Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mobbet på jobb

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mobbet på jobb

okt 12 2019 - 17:15
Hei!
Jeg er en lærer som nå er i mitt andre år i arbeidslivet. Jeg har i en stund hatt trøbbel med to elever i en klasse. Jeg har opplevd at elevene har slått av det tekniske anlegget mens jeg har vist noe på stor skjerm, fått frekke svar når jeg har spurt elevene om hvordan det går, elevene nekter å høre på meg når jeg snakker til dem, de har også låst døra hvis jeg har vært en kort tur ute av klasserommet for å hente noe. All forsøk på relasjonsbygging med elevene har vært mislykket, likevel hevder rektor at jeg ikke har god relasjon til guttene, og derfor skjer det. Det som er ille er at jeg forsøker å si at andre voksne og elever opplever disse guttene som vanskelige. Har noen vært borte i noe lignende?
Avatar

Spør om veiledning fra noen på arbeidsplassen

okt 12 2019 - 18:50
Du virker ganske ny i fanget

Jeg er miljøarbeider på ungdomsskolen og har " de " elevene. ( elever m ADHD,pstd,autisme osv)har jobbet med dette i 15 år.

Det finnes ikke vanskelige barn, bare barn som har det vanskelig.
Det er riktig det rektor sier at man må ha gode relasjoner for at ( spesielt) krevende barn skal høre på deg.

Og man må ikke ta seg nær av elever som lager trøbbel og ta det personlig .
Då har man feil jobb.
Du skulle bare hørt hva jeg har blitt kallet av store 15 årige gutter som " nekter" å ta imot hjelp av miljøarbeider.

Spør om veiledning evt å få bytte klasse.
Avatar

Ingen erfaring, bare noen råd

nov 1 2019 - 03:17
Du fikk et veldig godt svar av Rogajente, og jeg prøver på ingen måte å overgå det svaret.

Vil bare gi deg litt positiv moralsk støtte. Når det kommer til vanskelige tilfeller, så må du holde deg emosjonelt distansert. Du er på jobb, så vær på jobb. Dette krever trening og feiling. Å involvere seg for mye emosjonelt gjør at du blir utslitt og utbrent til slutt. Og da lider andre elever fordi du ikke klarer å yte jobben du skal, som lærer. Dét ville jo vært synd. Så sørg for å ikke la de få innpass i psyken din.

Dette er villedede og forsømte ungdom. Det er ikke ditt ansvar å oppdra dem. Alt du kan gjøre er å holde fokus på jobben din, og ikke gi dem oppmerksomhet.

Jeg regner med at du har litt makt, når det kommer til at de hindrer undervisning? Hvis de slår av tekniske anlegg/hjelpemidler og slike ting, og hindrer undervisning for andre, da burde det jo være innenfor din makt å si til dem at neste gang blir det anmerkning, og ved videre hindring må de forlate klasserommet. Du kan også minne dem på at de hindrer andre elever i å lære. Hvis de svarer frekt da, ikke bry deg om det.

Hvis dette ikke hjelper, bør du ta det opp med ledelsen. Hvis ledelsen ikke lytter da, så burde det finnes andre instanser i samfunnet, kommunen eller fylket du bør kunne ta dette opp med. Jeg kan prøve å google litt hvis du skulle trenge videre hjelp.

Sjekker innom fra tid til annen. Du gjør en veldig god jobb for samfunnet og fortjener dyp respekt. Ta til deg visdommen fra Rogajente, virker som en veldig erfaren person.
Avatar

annanas92

mai 19 2022 - 14:21
Dear annanas92, here are some words of visdom for you:
Number one in your life's blueprint, should be a deep belief in your own dignity, your worth and your own somebodiness. Don't allow anybody to make you feel that you're nobody. Always feel that you count.!
Til forsiden