Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min venninne har blitt psykisk syk

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min venninne har blitt psykisk syk

des 16 2016 - 23:49
Hei. Jeg har fått vite at min aller beste venn har blitt syk og skal legges inn på psyk. Jeg er helt i sjokk. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er så inderlig glad i hu... Men oppi alt dette, så har jeg så mye skole, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. Jeg klarer ikke konsentrere med i det hele tatt.... Det eneste jeg tenker på er bestevenninna mi som skal legges inn... Jeg er en person som ikke liker å vise følelser, og derfor er det vanskelig å snakke med noen.. Jeg vil så gjerne at en voksen (lærer eln) spør om jeg har det bra... Jeg klarer ikke takle alt dette på en gang... Og i tillegg til alt dette, så sliter jeg selv med sosial angst... Har noen noe ideer til hvordan hverdagen kan bli litt lettere?
Avatar

Heiii

jan 3 2017 - 13:50
En av mine venner er lagt inn pga spiseforstyrrelse og selv sliter jeg med depresjon og angst. Det jeg gjør er å unne meg selv godt, tenker hva som er best for meg. Hvis du syntes det er vanskelig å snakke med noen, kanskje du kan prøve å skrive ned tankene dine. Du får de ut på et vis, uten å snakke med noen.

Jeg vil råde deg til å tenke på deg selv, din venn skal legges inn, men du må tenke på deg selv før andre. Har du det bra med deg selv, da er det lettere å tenke på andre. Av og til er det lov og være egoistisk
Avatar

Re: Min venninne har blitt psykisk syk

jan 25 2017 - 19:30
takk for gode tips <3
Avatar

:)

feb 26 2017 - 23:32
Hei du.

Jeg skjønner at du bekymrer deg for venninnen din, men en bra ting med at hun blir innlagt er at hun da får den hjelpen hun trenger forhåpentligvis og er omgitt av folk som vet hvordan man kan hjelpe :) Så for deg er det helt greit å fokusere på skolen og andre ting, kanskje besøke henne av og til hvis det er mulig? Men du trenger ikke "redde" henne, det vil sikkert være fint å ha en venninne som vil være sammen og snakke og le sammen, som før. Det beste er å bare spørre henne rett ut hva du eventuelt kan gjøre for henne.

Har du en helsesøster, skolepsykolog eller lignende på skolen du kan snakke med? Jeg er sikker på at noen ønsker å hjelpe deg hvis du klarer å ta det skrittet og prøve å fortelle noen om hvordan du har det. Det er bra og sunt å snakke med andre om ting som sosial angst eller bekymringer generelt. Jeg vet det er vanskelig, jeg har også alltid vært innadvendt og ukomfortabel med å snakke om følelser, spesielt i tenårene. Men det kan hjelpe veldig å få sortert tanker og å forstå seg selv bedre. :) Å uttrykke ting kreativt er også fint, det finnes jo mange måter å gjøre det på. Skriving, tegne/male, dans, musikk osv.
Til forsiden