Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva gjør man når noen i familien har rusproblem?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva gjør man når noen i familien har rusproblem?

okt 13 2019 - 23:52
Hei!

Jeg lurer på hva vi bør gjøre. Jeg har svigerinne med store problemer. Hun er stadig så beruset at hun ikke får til å delta på familiemiddager. Meg og min samboer fult klar over at hun misbruker både alkohol og ruser seg på dop. Når vi er sammen sitter hun ofte å drikker øl.
Vi er blitt vitne til at hennes sønn fra et tidligere forhold er livredd for at hun skal drikke seg full. Min svoger har også en datter fra et tidligere forhold som blir svært ofte vitne til hvor full hennes stemor er.

Min svoger sliter med konstant bekymringer for hva som vill skje om han forlater henne. Han vurderer stadig å gjøre det slutt med henne på grunn av hennes rusproblemer. Han svært redd hun ikke vill klare seg økonomisk. Hun har en svært dårlig økonomi som følge av mangel på jobb. Jeg svært redd at dette mye av grunnen til han velger å bli i forholdet. Min svigerfar er svært bekymret og har i likhet med min samboer prøvd å prate med min svoger om hans samboers problemer.

Hva bør vi gjøre?
Avatar

Re: Hva gjør man når noen i familien har rusproblem?

okt 29 2019 - 01:24
Det er en vanskelig situasjon og sitte i. Jeg selv har en bror som er «rusmisbruker». Jeg skriver dette i gåsetegn da han har jobb og fungerer til tider - men det er veldig turbulent. Han har ruset seg og drukket siden han var ungdom - nå er han godt voksen og har barn. Vi har prøvd å snakke med han i alle år og prøvd å få ham til og forstå - at han trenger hjelp. Det har vært til ingen nytte. Helt til idag, hvor han selv innså at han ville legges inn. Jeg har dessverre ikke noe løsning på det, utenom at man kan prøve å snakke med henne om det - i lag - men jeg vet hvor vondt det er å sitte i, Og håper for alt i verden at det ordner seg for hun og dere som er pårørende.
Avatar

Re: Hva gjør man når noen i familien har rusproblem?

nov 18 2019 - 00:58
Vet akkurat hvordan det føles, da jeg har en kjæreste med rusproblem. Lang historie kort så ser det ut som det er i ferd med å ordne seg i mitt tilfelle, men det har vært brutalt å komme dit å kommer fortsatt til å være brutalt/tungt i lange tider fremover.

Men ditt spørsmål: hva bør vi gjøre? Akkurat samme spørsmål stilte jeg til en annen rusmisbruker (nå nøktern i noen måneder) som kjenner min kjæreste. Svare jeg fikk var selvfølgelig ikke det jeg håpet på, men logisk var det. Svaret var så enkelt som at en rusmisbruker skjønner ikke annet enn konsekvenser.


Din svoger må gi kjæresten et ultimatum, å det ultimatumet er at enten går du i behandling eller så pakker jeg mitt å kutter all kontakt til du har vært i behandling og er edru igjen.

Kanskje brutalt men er faktisk det eneste som KANSKJE hjelper. Din svoger må ta vare på seg selv, han bør få hjelp selv da han er medavhengig og en muliggjører. Om han blir å støtter henne med penger å tak over hodet, sympati og trøst så kommer hun bare til å fortsette.

Beklager hvis jeg ikke gir deg/dere håp for situasjonen, men vill at dere skal kunne gjøre det rette for dere, og henne.
Til forsiden