Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Narkoman bror

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Narkoman bror

sep 12 2020 - 00:40
Hei. Min storebror er rusmisbruker.. Han begynte å ruse seg for mange år siden, men klarte å komme seg ut av det. Han var clean i 6 år! Han klarte seg så bra.. men nå har han falt tilbake i rusen, og jeg har så dårlig samvittighet. Ja, dårlig samvittighet.. for jeg kunne faktisk gjort noe tidligere..

Jeg så tegnene lenge før det gikk så ille som det nå har gjort, men valgte å ikke gjøre noe. Hvorfor? Jeg er rusmisbruker selv og følte at det ble feil. Skulle JEG som var like ille begynne å blande meg opp i hans greier?

Jeg har hatt mange muligheter til å snakke med han om det, og føler meg som en grusom søster..

Jeg selv var clean i 7 mnd, men havnet i et tilbakefall for 2 mnd siden jeg ikke har kommet meg ut av. Min mor tror fortsatt at jeg er clean,,så hun snakker mye med meg angående min bror. Det knuser meg å se hvordan hun har det.. det må være det verste å se sitt barn ta sakte men sikkert selvmord på den måten...

Jeg vil be om hjelp selv, men klarer ikke tanken på hvor knust mamma hadde blitt om hun hadde fått vite at hun har 2 barn i rusen - samtidig. Jeg føler også at hun hadde sluttet å prate med meg angående min bror... (jeg og broren min har lite kontakt).

Så jeg er både rusmisbruker og pårørende. Akkurat nå er pårørende biten så utrolig vanskelig. Jeg vil så gjerne at broren min skal få den hjelpen han trenger, men jeg vet han ikke kommer til å be om hjelp uten at vi tilbyr hjelp. Vi er ganske like der, hehe.

Hva er rett å gjøre her? Kan jeg si noe, selvom jeg selv er i rusen? Eller blir det dobbeltmoralsk? Vanskelig situasjon..
Avatar

hallo

sep 15 2020 - 20:53
jeg
får ekkel følelse
av dette
det er ikke riktig
at du
skal belære din bror
når du sitter
i gjørma selv
nei kom deg opp på fast grunn først
og så kan du fortelle dine erfaringer av det ;)
Avatar

Re: Narkoman bror

sep 16 2020 - 00:41
Slik jeg forstår deg så handler spørsmålet hovedsaklig om hvorvidt du skal si noe og agere i forhold til din bror?....og en dobbeltmoralsk følelse siden du selv har ditt å stri med?

...det er i hvertfall det mitt svar tar utgangspunkt i.
Hvis noen vet hva det går i og kan kvalifisere til å være kompetent til å vurdere det hele.....den beste til det vil være en annen rusmisbruker.
For å bruke det hele til noe positivt :
Det er som regel lettere å vurdere ting fra utsiden og se ting klarere. Derfor har du mulighet til å hjelpe deg selv parallelt ved å selv gjøre det du hjelper din bror til.

Beste ønsker uansett!
Til forsiden