Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Miste en far

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Miste en far

aug 25 2016 - 08:50
Hei! Jeg har aldri opplevd dødsfall i familien eller hos mine venner. Men nå er faren til min kjæreste syk og har ikke lenge igjen. Jeg vet bare ikke hvordan jeg skal støtte han eller opptre med han når dette skulle skje, har ikke lyst til å gjøre noe feil eller gjøre ting værre. Hva er det beste jeg kan gjøre? Alle sier at man må støtte personen, men hvordan?
Avatar

Så trist

aug 25 2016 - 10:11
Hvordan man støtter noen er forskjellig fra person til person. I enkelte tilfeller holder det å bare være til stede når de ønsker å prate, trenger å gråte, kjefte osv. Det går jo også an å spørre ham? Hva trenger du av meg? Hva ønsker du jeg skal/ikke skal gjøre osv :)

Avatar

Mista pappa

sep 6 2016 - 16:35
Jeg mistet faren min for snart et halvt år siden av kreft. Har en kjæreste og han har sikkert lurt på mye av det samme som deg. Det er ikke lett for andre å forstå hva man går gjennom, det er vel egentlig umulig så lenge man ikke har opplevd det selv.

Kjæresten min sier ofte han ikke vet hva han skal si eller gjøre for å hjelpe meg, men at han bare har støttet meg gjennom alt som har skjedd er mer enn nok for meg. Bare det å være sammen har hjulpet meg utrolig mye. Det kan være alt fra å slappe av hjemme sammen, til å dra på kino, gå tur, eller reise - både inn- og utenlands.

Det viktigste for kjæresten din vil nok være at dere tilbringer tid sammen. Det er viktig å snakke om tingene som skjer, evt har skjedd og det er lov å være lei seg, det er lov å gråte. Samtidig er det fint om dere sammen kan mimre tilbake på minner man har sammen og kanskje kjæresten din forteller ting om faren hans som du ikke vet om. Når det gjelder å miste noen så er det ingenting som er feil, og alle takler det forskjellig.
Avatar

kjærste som har mistet far

okt 16 2016 - 21:19
Hei!

Dette lurer jeg også på! jentenisju, hva syns du var det vanskeligste med å miste faren din? Om jeg kan spørre?
Avatar

Re: Miste en far

des 7 2016 - 01:28
Jeg har selv mistet min far da jeg var ungdom. Det var veldig vanskelig for meg - og det er det fortsatt. Jeg var singel på det tidspunktet, så akkurat konkret hvordan en eventuell kjæreste burde reagere, er vanskelig å si.

Når jeg i senere tid har hatt kjærester, synes jeg det er vanskelig å ta opp faren min. Jeg vil liksom ikke at de skal føle noe ubehag ved at jeg tar opp noe såpass trist. Men han var jo min beste venn og en veldig viktig del av mitt liv, så jeg må nesten få lov til å prate om han. Kanskje du kan gjøre det ganske klart at uansett NÅR og HVOR og HVORFOR han har lyst til å prate om faren sin, så kan han ALLTID snakke med deg om det. Og om han ikke har så lyst til å snakke om det heller, så er det også helt greit. Da vil han kanskje føle at det er greit å ta opp triste tanker, og at det ikke er en byrde for deg.

Det merkelige er at jeg i senere tid har møtt flere som nettopp har mistet fedrene sine, og selv jeg som har opplevd det samme og vet hvor forferdelig det er, sliter med å vite hva jeg skal si. Og det er fryktelig lett å ikke si noe, fordi man er redd man skal si noe feil. Det er alltid bedre å bry seg for mye enn for lite. Det er fryktelig skuffende når det virker som folk ikke bryr seg når man har det så kjipt. De som alltid var på og som jeg kanskje der og da opplevde som litt masete, er de jeg tenker tilbake på med varme for at de brydde seg om meg og fikk meg på beina igjen i en veldig vanskelig tid.

Dette er vanskelig, men du bryr deg jo åpenbart, og jeg tenker at det må være veldig godt å ha en som er glad i en og som bryr seg når man opplever noe så dramatisk.

Gode tanker til deg og kjæresten din!
Til forsiden