Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 18 2011 - 11:29
Som dere sikkert har skjønt har jeg en veldig tøff barndom..jeg har vært mobbet siden 1 klasse.. og var grovt mobbet og misbrukt av lærer fra 5-7 klasse.. 8-9 klasse ble jeg også mobbet.. men 10 klasse roet det seg.. Hele sommeren har jeg gruet meg til og starte på VG1.. jeg kom inn på helse og sosial. og håpet på at nå nå skal jeg få være i fred.. men nei..jeg blir mobbet

folk overser meg, ler, og peker og div andre ting.. jeg føler meg elendig.. jeg har prøvd si ifra til læreren min hun svarer bare " de mener det sikkert ikke".. vi har en homse i klassen.. alle tror jeg har slengt dritt om han.. noe jeg IKKE har gjort.. Men nå hater jo selvfølig han meg også.. hva gjør jeg.. hjelp.. Jeg vet ikke hvordan takle dette... jeg har vært mobbet i MANGE år.. når skal det ta slutt??
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 18 2011 - 15:04
Jeg vet ikke jeg exit! Kansje bytting av skole kan være en effektiv hjelp. Det er jo ikke så lett å ha en vinnerholdning når du har vært igjennom oppveksten din. Om 20 år vil du se på dem som dem er nå som uvitende og umodene osv,men enn så lenge hva skal du gjøre? Kansje de alle er på litt forskjeldige stadier,deter feks bra hvis homsen er sur på deg enn hvis han ser ned på deg. Er de alle i samme flokk de som mobber deg? Elever som mobbes burde straffes ikke bare snakkes til. Komunikasjon er best for folk som har respekt for noe menneskelig i seg fra før av. Jeg antar at mobbingen ikke blir mindere selvom du kansje prøver å gjemme den bort. Hvor lenge mer kan du ta det nå? Du må ikke føle at du fortjener mobbingen. Kansje du kan gi læreren et ultimatum si at du holder deg bort fra skolen til dem har sluttet å mobbe deg. Få læreren til å bli mer oppmerksom på dere. Sitter dem bare på spiserommet eller?
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 18 2011 - 22:01
De som plager meg er folk som er kompiser av han ja...

Jeg har prøvd fortelle læreren det... men ja hun mener det bare er tull..og ja..bytte skole får jeg ikke lov til...
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 18 2011 - 23:11
Ja ja da virker det som en skikkelig fastlåst situasjon med hengelås på... Skal du gå der i mange år?
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 19 2011 - 01:03
Hei!
Høres helt pyton ut! Ikke så godt å si hvordan du skal løse opp i flokene... Du kan iallefall ikke fortsette å ha det sånn.

Om man har prøvd å si ifra, men ikke når frem kan det av og til hjelpe å ha noen som støtter en og kan stå litt på når man ikke orker selv. Da blir det vanskeligere for skolen å ignorere problemene også. Har du en person i din nærhet som du stoler på, noen i fam, en nabo, el.l.? Viss ikke så går det kanskje an å ta kontakt med fastlegen eller en sosionom?? Kanskje du kan få en henvisning til en behandler også, det setter definitivt ganske dype spor både å ha blitt mobbet så lenge og i tillegg ha vært utsatt for overgrep..
Jeg har også blitt mobbet, men fortalte det aldri til noen fordi jeg skammet meg sånn. Jeg skjønte da jeg var 16 at jeg behøvde hjelp til å bearbeide alt, men turte ikke ta kontakt med hjelpeapp. før jeg var langt over tjue. Gjett om jeg angrer både på det nå!!!

Vet ikke om noen av disse tipsene kan hjelpe deg. Du må nesten finne ut hvilken fremgangsmåte som passer deg og din situasjon best. Håper iallefall du klarer å stå på litt til. Du fortjener å ha det mye bedre enn du har det nå :)
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 19 2011 - 20:53
Jeg skal gå på skolen 1-2 år til ..

Nei jeg har ingen jeg kan ta med meg....
jeg klarer ikke fortå hvorfor dette skjer meg :'(

idag traff jeg lærern jeg hadde på barneskolen som mobbet meg.. han spurte meg frekt " har du strykt i alle fagene?".
også sa jeg nei.. at jeg går på vg.. og da dytta han meg, og gikk..men han lata som han ikke så meg :'(
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 21 2011 - 20:23
Går du på videregående i samme området som du har gått på barneskole?? Er vondt å møte på personer man har en negativ relasjon til hele tiden, rimelig nedbrytene.. Utrolig barnslig lærer du har hatt!! Jeg tror ikke at det er noen grunn til at akkurat du skal oppleve så mye vondt. Har en i fam som er lærer, hun sier at de fleste som er offer for mobbing er tilfeldig utvalgt, bare noen få fordi de skiller seg ut. Hun forteller også at selv de som skiller seg ut er mulig å integrere i klassen om man bare griper fatt i ting med en gang!! Når det gjelder mobbing skal det være nulltoleranse.

Så synd at du ikke kjenner noen som kan hjelpe deg litt. Jeg vet ikke om du bor på et lite eller et stort sted, og om det er vanskelig eller lett for deg å ta kontakt/ringe med en sosionom el.l. Det er jo ingen som er tjent med at du ikke klarer å gå på skolen lenger, så noen må jo kunne hjlpe deg. Er ofte en lang prosess å psyke seg opp til å be om støtte også.. Du kan jo slå opp på en nettside som heter www.ung.no/mobbing/ og se om du finner noen gode råd og litt mot der :) Er ikke akkurat magi, men en begynnelse iallefall :)
Take care enn så lenge.
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 21 2011 - 20:56
Kansje læreren som dyttet deg er lettere autistisk. De kan være litt sånn. Det er virkelig mye rart ja. La ikke han bestemme over deg. Jeg kunne også gått på videregående sk et stenkast unna ungdomms og barneskolen min,men istendenfor begynte jeg på fhs på en annen kant av landet,og der var lærerne og elevene helt andeledes. Alle var nyskjerrige og posetivt innstilt til meg der. Jeg var heldig som fikk friske nye opplevelser og erfaringer,takket være dem greide jeg å bryte incsesten hjemme. Så det og bytte miljø,skole og gjøre noe helt annent det løftet livet mitt den gangen. Dette var bare en historie til inspirasjon over hva du kan gjøre når du får litt friere tøyler. Det valget var omtrent mitt viktigste valg.
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 21 2011 - 23:33
det er ett litt lite sted, jeg bor i nærhetn av barneskolen ja...
og ja... han i nærheten der igjen...

Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 22 2011 - 13:51
Tydeligvis ingen som bryr seg om det...på skolen din eller i hjemmet ditt eller på de proffesjonelle kontorene. Er du flink til å holde det hemmelig det som skjer? Jeg skjønne veldig godt at du holde det hemmelig men...
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 23 2011 - 11:05
ja...det er veldig veldig få som vet det nå.... jeg sa det til mamma men svaret jeg fikk var " du må ta igjen"... men jeg tør ikke ta igjen...
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 23 2011 - 11:56
Ja det var ikke store hjelpen,faren min sa det samme,men han brukte rullator og hadde ikke akurat vært så veldig flink til å ta igjen noen gang han heller.
Jeg vet det finnes bøllekurs for jenter i Oslo,kansje blitz arrangerer det,men jeg tror ikke moren din vil at du skal gå dit...
Ja blitz og sånt kunne vært en ny giv mulig at folka er mer geme der. Hvis du ikke stormtrives i miljøet der du er nå,og taper så veldig mange venner på å flytte så kan det gi ny grobunn og skifte miljø. Du har vært i det sure bedritende miljøet lenge nok. Du kan ta en praksisplass eller bytte beite,mora mi flytta til Tyskland når hun var 16 år og var veldig glad for å bo hos slektninger der så hun kom seg hjemmefra og fikk litt større tankepåfyll. Mulig hun ikke hadde blitt så "om seg og for seg" som hun kaller det hvis hun ikke hadde hatt disse familiene rundt om kring. Noen strøtanker alså.
Du er kaptein i ditt eget liv og det vil du merke på den gode eller dårlige måten etterhvert. Selv så bodde vår familie så fint til i en flott villa og det var skylappen som hindret meg i å se at jeg har latt meg bli brukt av andre. Sånn er det fremdeles jeg hører bare på hva andre sier og stoler blindt på det,mine behov og tanker blir glemt i det øyeblikket jeg hører hva en annen mener om saken som angår meg. Så blir jeg irritert etterpå fordi jeg ikke hørte på meg selv. Du har det også sånn tipper jeg. Leste om sjeleinnhenting på unitys sider,alle terapiformer ligger åpne for våre føtter i dag hvis vi har litt penger til overs. Jeg håper nye inpulser kan trenge inn gjennom den tykke veggen av slagskygge. Du må en dag av gangen og hånden til munnen,men har du virkelig lyst til å gjøre noe annent etter den skolen du går på nå? Håper på en 1% lettere uke for deg til uken!
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

okt 24 2011 - 12:13
Huff.. fælt å bo i det området da. :\
Første tingen jeg gjorde da jeg ble gammel nok, var å rømme hjembyen min.

Rød ungdom arrangerer også bøllekurs for jenter vet jeg.

Mora di burde ha krangla med skola.
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

nov 20 2011 - 02:21
Eg har også vore mobba veldig veldig hardt. Det som hjalp meg på ungdomsskulen var at eg fekk gode resultater på prøver. Eg følte meg meir akseptert og andre begynte å spørre meg etter hjelp, samtidig lærte eg meg å gi beskjed når eg var opptatt. Dette gjorde at eg turde å spørre andre om hjelp i timen og det var også ein sukksess. Det styrka jo dei andre sin ego å være til hjelp og vise sine kunnskaper;) Dei andre blei hyggeligere og eg blei hyggeligere og etterkvart kunne eg prate om andre ting enn bare fag. Sett deg mål og bli dyktig i noko du liker som får andre til å se positivt på deg.

Det verste var fremdeles å gå forbi folk som baksnakka. Det blei å trekke pusten djupt, rette ryggen og opp med haka og bare gå forbi med blikket rett fram som om dei var luft for meg.
Avatar

Re: Vært mobbeoffer siden 1 klasse.. blir mobbet nå også

nov 20 2011 - 02:24
Det kan også være ein ide å snakke med rådgiver på skulen.
Til forsiden