Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min mor og alkoholen.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min mor og alkoholen.

okt 9 2019 - 12:49
Min mor har hele mitt liv reagert på alkohol. Husker fra tidlige ungdomsår hvor dårlig stemning det ble til bords når mamma hadde fått i seg ett glass eller to. Når hun drikker blir hun sint, bitter, negativ og snakker nedsettende om alt og alle. Hun har aldri vært voldelig eller aggressiv, hun drikker ikke på dagen, og har ett rent og ryddig hjem. Problemet er at hun virkelig ikke tåler alkohol og har aldri gjort det. Det er ikke mengdene men etter 3 glass er hun full, snøvler og holder på. Nå ii høstferien toppet det seg. Jeg ba henne på forhånd om å ikke drikke så mye da vi skulle ha med barna. Første kveld klarer hun likevell og drikke akkurat litt for mye, og pappa må sende henne i seng. Neste dag husker hun ikke at barna var våkne engang da hun la seg. Pga alle minnene fra barndommen om hvor vondt jeg syns det var når mamma drakk, blir jeg fysisk dårlig når hun begynner å drikke. Jeg har nå etter høstferien endelig sagt ifra. Vi krever at hun ikke drikker rundt meg og min mann og mine barn. Sa ifra for noen dager siden og har ikke hørt noe. Begynner å lure på om jeg overdriver, men vil ikke at mine barn skal se mamma på denne måten og hun blir bare verre og verre. Hun er 77 år og sier hun ikke har noe planer om å slutte å drikke. Har vondt i magen og syns dette er så vanskelig. Noen i samme situasjon?
Avatar

Det er ikke noe galt i å sette grenser!

nov 15 2019 - 09:13
Jeg kjenner det så godt igjen. Min mor drikker riktignok ikke, men hun sier masse upassende når hun er på besøk. Jeg vil ikke at barna mine skal høre det og ta til seg kritikken. Hun er nå over 70 og det virker som hun mister grepet, ennå mer enn før.

Når jeg sier ifra (har gjort så mange ganger), kommer det frem både drama og svært vonde ord. Hun kan begynne å gråte fordi hu n får en vennlig men bestemt beskjed.

Det er så viktig å sette grenser. Uansett hvordan de er og reagerer. Ikke bare grunnet barna, men for oss også. Vi er verdt å ha det bra!
Til forsiden