Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

hvem er mobberne og hvorfor mobber de?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

hvem er mobberne og hvorfor mobber de?

feb 1 2015 - 16:56
Syns det er mye fokus på konsekvensene av mobbing, og det er bra. Viktig å fokusere på skadevirkningene av mobbing sånn at samfunnet blir klar over de.

Men hva med mobberne, hvem er de, og hvorfor gjør de det? Og når det gjelder mindreårige mobbere, hvor mye ansvar har foreldrene for at barna deres mobber andre?

Hadde vært interessant å høre fra tidligere mobbere, om de hadde noen tanker om hvorfor de mobbet? Om det var noe i bo/hjem-situasjonen som trigget lysten til å mobbe?
Var det noe i heimen som skurra?
Avatar

Gjengens moral

feb 2 2015 - 19:43
Mobbing fins dei fleste stader, men kanskje særleg i aldersgrupper der det er viktig å vere med i gjengen. Slik som i grunnskulen. Ofte er alternativa "mobb eller bil mobba". Få fortel om erfaringar med å vere på både eine og andre sida, det som kanskje er aller mest øydeleggande for moralen. Mobbing skaper hierarki, og i gjengen skal ein sparke nedover for å verte godteken. Mitt inntrykk er at mange mobbarar har vorte vellukka samfunnsborgarar med åra takka vere at dei stod trygt i gjengen i oppveksten.
Avatar

Mobbing

feb 3 2015 - 02:36
Når jeg startet på ungdomsskolen la man fort merke til hvem som var mobberne. I min klasse hadde vi spesielt 2 stk som var litt for ivrige. Det tok ikke lange stunden før kontaktlærer merket dette og håndterte problemet. Vi hadde en fantastisk lærer som ikke bare underviste i fagene sine, men som satte seg inn i livet til hver og enkelt av oss. Ene dagen kunne vi lære om norsk i 3 timer, mens neste dag hadde vi 1 time norsk og 2 timer hvor vi satt sammen som en klasse og snakket ut om ting. Her tok hun og snakket fyldig ut om forskjellige emner hvor alle kunne kjenne seg igjen i. Man ble inspirert av henne og man lærte fort disiplin. Jeg selv merket at hun som læreren vår snakket mer om mobbing og andre dagligdagse ting, enn f.eks. hva min mamma og pappa gjorde med meg.

Mobbere selv liker ikke å gå ut i offentligheten (og mange heller ikke anonymt på nett) om at dem har mobbet. Jeg har en venn som var tidligere mobber og han er åpen med meg om det, "Tiden etterpå, etter man har skjønt hva man har gjort, den er jævlig".
Avatar

morgenfugl

feb 4 2015 - 14:37
takk for innspill

MÅ det være sånn altså? Er det noe inneboende i oss mennesker?
Har bare litt vanskelig for å tro at barn fra gode hjem med gode verdier, kan gjøre sånt mot andre.
Vil helst tro at mobbing er et resultat av en dysfunksjon innad.
At en rettferdig person vil vite bedre.
Avatar

bandaid9

feb 4 2015 - 14:42
Fantastisk lærer!!!

Det er sånne mennesker samfunnet trenger flere av. Sånne som skjønner nytten av å prate om ting. Wow, sier jeg bare, imponerende!!!

....tankevekkende kommentar fra en tidligere mobber...så han skjønte ikke hva han hadde gjort før i ettertid nei. Synd at man kan gjøre så mye skade pga tankeløshet.
Avatar

Hei

mars 26 2015 - 17:58
Jeg har selv blitt mobbet gjennom nesten hele barneskole og litt på ungdomskole.

For det første må jeg si at alle mennesker har mulighet til å ta både gode og dårlige valg. Noen ganger tar vi det kansje ut av uvitenhet?

men jeg har valgt å ikke bære noe nag mot dem som plaget meg. De er tilgitt.

Jeg synes det er viktig å tilgi/også for min egen skyld.

Kan også være en bra ting å be om tilgivelse.

Min erfaring/oppservering er denne.
Noen ganger mobber/plager folk pga at de ikke har det så bra selv. Noen ganger bare uvitenhet"det var bare for løye" og kansje noen ganger "for å være en del av gjengen"

jeg synes det er veldig viktig at lærerne hjelper dem som blir mobbet.. Men jeg synes det er også veldig viktig å hjelpe/følge opp dem som mobber. Slik at begge parter kan få en best mulig framtid

Også veldig viktig at du snakker med noen som kansje kan hjelpe deg hvis du har slitt eller sliter med dette. Har ijallfall hjulpet for meg setter ord på følelser.

Og hvis du som leser dette trenger noen og chatte/prate med. Sä kan du sende meg en mld hvis du ønsker
Avatar

Re: hvem er mobberne og hvorfor mobber de?

juni 25 2015 - 12:36
Hei! Jeg kjenner en tidligere mobber, og h*n har fortalt dette til meg først i voksen alder. Forelderen til h*n døde da vedkommende var veldig liten. Det var vanskelig å håndtere, og h*n bar på et fryktelig sinne som måtte ut. H*n hadde ingen å snakke med og da gikk det uheldigvis utover de på skolen istedenfor.
Avatar

Re: hvem er mobberne og hvorfor mobber de?

jan 3 2016 - 23:11
Det er mobberne som egentlig har problemene og må mobbe andre for å føle seg bedre enn andre og for å bekrefte seg selv.
De mobberne som ikke klarer å vokse fra seg mobbingen i det voksne liv forblir ofte tapere.

Dessverre er det slik at de mobberne mobbet som barn og unge ofte er ødelagte for livet selv i det voksne liv, mens mange av de som blir mobbet allikevel blir fornuftige mennesker.
Til forsiden