Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan få han til å oppsøke hjelp?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan få han til å oppsøke hjelp?

jan 22 2017 - 13:00
Jeg har levd med en utrolig flott mann i tre år. Vi har to små barn sammen.....Det startet i utgangspunktet med at vi innledet et forhold (han var gift men hadde ikke levd med sin kone de siste 10 årene)
Da jeg ble gravid gjør jeg det klart at om vi skulle leve sammen så måtte han skille seg. Han og kona hadde masse verdier og han ville vente litt for å smøre henne slik at han fikk mest mulig ut av boet.

Skilsmissen ble et faktum nå to år etter....Og med mye mindre beløp enn ventet...
I mellomtiden har livet mitt vært en karusell, han har ingen hemninger for privatlivet, setter i gang store prosjekter rens på kjøkkenet baker i ukesvis trenger litt lite søvn og ser film etter film på YouTube for å perfeksjonere det han gjør.
Han bruker enormt med penger på mat og mange ting jeg ikke ser. Han hjelper ikke til hjemme annet enn med eldste sønnen vår. Og sier jeg ifra at det er hans tur å støvsuge så er det min feil at han ikke gjør det når jeg etterspør det.

Han har i perioder et enormt sexbehov og kan holde på i timesvis....Han har nye ideer om hvor vi skal bo hva vi skal gjøre i fremtiden hver uke...Jeg sitter bare som paralysert da vi allerede har lagt planer.
Jeg er helt utslitt av å måtte rydde og organisere i alt rotet han lager forvirret over planer som legges og endres hele tiden. Det har resultert i at jeg knapt beveger meg utendørs, er nedstemt søvnløs og orker ikke sex.
Jeg føler meg utrygg, vet ikke hva neste dag bringer, hva finner han på nå?
Han kan trigge meg slik at jeg blir så fortvilet og sint at jeg går til angrep på han verbalt (nytteløst) han bare går uten å si til hvem. Kommer hjem og er beruset. Sier ikke hvor han har vært heller.
For en uke siden hev jeg han ut. Jeg som har slitt med ryggsmerter i over et år oppdager at disse nermest er borte, men han er innom hver dag og tilbringer tid med barna. Han kommer som ingenting har hendt og kaller meg kjæreste og vennen min. Klemmer meg osv.....Og gir jeg han et forslag om parterapi eller hjelp så flyr han i flint og går. Jeg har sagt det henger et tynt håp der dersom vi får hjelp.
Han mener det er min feil at jeg angriper han og stiller diagnoser. Jo kanskje det men at penger bare forsvinner, alle ideene og alle pengene han bruker på vennene sine og sinnsleiet.han har periodevis høyt alkoholforbruk og innimellom vet jeg og han røyker pot. Jeg ser på det som selvmedisinering.
Han snakker innimellom så mye og fort og ikke minst høyt at det er umulig for oss andre å slippe til....Hva kan jeg gjøre for at han skal innse at vi trenger hjelp?
Han er enig i at han er i ytterpunktene men mener og at han er innafor...Jeg opplever det ikke som innafor så lenge jeg føler meg utrygg.
Jeg prøvde i første omgang til å få han til å innse at VI trenger hjelp ikke han. Dette er noe man kan lære å leve med, men jeg har ikke verktøyet alene....Han vil heller gi opp barna og meg for å slippe å få hjelp.
Jeg vet jeg ikke er rett person til å stille noen diagnose og jeg tror ikke han har havnet ned i de dypeste depresjonene han er mer manisk og hyper. Men vet han har vært langt nede i perioder, da har familien stillt opp og hjulpet han opp igjen og dekket over.

De skjønner ikke at han er syk, det er bare alle andre rundt han som er psyke deriblant jeg. Jo jeg har ka sjekk blitt det de siste to årene av å sitte på denne karusellen som bare forvirret og skremmer meg. Skremmer meg at en egentlig så snill mann kan kjøre livet og fremtid rett i dass.

Må jeg få han så langt ned at han tryggler om hjelp? Eller finnes annen råd...?
Tips mottas gjerne et av tipsene jeg har fått er å få han ut og det har jeg gjort men ingen ber om å bli syk....
Avatar

Snakk med han

jan 22 2017 - 20:49
Uff, dette høres ikke enkelt ut. Det er ikke så lett å hjelpe en som ikke skjønner at han trenger hjelp. Han må nesten skjønne selv at han har et problem. Så spørsmålet er om det er mulig? En ide er som du har foreslått at dere går i felles parterapi, for dermed å få luftet frem deres situasjon. Men når han ikke vil det heller, så er det ikke så enkelt.
Jeg har i over 20 år vært sammen med en psykisk syk. Hvis jeg den gang hadde visst det jeg vet nå, så burde jeg ha gått fra han for lenge siden. Men jeg var glad i han og trodde jeg kunne hjelpe. Jeg har gått hos psykolog det siste året, for å få lufta tanker rundt vårt forhold. Terapeuten sier mange lever fint med en psykisk syk, for de positive dagene veier opp for de dårlige.
Har du forsøkt å forklare han hvordan du har det ut fra ditt ståsted? Ikke kom med anklager, si jeg opplever at.. jeg føler at... For det kan han ikke protestere på. Dine følelser er sannheten for deg. Forklar hvordan du opplever det som skjer og hva det gjør med deg og dine følelser. Ønsker deg alt godt! :-)
Til forsiden