Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psyk venninne/samboer som ikke vil prate

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psyk venninne/samboer som ikke vil prate

mars 12 2017 - 04:14
Jeg har en venninne jeg bor sammen med. Hun er ganske privat av seg til vanlig, men i hennes "dårligere perioder" stenger hun helt av. Hun har behov for mye alene tid, helt uforstyrret på rommet, hvilket jeg forstår. Men hun vil aldri snakke om det, noe som gjør venninne-rollen noe vanskelig å gjennomføre. Jeg har ingen intensjon om å "redde henne" eller at hun skal dele ting med meg hun ikke ønsker å dele. Men skulle ønske det fantes en måte å formidle til henne i de periodene at jeg finnes her for henne hvis hun skulle ønske. Men det er veldig vanskelig med noen du ikke kan banke på døra til i de periodene. Jeg kan sitte på rommet mitt å høre henne gråte. Og det er så vanskelig å vite om jeg er bedre venninne om jeg overser det og lar henne grine der inne helt alene, eller om jeg er bedre venn om jeg banker på(eller sender SMS) og sier jeg finnes der om det skulle behøves. Som regel lar jeg være, og lar henne helt i fred. Problemet er at jeg får så dårlig samvittighet av å "gi faen". Men igjen så får jeg like dårlig samvittighet for å "impose" med å gå inn til henne eller sende mld.

Det skal også legges til at jeg har en del diagnoser og ting jeg sliter med. Og med de tingene stiller hun ganske mye opp, så lenge hun har en OK periode. Men dette fører også til en viss skjevhet i forholdet også. Noen som har noen tips?
Avatar

Hei

mars 16 2017 - 19:39
Det virker for meg at du er en god venn
Alle mennesker er forkjellige
En privat person som henne så ville jeg bare vert der
Når hun har en vanskeig periode så send henne en fin melding eller skriv et kort med noen ord
Du kan også lage en god frokost til henne
Er ofte bare små ting hver dag som skal til
Avatar

Hei

mars 16 2017 - 19:44
Er ikke mas å gjøre det jeg sa.
Så lenge man ikke maser på henne for å få henne til å fortelle
Det kan være svært vanskelige ting å det er ikke lett å snakke om for alle

I de gode periodene kan du oppmuntre henne til å bli med deg å drive med kreative ting
Det kan hjelpe både hu og du
Til forsiden