Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bekymret storesøster !!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bekymret storesøster !!

feb 11 2017 - 22:47
Hei.
min lillesøster på 14, sliter veldig med selvtillit, depresjon/selvskading, selvmordstanker, og har spiseforstyrrelse. Jeg mener at jeg har ansvar over henne siden jeg er eldst, og at det er min oppgave og passe på henne, så ikke noe galt skjer. men merker nå at jeg ikke klarer det, det går ut over skole og fritid at jeg er så bekymret for ho. hele skoledagen sitter jeg bare å tenker på "når er neste gang ho skader seg" "når er neste gang ho prøver å ta livet sitt" "hva gjør hun nå" "går det bra med hun" "har hun spist idag" osv. blir psykisk sliten av bekymringer, har også fått depresjon og problemer med sinne etter hun startet sånn og må gå til ukentlige samtaler hos helsesøster. men ho ser ikke det at når ho gjør noe med seg selv, så gjør ho noe mot meg også. hun tror at den eneste ho skader er seg selv, men det er det ikke. hver gang ho skader seg selv på en eller annen måte, er det som ho slår meg hardt i magen, så hardt at jeg mister pusten.

Hver gang jeg ser hun har nye kutt, eller jeg finner piller på rommet hennes, blir jeg sint og lei meg. blir sint og "skuffet" over henne, siden jeg tenker "hvordan kan ho gjøre noe sånt mot seg selv". vet lenger ikke hva jeg skal gjøre, klarer ikke legge fra meg ansvaret jeg føler jeg har for ho, siden jeg føler at mamma og pappa gjør det bra nok. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. blir så psykisk sliten at jeg ikke klarer å komme meg opp om morningene lenger, når jeg er ferdig på skolen drar jeg rett hjem og legger meg i senga til neste dag. jeg orker ikke være med vennene mine lenger heller, og synes det er ganske synd siden jeg mister relasjonene mine til både venner og familie.

Mamma og pappa ser ikke hvordan det går ut over meg, de skjønner ikke at jeg sliter med det. når jeg kommer til de med at jeg er bekymra så sier de bare at de har kontroll, men jeg stoler ikke på det i det heletatt.

Jeg er så sint, jeg er sint heletiden. jeg går rundt med vondt i magen heletiden, og er urolig og full av bekymringer.

jeg klarer rett og slett ikke mer. jeg orker ikke mer.
Avatar

Hei!

feb 14 2017 - 20:02
Jeg syntes det er fint at du klarer å sette ord på hva du føler! Situasjonen du er i kan ikke være lett, og jeg vet nok ikke hvordan du har det. Selv sliter jeg med selvmordstanker, depresjon, litt selvskading og har hatt selvmordsforsøk. Å sette seg inn i lillesøsteren din sin situasjon er så og si umulig, men siden du selv sliter så kanskje det hadde vært en ide om å snakke med en selv? Få ut tanker og følelser? Du er helt sikkert utrolig glad i søsteren din og redd for å miste henne, men prøv å tenk på seg selv først:)
Til forsiden