Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bipolar...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bipolar...

mars 10 2020 - 21:17
- 21:12
Kjære dere der ute. Trenger litt bekreftelse og trøst. Har mann med bipolar. Vært sammen i 20 år. To flotte barn. 4 og 10 Alt i alt et fint liv sammen. To års opphold fra 2012 til 2014. Deretter sammen igjen. Fasene hans har de siste 10 år spesielt.. Vært tydeligere og likere for hver gang. Dette mønsteret ca to ganger i året: lang depressiv periode, soving, asosial, trøtt, urytme, overspising, deretter beg oppstigningen, overaktivitets nivå med mye sprell og mange prosjekt på en gang kan foregå i alt fra en mnd til tre mnd. Denne fasen kjennetegnes av økt, lystbetont humør, økt sexual, økt overtenning.. Tuller mye med kidsa og deres venner for eks ved middagsbordet. Har ikke tid til datters cup pga må brygge tre typel øl og samtidig bygge en motorsykkel hele helga. Etter to tre mnd topper manien seg og han kan finne på ukritiske ting. Blir irritabel, lett sinna, total mangel på empati, de siste to åra har han nesten flyttet fra oss. I fjor på denne tia var garasjen tømt. Alt var kjørt til hans gamle hus. Brukte mye energi på dette. Årsaken var at terassen vår hadde for lite sol på kvelden. I år på nåværende tidspunkt, går det utover de stakkars hundene våre. Han flytter denne uka. Hundene bjeffer når folk kommer og det orker han ikke. Han er lei av å være husfar og passe barn og hunder når jeg tar slike dobbel turnus vakter. Dette gjør jeg for å kunne ha flere fridager i uka. Men altså, siste tre dager,.. Jobbet 15 timers dager for å klargjøre sin gamle bolig for innflytting. Lovet unger gull og grønne skoger. Ingen i hans familie ser den psykiske lidelsen. Jeg har sett han slik mange ganger før, men han har tidl "våknet" før ukritiske valg ble tatt. Denne gangen flytter han faktisk. Jeg lar det skje. Er så sliten. Så avrundet i mine følelseskanter. Den firkantede følelsesdetektoren min blir ikke lenger overrasket. Jeg ser mannen flytte og alt er ok. Noen tårer på kvelden.. Når alle er lagt.. Grubler og tenker på barna mine. De vet bare at far flytter for han vil ta vare på sitt gamle hus. Thats it. Jeg er engstelig for fars uker.. Har ikke hatt ansvar for struktur på det jeg kan huske. Jeg gjør alt. Jeg holder grunnmuren sammen. Nå vil ikke jeg kunne holde grunnmuren hans lenger. Alt vil rase, mani toppen vil gå over i fortvilelse og hengivenhet som alltid. Men da er skaden allerede skjedd. Er trist og redd og lettet på samme tid. Trist for alt vi mister.. Familielivet, redd for ny hverdag for kidsa. Og lettet.. For å slippe den ustabile hverdagen.. Og hente innigjen barna i min trygge harmoni når de kommer til meg igjen
Avatar

Re: Bipolar...

mars 11 2020 - 12:55
Skjønner at det ikke er lett å leve med, eller skilles fra en som er bipolar med slike symptomer og atferd. Det høres jo ut som han skylder alt på andre årsaker og ikke ser sin sykdom. en kan jo ikke flytte fra seg selv, nissen følger jo med på lasset. Får han noen behandling/oppfølging, ellers er dette noe du kan be om, særlig med tanke på hvis han skal ha samvær med barna alene eller skilles-prosessen, eller om han finner ut at han vil tilbake til deg.

Du må jo være en veldig tålmodig og snill partner. Husk å ta litt vare på deg selv også!
Til forsiden