Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mobbing!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mobbing!

feb 13 2012 - 22:36
Nå har vi kjempe for vår gutt på 12 år i flere når det gjelder mobbing eller jeg kaller det for vold. Skolene har så alt for lett å legge skylden på hjemme og dekker seg bak dette. I min sønns tilfelle har dette medført til at han har blitt suicidal. Var på møte med skolesjefen og rektor i dag men kan ikke si jeg ser noe løsning på problemet lengre og legen har sykemeldt han frem til konflikten løser seg. Men ikke lett når ikke skolen vil sammarbeide. Selv har jeg opplevd mobbing gjennom grunnskolen og skulle ønske mine egne barn hadde sluppet dette.

Nå har det også gått litt for langt for nå tar de igjen med broren på 8 år og utsetter han for ting. Neimen ikke lett å være foreldre men slutter aldri og kjemper for dem heller.
Avatar

Re: Mobbing!

feb 13 2012 - 22:51
hva med å flytte vekk til et annen plass/skole? hadde jeg gjort om jeg var i din situasjon! kanskje det finnes greiere mennesker annen plass.
Avatar

Re: Mobbing!

feb 13 2012 - 23:05
Tankene har vært der ja og sønnen min ønsker selv å flytte. Men føler liksom at vi da har gitt opp kampen og lett skolen vinne over oss på en måte.
Har heldigvis hjelp av organisasjonen stopp mobbing og de var med i møte i dag. Sterke ord når gutten min på 12 sitter å sier rett ut at han vil skyte lærerene for å få det bedre. Huff ikke lett dette her altså.
Nå har lærerene stått og sett på at personer har drevet med vold og ikke grepet inn så misstilitten til lærerne er helt på bunn.
Nei nå får en ta kvelden her en ny dag i morgen der en igjen må ta vare på sine kjære på en god måte.

Den som taper her er jo størstegutten min da han går glipp av mye undervisning. Men kan jo ikke annet en å høre på fastlegen og beskytte sønnen min mot mobberne.
Avatar

Re: Mobbing!

feb 13 2012 - 23:12
Vil ikke si jeg da at det er å gi opp. selv om du flytter!...hadde jeg vært forelder hadde jeg flyttet momentant,ikke nøla og ikke orka sånne folk.
Hadde tenkt at dem kunne fått det bedre. og da gjør man jo alt for at ens egne unger skal få de bra..ved å skifte miljø..tror det kan være ganske godt.
Kanskje finner dem venner, og finner folk som har vett oppi hodet sitt. Synd når det går utover læringene vertfall, det er jo stort minus.
Så hadde flyttet jeg da..også hadde jeg bare dritt i lærne og andre seile sin egen sjø.

Avatar

Re: Mobbing!

feb 13 2012 - 23:21
Det beste er jo å tenke på sønnene dine oppi det her, ikke kampen mot skolen.Så hvis flytting er et alternativ for dere burde dere vurdere det. Ikke sikkert det blir bedre, det har dere jo aldri noen garanti for, men kanskje det blir. Prøv å ikke tenk kamp og vinn situasjon når det gjelder lærerne og skolen, hold fokus på at sønnene skal vokse best mulig opp. Men er jo selfølgelig lettere sagt enn gjort.
Avatar

Re: Mobbing!

feb 14 2012 - 02:14
Er ikke bare og bare å flytte..Men hører dette har gått så langt at diskusjoner med skole eller lege ikke hjelper sønnen din.Skolen/lærerne har ansvar for barna når de er der, og må i dette tilfellet ta ett kraftig oppgjør med mobbinga med en gang.Jeg har ikke barn selv, så vet ikke hvordan jeg ville reagert.Vet bare at sinne ville vært en del av det..
Avatar

Re: Mobbing!

feb 14 2012 - 19:07
Jeg syns det er synd at flytting skal være et alternativ, om noe burde MOBBERNE flyttes... til arbeidsleir i Sibir. Virker som om skolevesenet svikter hver gang, veldig trist.

Har aldri opplevd å bli mobbet selv, men hadde en kompis på barneskolen som ble mobbet. Til slutt byttet han skole. For han hjalp det, men spørs om det går like bra for alle.
Jeg og han mistet desverre kontakten med årene.
Avatar

Re: Mobbing!

feb 14 2012 - 23:57
Finnes faktisk en paragraf som sier at rektot kan tvangsflytte mobberen eller de som utøver vold i dette tilfelle. noe rektot burde ha gjort for lenge siden i grunnen. Tenker selvsagt på mine barns beste. Velger å tenke litt positivt på det hele også da det kun er 4 mnd igjen til han begynner på ungdomskolen og der vet jeg ta det er et bra miljø
Han trives jo veldig godt her vi bor og det er trist og rive han opp fra det trygge det har vi gjort en gang før også da han gikk i 2 klasse og var veldig ensom. Men han fikk da også psykiskeproblemer ut av dette med flytting. Beste løsningen er jo at man skal få til et godt sammarbeid med skole og hjem og at dem ikke bare holder fokuset rettet mot mobbeofferet men også mot mobberen noe som svært sjeldent skjer.
Og takk for alle fine svar dere har gitt meg.
KLem
Avatar

Re: Mobbing!

feb 15 2012 - 02:52
I min verden hadde det aldri vært mobbere.Hadde ikke turt slik,men dessverre så er arbeidet mot mobbing veldig labert.Det snakkes veldig mye om det.Men veldig lite blir gjort!

Synes det er direkte latterlig.Burde ikke være slik i et land som norge,men uansett.Sannheten og rettferdigheten finner alltid en vei å vinne.Om man må så gå igjennom helvete for å komme ditt.Så vill man det:)

Stå på Cecilie.Det blir mye bedre skal du se!
Avatar

Re: Mobbing!

mars 3 2012 - 22:34
Hei. Skjønner veldig godt hvordan du/dere har det. Har opplevd akkurat det samme selv. Var mobbeoffer i alle årene jeg gikk på barneskolen. Ingen gjorde noe, hadde mange møter med rektor og lærere, men til ingen nytte. Jeg fikk også spørsmålet om og flytte og bytte skole, men da tenkte jeg og mine nærmeste at da vinner jo mobberne, igjen. Jeg prøvde og holde ut til ungdomsskolen, hvor det heldigvis ble litt bedre, men mobberne var jo der de også, så det hjalp ikke så mye. Men lærerne der var mye mer hjelpsomme og forståelsesfulle. Som råd til deg og dere, så ville jeg virkelig prøvd og holde ut de siste mnd, selv om jeg veit at det er vanskelig,også kan dere anmelde skolen, fordi de ikke fulgte opp når sønnen din rett og slett ble misbrukt og skadet psykisk. Ikke gi opp. Deler gjerne mer erfaringer med deg, hvis du lurer på noe. Lykke til videre!
Avatar

Re: Mobbing!

mars 13 2012 - 18:47
huff så trist å høre det med sønnen din. selv så ble jeg mobbet på hele barneskolen. men på en litt annen måte som kanskje ikke mange anser som mobbing, men jeg ble utenstengt fra alle, hadde noen får venner, men mistet en etter en. og tilslutt sto jeg der med nesten 0 venner. også på ungdomsskolen så fortsatte det. utenstengt og ingen ville være med meg. og snakket noen til meg så var det fordi de måtte eller for å være ekle. slik gikk jeg da i 10 år. uten at skolen gjorde stort ut av det. noen får enkeltepisoder som ble tatt opp der og da, men så var alt glemt. så begynte jeg på VGS og jeg tenkte at det skulle bli bedre da jeg ikke kjente noen. men etter 10 år med mobbing og utestengning så ble det ikke som håpet, jeg ble da stående utenfor å se på de andre som fant på masse moro koste seg. slik var det da i 3 år. også nå på fhs så er det fortsatt litt samme greia som på vgs men det blir jo litt bedre for hver gang jeg flytter skole, men det største problemet er vell å stole på folk etter alt som har skjedd. spessielt etter at bestevenninnen min prøvde å banke meg opp og skade meg på forskjellige måter. så jeg vil anbefale deg i å stoppe dette så fort som mulig, unner virkelig ingen i hele verden å ha den oppveksten som jeg hadde. mamma gjorde alt hun kunne, men ble ikke hørt. men det kan også være fordi jeg fortalte litt for lite til mamma om hva som egentlig skjedde. men jeg sier bare stå på dette kommer til å gå bra til slutt. bare ikke gi opp :)
Avatar

Re: Mobbing!

aug 19 2012 - 22:36
Vel. Ikke at jeg vet hvordan det er å være foreldre til en som blir mobbet. Men jeg selv ble mobbet på skolen, og vet hvor mye mine foreldre slet. De kontaktet skolen og de fikk bare svar om at det var misforståelser, og ingen mobbing forekom på deres skole. Fikk desverre ingen hjelp, må noen måte. Jeg tok tilogmed opp ting de sa i timen til meg, når læreren var borte (fikk bare beskjed om å slette denne, for det var ulovlig) fra læreren når jeg ville bevise det. De som mobbet meg hadde en egen hjemmeside, hvor bilder fra klasseturer var lagt ut, hvor alle bildene av meg var krysset over og puttet navn på. Fikk bare beskjed om at dette var jo bare en ren misforståelse, og at det måtte være en måte å prøve å få oppmerksomheten min på. Jeg fikk aldri hjelp. Men når broren min også begynte å bli mobbet, nevnte faren min dette tilfeldigvis til en lokal politimann, som ba om navnene på disse personene som mobbet broren min, og de ble alle kalt ned til stasjonen og snakket med (ingen kjære mor). I lokal avisen har det gått i mange leserinnlegg om mobbeerfaringer fra elever på den skolen osv. Er vel noe dere kan prøve å gjøre. Kontakte politiet, si situasjonen deres, eller ta det opp i avisen, sikkert mange andre som kommer opp med deres historien også da. Sånn som skjedde i vår kommune
Avatar

Re: Mobbing!

aug 21 2012 - 09:11
Jeg blir så sint når jeg leser om mobbing, jeg har ikke vært plaget med dette selv opp igjennom barneårene men føler stor sympati med de som opplever sånt, det er så utrolig urettferdig. Det burde vært en kamp imot mobberne , mobberne er gjerne de som også oppfører seg dårlig mot mennesker senere i livet. Skolene er tafatte, hele systemet er uangripelig på tross av at man som forelder faktisk tvinges til å sende sitt barn til skole . Jeg mener at mobbere må tas ut ab skolen og settes i spesialundervisning på annen skole, det er eneste og prevantive løsning på noe som kanskje begynner som erting og ender som alvorlig mobbing.

Når det er sagt så ville jeg ikke nøle med å flytte dersom et av mine barn ble så plaget på skolen at de begynte å ønske livet av seg .. selvom det er galt at offeret må rømme så er det bedre løsning pr idag enn å gi barn en så traumatisk oppvekst. Skole og helsevesen er dessverre ikke istand til å gjøre noe. Det finnes mange gode mennnesker i dette landet og det finnes mange djevler , sonder terrenget litt og flytt til et bedre sted.
Avatar

Stop mobbing!

nov 19 2012 - 16:21
Mange barn/ungdom og voksne opplever mobbing bare som verre og verre og det ønsker vi å gjøre noe med. Mange trenger hjelp men pga de lange ventelistene som er i vårt Norske samfunn får mange fysiske og psykiske lidelser og vi har hørt om selvmord. Vi ønsker ikke et slikt samfunn som bare blir verre og verre og håper alle vil skrive under så kanskje vi en gang for alle kan bli hørt og at andre tiltak kan iverksettes i både skole og alle nettsammfunn.


stopp mobbingen
53 669 liker · 802 snakker om dette

Redigert av administrator: Fjernet link
Til forsiden