Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min bipolar kone tok ut skilsmisse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min bipolar kone tok ut skilsmisse

aug 31 2020 - 00:33
Kona har nylig tatt ut skilsmisse. Jeg vil først opplyse at kona mi er diagnotisert med bipolar sykdom. Merket den siste tiden at hun har vært helt manisk. Hun har jobbet mye den siste tiden, det har utløst manien og den påfølgene psykosen hennes med sine vrangforestillinger. Fra å være en snill og god ektemann i hennes øyne, er jeg plutselig blitt den livsfarlige psykopaten. Til og mine barn har merket at hun ikke har vært seg selv pluss en venninne av kona mi har sagt til meg at kona mi var fullstendig manisk da kona besøkte venninna. I et brev skrev hun at hun er livredd å bo sammen med meg, hun innbiller seg at jeg skal banke henne sønder og sammen. Sannheten er helt stikk motsatt, jeg er ikke den typen som mishandler henne fysisk og psykisk. Fra å være trygg på meg er hun plutselig blitt livredd. Nå har hun gått rundt til sine venner og felles bekjente av oss og framstilt meg som det monsteret. Hun har til og med hevdet at det ikke er noe galt med henne selv. Nå er jeg helt sønderknust, fortvilet og lei meg, jeg kjenner at livet mitt er ødelagt pga hennes fullstendig feilaktige framstilling av meg som person.
Avatar

Vrangforestillinger

aug 31 2020 - 14:23
Trist at det har blitt slik, men hvis hun er overbevist selv om at du er skadelig - og det er slik du beskriver - så kan jo f.eks en paranoid psykose kombinert med bipolaritet gi slike utslag. Nå er det jo selvsagt et års separasjon som «tenkeperiode» - og hvis barn under 16 år obligatorisk megling osv. Hvordan vil det i det korte bildet bli for henne (antar hun er mor til fellesbarn her), altså med splitt (evt null tid med barn, evt annenhver helg). Det kan gjøre psykosen enda værre.

Men hvis du og andre ikke kjenner igjen henne, så trengs det naturligvis hjelp.

Det er jo et stort dilemma, å måtte akseptere at skilsmisseønsket er et resultat av sykdom - og så resignere og gå uten kamp for dere som par/foreldre. Eller forsøke å få med flere bekjente i overbevisningen om at hun trolig trenger litt ekstra hjelp nå. Og med dette få mere tid til å få unna voldsantagelsene. Spesielt hvis hun ikke angir masse annet som årsaker, årevis tilbake i tid.

Skru tiden frem 5-10 år. Vil barna synes at du «gav opp» tidlig, spesielt mtp sykdom som dette tyder på. Skal man snu seg unna og aldri se seg tilbake når nærstående blir syke ?

Voldsanklagene er vel utfordringen her. Trolig vil venner forstå at hun er noe ute å psykler, noe du også beskriver.

Opptre rolig og fornuftig, forsøk å realitetsorientere henne. Men dette kjenner du trolig til. Dog kommer det vel sjelden noe godt ut av tidlig å diskutere realitetene hvis hun er skråsikker på at du er farlig. Du kan vel kontakte hennes lege. Kanskje stoler hun på lege(r) eller helsevesenet generelt.

Det kan jo være andre tegn også på sykdom. Tids- og stedsorientering og manglende selvinnsikt. Mangler innen følelsesmessig kontakt og respons også, som synes beskrevet endret av flere. Det er jo mye som tyder på at hun er syk.


Til forsiden