Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deprimert kjæreste - ingenting hjelper

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deprimert kjæreste - ingenting hjelper

mars 17 2019 - 21:06
Hei

Jeg har hatt kjæreste nå i rundt halvannet år, hun sliter med det ene og det andre, men ting blir ikke bedre.
Da vi først ble sammen var ting ganske bra virket det som, selv om jeg visste at hun slet med angst og depresjoner. Livet hennes går egentlig bare fint, men hun opplever det som stress. Hun er ganske opp og ned og det virker som nedturene blir dypere og dypere for hver gang, og de varer gjerne lenger også.
Jeg prøver alt jeg kan for å være støttende og positiv, men ofte tærer det mer på meg enn jeg vil innrømme. Etter MYE om og men fikk jeg henne til å gå til psykolog nå i høst med håp om bedre tider.
Til nå har det hjulpet lite virker det som, hun har begynt å få selvmordstanker.

Jeg vet ikke hvordan jeg skal takle dette lengre, jeg er helt rådvill. Jeg har syntes det har vært tungt allerede, men nå begynner det å bli for mye for meg. Jeg har flere ganger tenkt at det er best for meg at vi ikke er sammen mer, selv om jeg føler at det er veldig smålig av meg å tenke slik. Nå som hun har det verre enn før vet jeg virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Jeg berømmer henne for å fortelle meg dette, men jeg er veldig skremt og vet ikke om jeg takler å vite at min kjære kan ta livet sitt.
Avatar

Hei

april 30 2019 - 14:54
Hei,
Hvordan går det med deg? Ser det er en liten stund siden du postet innlegget, så håper du har hatt en liten opptur siden det.

Jeg har det lignende. Det er tungt å være den som alltid skal være der for en annen. Og så viktig å finne litt normalitet og tid til å ta vare på seg selv i det hele.

Prøvde å sende deg en melding og legge deg til som venn, men jeg vet ikke helt hvordan/om det fungerte.
Ta gjerne kontakt hvis du ønsker!

Avatar

Re: Deprimert kjæreste - ingenting hjelper

mai 2 2019 - 12:53
Hei. Jeg er i en liknende situasjon (men kjæresten har ikke selvmordstanker, og er godt fungerende på jobb etc).

Det er utrolig vanskelig å ønske å stille opp for noen, men å aldri klare å trenge helt inn, aldri strekke til i hjelpen man gir.

Veldig leit at du har det slik, jeg har stor sympati for deg! Synes du virker som en reflektert og god person, som ønsker kjæresten din alt vel.

Hvordan går det med deg?
Avatar

Re: Deprimert kjæreste - ingenting hjelper

juli 19 2019 - 20:15
Takk for svarene deres!
Det går bedre med meg og kjæresten min nå. Det går i bølger naturligvis, men jevnt og trutt oppover :)
Avatar

Re: Deprimert kjæreste - ingenting hjelper

okt 7 2019 - 12:56
Oppdatering:
Det går ikke så bra det her, jeg trodde ting var på vei til det bedre men det går egentlig bare nedover.
Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, jeg er bare redd og fortvilt. Setter stor pris hvis noen vil snakke litt.
Avatar

Re: Deprimert kjæreste - ingenting hjelper

okt 30 2019 - 15:52
Trist at det ikke går bedre likevel. Men at det har gått opp og ned, tyder på at det er jo lyspunkter av og til.

Jeg tenker at du skal ikke ha dårlig samvittighet for å ha prøvd å hjelpe. Noen ganger kan depresjon sitte temmelig dypt, og det kan være komplisert.

Ho trenger et nettverk av venner og bekjente som ho kan hente støtte og samtale med. Kanskje be ho lage en bruker her på forumet, så ho kan få skrevet ned tanker om hva som er vanskelig? Det er faktisk et tips jeg vil gi deg uansett: Å be ho skrive ned tanker i en bok, eller på notisblokk på pc. Få ned tankene, og fortsette denne prosessen over tid. Det letter på trykket i hodet. Da kan ho også kanskje indentifisere hva som skaper depresjonen, hva som mangler og hva kilden er. For -noe- er det. Kanskje familierelasjoner, venner som har forlatt ho, mistet en jobb, kanskje en kombinasjon av mange ting.

Jeg er stolt av at du har klart å stå i det så lenge som du har. Det tyder på at det er ekte kjærlighet der. Så jeg vil jo råde til at du fortsetter å prøve. Men - det er bra du har oversikt over egne grenser. Har du noe støttenettverk, jobb, hobbyer, venner, familie, som du får positiv sosial omgang med og henter energi fra? Eller er du en sterk person som ikke trenger så mye nettverk, men som heller tåler mye selv?

Utover å gi ho tips om å lage bruker her, og å skrive ned tanker, så er selvfølgelig å leve sunt et godt råd. Sunt kosthold, lett mosjon, komme seg ut blant folk av og til, uansett hva det er, sunn medisin for psyken. Å skape nye rutiner og nye livsmål som tar en bort fra det vante, som man har grodd fast i.

Håper du kan skrive litt mer, og kanskje finne ut av hva som skaper problemer for ho. Jeg håper heller ikke at ho kanskje over-tenker egne problemer. Kanskje ho bare er kjedelig av livet og trenger utfordringer? Vi mennesker trenger å utfordres for å holde oss i "live".
Til forsiden