Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan støtte pårørende når en selv er syk?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan støtte pårørende når en selv er syk?

april 8 2022 - 22:11
Jeg fikk kreftdiagnose i fjor, men har nå fått beskjed om at jeg er frisk. I hvert fall tilsynelatende frisk. Jeg føler meg fortsatt veldig syk og har mange symptomer som tyder på at jeg fortsatt er veldig, veldig syk. Og det kan lett være kreft fortsatt. Jeg er veldig redd selv, siden jeg er under 30 og føler det er veldig trist. (Diagnosen jeg fikk i fjor var en av de mildeste formene for kreft, men det går mange kreftsykdommer i familien og vi som har hatt den typen kreft utvikler veldig lett en ny type kreft etterpå.)

Min stakkars mamma er veldig bekymret, siden jeg er såpass ung. Hun har måttet sykemelde seg for å ta vare på meg fordi jeg har vært (er fortsatt) veldig svak og klarer nesten ingenting på egen hånd. Hun venter også på at mormor skal dø (det finnes ingen fin måte å si det på), for det fikk vi beskjed om at hun ville gjøre før jul.

Hvordan kan jeg holde mamma rolig, men samtidig informert om hvordan jeg har det? Er det mulig å gjøre det uten å utelate informasjon?

En siste ting før jeg gir meg: Hva gjør jeg hvis jeg har følelser for noen, men ikke vil dele det med dem siden jeg ikke vil dra dem inn i en verden full av sykdom og mulige behandlinger?
Avatar

Re: Hvordan støtte pårørende når en selv er syk?

april 8 2022 - 22:43
Jeg må først og fremst si, for en tøff og rørende situasjon dere står oppi nå... Det er temaer som ikke er så enkelt å prate om og veldig sårt..
Angående det du spør om, så kan du fortelle din mor hvordan du har det. Det ønsker alle foreldre at barna skal kunne, fortelle dem alt ting. Det er ikke alltid det er like lett å berolige noen, men er det du vet som kan berolige henne da? Om det er en mor du føler du kan snakke med alt om. Gjør det! Hvordan? Fra levra, fortelle henne akkurat hvordan du har det. Ærlighet og åpenhet er veldig fint i en slik sårbar situasjon. Jeg sender varme tanker til dere. <3
Ta intitaiv og snakk med henne, så kan du ta det videre derfra:) det er slik i kjærligheten at man gjør alt for den man elsker. Så du skla ikke tenke på at du er syk, det er noe du kan fortelle når timingen er riktig. :)
Masse lykke til og god bedring :)
Til forsiden