Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer fra andre i langvarige forhold med personer med Emosjonell personlighetsforstyrrelse?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer fra andre i langvarige forhold med personer med Emosjonell personlighetsforstyrrelse?

juni 23 2021 - 12:06
Hvordan har dere andre som har vært samboer/gift/kjæreste i lange forhold med person med Emosjonell personlig gjennomgått utfordrende perioder i forholdet? Med tanke på angsten for å bli forlatt når kjærligheten møter utfordringer?

Vil gjerne høre erfaringer og gode råd.
Avatar

Erfaring

juni 23 2021 - 13:33
Hei! Jeg har selv denne diagnosen, emosjonelt ustabil PF. Det er kjent at frykten for å bli forlatt er vanlig blant folk med EUPF (BPD). Det som hjelper meg, da denne frykten oppstår er å bli betrygget på at frykten min er irrasjonell. Gjerne få høre hvor glad kjæresten min er i meg, og ting som kan hjelpe meg med å endre på tankene. Så er det også det med å kanskje jevnlig minne partneren din på at h*n betyr mye for deg, og hvor glad du er i h*n. Det kan gjøre det lettere å tro på hvis det skulle feks oppstå konflikter/uenigheter.

Når det gjelder utfordringer ifht humørsvingninger feks, så kan det være en ide å lære deg hva som kan roe partneren din. Trenger h*n tid? Alenetid? Støtte? Snakke med deg? Distraksjon? Det er mye som kan hjelpe i vanskelige situasjoner. Hvis frykten for å bli forlatt er sterk, er kanskje ikke alenetid det beste, men distraksjon og støtte eller å snakke er kanskje helt riktig? Snakk med partneren din om hva h*n trenger av deg i de vanskelige situasjonene.

Synes det er utrolig fint at du stiller disse spørsmålene og er interessert i å vite mer og er nysgjerrig!
Ha en fin dag videre:)
Avatar

Re: Erfaringer fra andre i langvarige forhold med personer med Emosjonell personlighetsforstyrrelse?

juni 23 2021 - 14:57
Tusen takk for fint svar. Ja, ser og kjenner til det du skriver.
Jeg tenker mer på utfordringer etter å ha vært sammen i mange mange år, der kjærligheten får seg noen smell. Der forelskelsen forsvinner og mann er blitt utslitt av å "trygge" partner lenge, å bli forfulgt, utsatt for sinne ved usikkerhet, og så kjenner mann at man trenger alene tid. Men partner trenger enda mer å bli betrygget og blir enda mer sjalu, klengete og såret. Enda mer redd. Hva gjør man? Vil være sammen, men opplever å ikke strekke til, og heller ikke ville strekke til. Trenger fred.
Avatar

Re: Erfaringer fra andre i langvarige forhold med personer med Emosjonell personlighetsforstyrrelse?

juli 28 2021 - 13:45
Dette var interessant! Har selv en Sambo med personlighetsforstyrrelser, og kan si at det ikke har vært lett i visse tider! Men dette du skrev var helt greit å vite! For når jeg selv spør så får jeg liksom aldri helt konkrete svar!
Til forsiden