Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fortelle datteren min om fars diagnose?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fortelle datteren min om fars diagnose?

mai 24 2018 - 11:35
Jeg er skilt, og har en datter på 14 år, i tillegg til tre andre barn. Far ble diagnostisert med paranoid personlighetsforstyrrelse for ca 6 år siden, men trodde for 4 år siden at han var frisk. Han sluttet i terapi, og sluttet med medisiner. Samtidig tok jeg ut separasjon. Vi var gode venner etter separasjonen.

For noen år siden snudde det seg veldig, etter at min datter kom inn i Bupp-systemet. Mens hun var til utredning ønsket de ikke at hun skulle ha helgesamvær med far, noe som jeg nok tror utløste paranoiaen hos han igjen. Han mente at jeg manipulerte hjelpeapparatet til å sabotere samvær, noe som har ført til at vi nå er i en rettslig prosess. Han mener nå at jeg var den som gjorde han syk, og at jeg også gjør min datter syk. Han mener at jeg kanskje har Munchausen Syndrom mm. I samværene har han fortalt sine teorier om meg til min datter, og dette har nå ført til at hun ikke ønsker å ha noe med far å gjøre.

Den gang han var innlagt, mener jeg å huske at DPS arrangerte samtale med barna, for å forklare litt om far. Dette er så lenge siden at hun nok ikke husker noe nå.

Far mener nå at han er frisk, han er stadig ufør, men er likevel funksjonsfrisk i forhold til tidligere, der han var sengeliggende. Han mener at han aldri hadde paranoid personlighetsforstyrrelse, at han bare hadde stress pga meg. Noe av det han tror er at jeg snakker stygt om han til barna, og at jeg forteller at han er psykisk syk.

Jeg har ikke fortalt noe om hans diagnoser til min datter, litt pga at far selv mener han er frisk. Jeg føler at det er et spørsmål om etikk. Samtidig har vi hensynet til min datter, som nå ikke ønsker å besøke sin far mer.

Jeg tenker at mye vil falle på plass hvis hun får vite om sin fars diagnose (som han altså mener han ikke har). Hun kan bære nag til meg i fremtiden hvis jeg holder denne infoen borte fra henne.

Likvel føles det feil at jeg skal fortelle dette til henne. Det føles som at han får rett, at jeg driver å snakker ille om han til barna. Og at jeg manipulerer henne til å få et negativt syn på han.

Er veldig i tvil her. Det beste hadde vært om han sa det selv, selvsagt. Men det går jo ikke når han tror han er blitt frisk. Videre hadde det vært greit om en nøytral person kunne fortalt dette isteden. Men vet ikke om det lar seg gjøre heller :-/
Avatar

Hei

mai 24 2018 - 13:07
Har vokst opp med forelder med en slik diagnose.Dette skal ikke feies under teppet
Dere risikerer at hun legger han for hat. pga
Hans urimelige oppførsel som egentlig stammer fra diagnosen å ikke hans personlighet.
Avatar

Barnet i samme situasjon.

juni 2 2018 - 10:29
Hei. Jeg har vært barn i samme situasjon som du beskriver, bare at det var mor som var syk. Av mor fikk jeg hele tiden høre dritt om far, men aldri et stygt ord andre veien. Jeg fant selv ut at mor var syk uten at pappa sa det rett ut, og jeg har aldri klandret han for det. Jeg trengte å høre at det var greit at jeg var glad i mor selv om hun behandlet meg dårlig. Går barnet ditt til psykolog, kan du ble om å få en time alene med den psykologen. Det gjorde pappa når jeg var 16, og fikk mange gode råd om hvordan kan kunne snakke med meg om mor sin sykdom. Jeg er 22år idag og har enda ikke hørt pappa si et vondt ord om min mor, og jeg er overbevist om at det er grunnen til at vi har et så godt og sterkt forhold idag. Lykke til.
Til forsiden