Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mobbing på arbeidsplassen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mobbing på arbeidsplassen

nov 22 2014 - 02:48
Jeg blir mobbet og trakasssert av en manipulerende avdelingsleder med psykopatiske trekk.
Den siste tiden har avdelingsleder også greid å snu personalgruppa mot meg.
Vet det klassiske rådet er : kom deg vekk
Hvilke andre råd er der?
Avatar

Mobbing på arbeidsplassen

nov 22 2014 - 10:17
Rådet; Kom deg bort, - er jo det rådet som man alltid har fulgt. Tidligere praksis var jo at man ventet til at den som ble mobbet fikk sitt liv ødelagt, - så tok man personen ut av situasjonen for å "hjelpe personen".
Nå har man i alle fall i politikernes festtaler hørt at man skal mobbingen til livs, og siste nytt var jo at man tok mobberen ut av situasjonen før han gjorde mer skade på andre. Men det siste er vel ikke så aktuelt, den som mobber er nesten uten unntak den som har mest ressurser og best etablert i miljøet, - ellers ville ikke mobbingen fått utarte i særlig grad før noen grep inn.

Sett bort fra ansvarsflukt og festtaler, kan du jo "rope høyt" at du mobbes, og om absolutt ingen våger å ta deg i forsvar, forsøk å gå til din avdelingsleders sjef, og forelegg han for problemet. Kanskje er det en tillitsvalgt på arbeidsplassen din, eller fagforeningsrepresentant også, - selv om de erfaringsvis neppe er de rette å ta seg av slike problemer.

Rådet er fortsatt kom deg bort, - men for all del; ikke gå i stillhet. Om du ikke hjelper deg selv, så kan du hjelpe til at din avdelingsleder betenker seg før "han legger sin elsk" på neste offer.
Avatar

Re: Mobbing på arbeidsplassen

nov 23 2014 - 10:51
Når også personalgruppa logrer for avdelingslederen er det kjørt.

Alt annet enn å "komme seg bort" er veldig risikosport. Nærmest uansett hva du gjør vil det slå tilbake på deg selv fordi din avdelingsleder ligger deg langt i forkjøpet i dette "spillet". Det blir som å være amatør i sjakk og spille mot en mester som allerede har gjort mange usynlige trekk i forkant. Du blir satt i sjakk for hvert eneste trekk du prøver deg på.

Går du til ledelsen så kan det lett bare bli verre. For at ledelsen skal innse hva som skjer så ligger det også underforstått at de må innrømme at de gjorde en feil ved ansettelsen av avdelingsleder, det kan sitte veldig langt inne. Dessuten er det mye sannsynlig at ledelsen allerede har fått noen ymt om "problemene" med deg. Selv om du har beviser vil de kvie seg for å se på dem.

Gå gjerne i brask og bram for å få ting frem i lyset, men skaff deg ny jobb først.
Noe av problemet for deg ved å skaffe ny jobb er at avdelingsleder ofte er den aktuelle når det gjelder å be om referanser.

Går du til NAV og legger frem problemet kan du være heldig å få hjelp. Men du kan like gjerne være uheldig fordi så mange går med lærdommen at en konflikt har to likeverdige sider, det kan bli slitsomt hvis du hele tiden må understreke at det faktisk er du som er mobbet og utsatt for intrige.

Lykke til. Du trenger det.


Avatar

Mobbing på arbeidsplassen

des 1 2015 - 16:27
Jeg blir mobbet på arbeidsplassen, men kollegere, før var det noen, men no er det blitt flere, no føler jeg at det har gått så langt at det er ingen som snakker med meg, er det noen som føler det samme, eller er jeg blitt helt paranoid?
Avatar

LO/ fagforeningen?

des 2 2015 - 14:10
Tja, da er det kanskje på tide å gå til de som går rundt med henda i lomma, altså såkalt fagforeningen, eller LO (om jeg husker rett?) De som liksom skal hjelpe deg med ditt og datt og for lønn for å bare prate tøys. Vel er verdt ett forsøk.

Men ett annet råd er å henvise seg til sjefen og forklare hvordan du hard et, at du synes dette er ubehagelig. For dette burde sjefen ta hardt fatt i, for er jo feil om du/dere skal måtte slutte for at noen idioter er slemme.
Avatar

Re: Mobbing på arbeidsplassen

des 31 2015 - 04:34
Bully them back ! :)
Avatar

Re: Mobbing på arbeidsplassen

jan 23 2017 - 09:31
Det hjelper ikke mobbe tilbake, da er man like ille selv. Og ofte er det ikke mulig for man stiller seg svakere siden man er helt alene og alle andre mot seg.


Til forsiden