtte til å komme seg tilbake i livet igjen på best mulig måte.

Er det noen som har noen gode råd i forhold til hvordan vi i familien kan takle dette?

Jeg vil ikke gi henne opp, vil ha tilbake mammaen vår, slik at vi alle kan komme sterkere tilbake.

M
Avatar

Re: Psykisk syk mamma selvmordsforsøk

des 10 2017 - 01:03
Jeg vet ikke om det hjelper, men kan det være et forsøk å vise dokumentarer/film/bøker/tvserie for henne som handler om nettopp psykisk helse eller adhd?

Når hun ser I en dokumentar at de som er syk eller har en diagnose og er vanlig som alle andre,, bare med litt tilleggsvansker kan det hende noe inni hun våkner opp.

Http://Adhd-inspirasjon.com kan og være bra i tillegg til dokumentarer/film med andre om adhd. Det kan jo hende hun kjenner seg litt igjen i filmer, dokumenter og det vil gjøre det lettere å akseptere situasjonen hun er i.
Et tips kan være å ikke presse henne til se, men gi link, dele eller/og noe lignede. Slik at hvis hun vil kan hun det når hun er alene. Hun trenger ikke å si at hun har sett heller, husk at ikke all kommunikasjon er gjennom ord.

.legggjerne gjerne skjult tilrette sånn at hun blir fristet og får mulighet til å se noe slike dokumentarer.

At hun er som dette trur jeg er for at hun er i en forsvarsposisjon. Det kan være noe skam hun føler at hun ikke har jobb mer.

Psykolog kan og hjelpe eller bare en person hun ikke kjenner som kan snakke.

Ellers så kan det funke med frivillig arbeid. Håper det ordner seg krysser fingre!
Til forsiden