Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kjæreste rusmisbruker?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kjæreste rusmisbruker?

jan 9 2017 - 18:47
Hei
Jeg ble sammen med ei jente i fjor sommer. Hun har tidligere blitt voldtatt som ung, ikke blitt trodd av foreldrere og vokst opp i et utrygt og kjærlighetsløst miljø.
Rundt 20-års alderen begynte hun med hasj, noe som hun brukte i over flere år. Hun har regelmessig brukt MDMA og kokain også i denne perioden.
Dette var før jeg traff henne. Hun er i dag 25 år gammel.
Nå røyker hun hasj 1-5g/ mnd og hun tok kokain i jula. Hun sier at hasj ikke er usunt og at det burde være lov. Hun vil prøve LSD sier hun og ta MDMA minst 1g/år fordi det er gøy og noe alle burde oppleve. Hun har forsøkt å få meg til å prøve det, og hun vil jeg skal prøve MDMA fordi dette er noe alle burde oppleve.
Nå har hun mye angst, vrangforestillinger, søvnproblemer og trenger alkohol for å sove.
Hun sliter med sex og fysisk nærhet. Og har fobi mot dette, man må ta time-out og hun må rense seg for kroppsvæsker.

Jeg har aldri prøvt stimulantia og nå har hun slått opp med meg. Hun har ingen som hun kan snakke med, og hun har fortalt meg endel om voldtektene som var fra en i familien over flere års periode.
Jeg opplever også at hun glemmer avtaler og andre ting som er viktig, og hun forfekter en fest framfor andre planer vi har lagt.

Nå som hun har slått opp ønsker hun ikke mer kontakt med meg. Hun har sagt hun skal anmelde meg hvis jeg sender henne melding og at jeg er som luft for henne.

Jeg føler et visst ansvar for henne og er blitt oppriktig glad i henne. Jeg ser at hun sliter med selvtillit og abstinens. Hun har også tatt overdose kokain en gang har hun fortalt meg.
Hun studerer nå det hun ønsker, men jeg er så redd det skal gå galt med henne. Jeg respekterer hennes avgjørelse for å gjøre det slutt, men jeg tror det er andre ting som ligger bak enn den årsaken hun forteller. Jeg ønsker ikke å bli sammen med henne igjen, men å hjelpe henne fordi det er ingen andre hun har.
Foreldrene bryr seg ikke, og søsken kan hun ikke henvende seg til. Hun er i et miljø hvor rus er akseptert og alle vennene hennes bruker også hasj og andre rusmidler.

Hva skal jeg gjøre? Er det noe jeg kan gjøre?
Jeg har lyst til å sende henne melding om hva jeg har opplevd og hva jeg ser hos henne. At hun kan snakke med meg og trenger psykologhjelp for voldtektene (overgriperen er ikke straffet, dømt eller anmeldt). Jeg ser at hun sliter og at hun ikke har det bra. Hun er sliten og engstelig. Hun sover ikke og trenger alkohol for å roe seg ned.
Hva bør man gjøre? Holde seg unna eller fortelle hva man ser og prøve å hjelpe vedkommende. Jeg er så glad i henne og vil bare hun skal ha det godt med seg selv.
Til forsiden