Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ektemann er alkoholiker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ektemann er alkoholiker

mars 23 2017 - 12:42
Hei
Jeg er 59 år, jobber 100%, gift. Jeg har alltid vært sterk, men sliter nå med dårlig søvn, angst og depresjon.
For 1 1/2 år siden ble min mann veldig dårlig i ryggen, og det viste seg å være flere prolapser, sammenvoksninger og nerver i klem. Han mistet også mye av kontrollen og følelser i beina.
Smertene ble verre, og medisiner hjalp ikke. Han begynte med brennevin.
Han kan bli bedre ved operasjon, men kan ikke opereres hvis han ikke kutter alkoholen. Det klarer han ikke, og vil ikke legges inn for hjelp.
Han klarer ikke personlig hygiene, heller ikke gå. Bruker lånt rullestol og faller ofte. For meg blir det mange tunge løft og jeg er engstelig for fremtiden for oss begge.
Hvordan får man hjelp, så lenge han ikke vil? Hva kan jeg gjøre?

Avatar

Re: Ektemann er alkoholiker

mai 23 2017 - 11:10
Heisann,
for en utrolig lei situasjon dere har kommet opp i. Virker ikke som noen av dere har det noe greit om dagen. Nå kan ikke jeg snakke for mannen din, men for meg kan det se ut som at han sliter med hva som har skjedd. Det kan nok for noen være ''lett'' å ty til rusmidler i en slik situasjon fordi det kan fjerne fokuset fra det vonde en liten periode.

Har dere hatt en ordentlig samtale om hva som har skjedd? Kanskje du da kan få fortalt han at du bare vil det beste for han, men for at det skal gå er han nødt til å måtte få behandling. Det kan nok også være lurt å fortelle han hvordan dette påvirker deg og hva du føler. Nå sier jeg ikke at du skal komme med pekefingeren, men heller forklare hvordan situasjonen påvirker deg og gjør deg utslitt/syk.
Jeg tror også det kan være lurt å få snakket med en profesjonell for dere begge. Enten en psykolog, lege, sosionom eller noen andre. Er du alvorlig bekymret for hans fysiske og psykiske ve og vel, kan det være aktuelt med tvangsinnleggelse. Dette er nok ikke ønskelig, men kan være en siste utvei.

Dette er sikkert ikke til mye hjelp, og det er kanskje enkelt for meg som står på utsiden å si ''få hjelp'' og ''snakk med noen''. Men jeg håper dere kan få løst det og at han etter hvert går med på operasjon. Det ville nok vært det beste for dere begge.
Avatar

Re: Ektemann er alkoholiker

aug 16 2017 - 12:09
Hei

Det er nok dessverre slik at han må innse selv at han et problem. Eller at det må få så store konsekvenser for han at han innser at han må slutte.
Nå tenker jeg på alkoholproblemet alene.
Er selv alkoholiker og vært det i mange år. Men måtte nå bunnen før jeg innså at jeg måtte ha hjelp.
Jeg sluttet 14/8-2014 og har ikke drukket siden.
Kildevangen på Skreia ble redningen for meg.

Lykke til.
Til forsiden