Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når det utenkelige skjer..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når det utenkelige skjer..

des 25 2016 - 20:34
Hei.

Nå prøver jeg ut dette i håp om at noen av dere har kloke råd å komme med.

En i min vennegjeng har nylig valgt å avslutte sitt liv. Helt uten forvarsel. Jeg har ikke kjent vedkommende så lenge, men er i nær relasjon båe med hennes kjæreste og bestevenninne gjennom 20 år. Nå lurer jeg på hvordan jeg kan best stille opp for dem? Er det best å snakke om andre ting? Hvordan skal jeg la dem forstå at jeg står trygt ved deres side, også i de verste sorgbølene som måtte komme?
Avatar

Heiii

jan 3 2017 - 13:46
Hei! Minpappa tok livet sitt for snart to år siden. Det jeg husker var at vi fikk masse god støtte fra venner. Det kom ferdige middager på døra, mine foreldres venner ordnet og tok av seg forberedelsene til minnestunden ( sette opp bord og stoler, handle inn drikke osv, ordnet med kaker). Jeg vet ikke hvordan de nærmeste har det, men i det været orket jeg ikke å snakke så mye, men vi fikk hjelp til middager, snømåking også ble det laget en konto hvor de som ville kunne gi penger til meg og mine søskens utdannelse. Vi personlig betalte ikke for minnestunden da venner og bekjente rundt oss ga oss støtte til det.

Det du kan gjøre er å bare være der for dem, tilby hjelp. Jeg ble veldig rørt da jeg så hvor mange som hjalp oss i den tunge tiden. Vi fikk både masse blomster og kaker på døra.

Det er ikke sikkert de vil snakke nå, men tiden vil gå og etterhvert vil behovet komme. Det er heller ikke sikkert av de vil gjøre så mye, men å tilby seg å kjøre dem et sted hvis de ikke vil kjøre selv. Vet du ikke hva du skal si så si det! Du viser at du bryr deg, som er det viktigste
Til forsiden