Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Full pakke - si det med alle ord

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Full pakke - si det med alle ord

des 21 2018 - 23:52
Jeg skriver dette bare for å få det ut. Jeg har en dagbok, men heller et oppslag "på veggen" enn en hemmelighet.

Min situasjon akkurat nå er at svigermor bor sammen med kjæresten og meg. Vi har tatt henne inn etter at hun var i ferd med å flytte sammen med en psykisk voldelig mann langt unna der vi bor.

Hun har angst for å være ensom og et stort oppmerksomhetsbehov.

Nylig sa hun de magiske ordene "jeg vil ta mitt eget liv".

Vi ringte legevakten og de var klare for å ta oss imot.

Utfordringen er at svigermor har tidligere hatt en negativ opplevelse med norsk helsevesen, som er forsterket av kvakksalvere.

Det gjør det ikke noe bedre at hun også er utdannet som og praktiserer som terapeut.

Så hun vil ha hjelp, men bare ikke fra et kvalifisert og kompetent helsevesen (uansett hva du leser i avisen, så kan du takke forskning for at du mest sannsynligvis kommer til å bli eldre enn 42).

Så nå er jeg bare sint.

Sint fordi vi har reddet henne fra et psykisk voldelig forhold, hun har sagt simsalabim, vet at det krever at vi oppsøker profesjonell hjelp, men vil ikke ta den imot.

Og så er det jul da...

Jeg lærte i dag at forskning (sånn som gjør at vi lever lenger og med økt kvalitet) sier at selvmord er en tre-trinnsrakett. Svigermor er på første trinn - hun vurderer død som en løsning. Sannsynligheten for at hun faktisk tar selvmord er veldig liten. Hun er ikke på trinn to - å planlegge for hvordan gjennomføre udåden.

Så nå er det bare å bite tennene sammen på flate batterier. Stagge hennes oppmerksomhetsbehov som forer angsten og late som det blir en hyggelig jul.

I januar skal hun ut, men bare julenissen vet til hvor eller hva. Mest sannsynligvis til trollet i Gokk.
Til forsiden