Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan mobbingen være årsaken til problemene hans?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan mobbingen være årsaken til problemene hans?

juli 14 2008 - 12:02
Jeg savner bestevennen min. Vi ble kjent gjennom studier og fant tonen fra dag en.

Tilsynelatende hadde han veldig god selvtillit, men jeg gjennomskuet han raskt. Lærte meg etterhvert å oppmuntre han, gi han bekreftelser osv. Han hadde alltid behov for å vinne.

Det var som regel jeg som tok kontakt med han. En dag lurte jeg på om han synes vi hadde for mye kontakt, om jeg kanskje var litt masete. Han bare flirte og sa at han hadde møtt mer masete mennesker enn meg. Jeg måtte gjøre det som var ønskelig fra min side. Han forklarte at han ikke var så flink med å kontakte folk, var redd for å bli avvist. I tillegg er han veldig aktiv.

Etter ca to år skjer det en dramatisk endring i relasjonen vår. Ene dagen er vi bestevenner, neste dag går han lange omveier for å ikke møte meg. Han bryter kontakten tvert.

Jeg reagerer på en umoden måte, fikk angst for å miste han så jeg presser nok gjerne litt for mye. Jeg lurer på hva som skjer, om jeg har gjort han noe vondt. Omsider sender han meg en sms som jeg ikke forstår helt enda. Han påstår at jeg aldri har vært glad i han eller brydd meg. Så var det noe mer om at jeg hadde forventet for mye av han, i tillegg beskyldte han meg for å ha vært en belastning og tatt for mye fokus.

Jeg sendte han en lang mail om at jeg er glad i han som en kompis. At jeg savnet vennskapet vårt og at jeg var villig til å endre væremåte hvis han følte jeg gjorde noe feil. Skrev at jeg ikke forventet noe av han, men liker å være i hans nærhet. At vi har mye til felles.
Fortalte at jeg ble såret over å bli kalt belastning av bestevennen min.

Han svarte aldri, på forelesninger overser han meg. Kjenner han ikke igjen.

Forstår at jeg har mistet han. Savner kveldene med fotball, pizza og øl. Diskusjonene om filosofi og politikk. Men håper han har det bra, selv om han virker langt nede.

Han pratet litt om mobbingen som han hadde opplevd, både fysisk og psykisk. Var det årsaken til behovet for å bli sett, være best osv.
Avatar

Re: Kan mobbingen være årsaken til problemene hans?

des 17 2008 - 10:50
hei ! uten at jeg skal si at jeg er noen expert på mobbing å slikt... så vil jeg nok tro at mobbing kan være en grunn til at han trengte det å vinne og slikt.. jeg er selv blitt mobbet i alle år jeg har gått på skolen.. fra 1klasse og til vk2... helt forjævli... men vil nok tru at kompisen din sliter med dårli selvtillit og derfor trenger det å vinne eller det å være best for å få bevis på det at han ikke er så ille likevel... at han faktisk er flink til ting han også...

vi som er blitt brutt ned av andre pleier å måtte bevise ting for oss selv... selv om det ikke alltid virker slik vi vil...

veldig synd at du mistet kontakten med kompisen din.. lyke til på jakten etter en ny bestekompis:) det finnes jo mange filosofiske øldrikkende, pizzaspisende fotballfans der ute vettu:) hihi

God Jul:):)

Hilsen
Sotengelen:)
Avatar

Re: Kan mobbingen være årsaken til problemene hans?

jan 1 2010 - 22:01
Jeg tror at det pga mobbingen fordi man blir usikker på seg selv og andre. Det ødelgger en person utrolig når man blir mobbet fysisk og psykisk.. Og det kan hende han har tatt feil på noen singnaler du har gitt eller en eller fler person (er) kan ha sagt noe som ikke er sant, vet ikke jeg. men bare det å blitt mobbet og kanskje tolke en situasjon feil kan ødelegge alt. Hvis du kanskje har glemt å ta tlf elno og det har skjedd noe spess kan være nok. Men jeg vet jo ikke alle detaljer. Men en ting er viktig... IKKE KLANDRE DEG SELV. Du skal kun klandre de idiotene som har mobbet han og andre her i verden. De vet virklig ikke hva slags skader de lager på folk.. de fleste sliter med det livet ut eller tar sitt eget liv.. det er utrolig.. Men du har ikke skadet han på noen måte virker det som.

Hilsen Millaa93 ;)
Avatar

Re: Kan mobbingen være årsaken til problemene hans?

april 6 2011 - 21:44
Jeg tror mobbingen kan være en god del av det, ja. Men du som kjenner han bedre enn de fleste burde vel få tvunget han til å se på deg, til å få snakket med deg en gang? Selv hadde jeg tvunget han til å snakke ut. Si hvorfor dette skjer, og hvorfor han unngår deg hele tiden. Jeg hadde vært drittsur, og drittlei meg på samme tid. Selv har jeg nesten vært i samme tilfelle, men det var pga egne handlinger, ikke oppførselen til 'besteveninna' mi. Uansett, du burde ta en prat med han. Face to face. Du og han har godt av det, forhåpentligvis. Eller så kan du gi han samme lærepenge. Unngå han, slik at han føler at han blir oversett. Han kan føle seg mer på bunn og faktisk kjønne at du er en han faktisk trenger.
Jeg vet ikke, jeg har ikke særlig erfaring med det, though. Jeg er enda ung, og vet så og si ikke en eneste dritt om livet. Men jeg råder deg å følge hjertet. Ikke si at det er teit, og at du ikke klarer det. Fordi det du akkurat har skrevet nå, er at du savner han. At du vil ha han tilbake. Send _den_ teksten til han, og ta pluss eller minus noen detaljer. Jeg vet ikke, følg hjertet.
Avatar

Re: Kan mobbingen være årsaken til problemene hans?

april 28 2011 - 04:38
mobbingen kan uten tvil ha stor betydning i denne sammenhengen.!
det er som om og lese om meg selv det du skriver her. Jeg er selv blott mobbet ganske gått i alle år, begynte faktisk i barnehagen og forsatte helt til jeg sluttet på skolet etter 10klasse, da klarte jeg ikke mer det som heter skole, medelever, lærere og alt innen skole igrunn.

Jeg er og slik at jeg har den kjenpegode kontakten til og begynne med når jeg blir kjent med personen og har ofte kjempegod kontakt i 4-5mnd før jeg sakte men sikkert trekker meg tilbake uansett hvor snill og god denne personen er.uansett hvor mye jeg egentlig trenger denne personen, så trekker jeg meg helt ubevist tilbake, og til slutt har vi 0 kontakt, og jeg tør ikke ta opp igjen kontakten, da jeg er redd for og bli sviktet igjen.

har alltid blitt sviktet, også i de årene jeg ble mobbet. og det har gjort meg enda mer usikker på meg selv, og det med mobbing og usikkerheten og den vannvittig lave selvtilliten plager meg utrolig mye den dag idag.
strever utrolig med å skaffe nye venner, og når jeg får nye venner, "stoler" jeg kun på de 2-3 mnd og de siste mnd stoler jeg mindre og mindre på personen.

Er helt jæævlig og være den personen som ikke tør ta kontakt med gamle kjente, og heller ikke tør bli kjent med nye mennesker selv om en egentlig hadde hatt utrolig godt aav det. også være den som alltid trekker seg sakte men sikkert tilbake uten grunn. (er oftest uten grunn, en bare gjør det helt av seg selv. også hender det jo og at det er faktisk en grunn, men det er ikke så ofte for meg.)

Håper virkelig du har fått kontak med denne personen igjen, og at dere har funnet ut av hva som skjedde og kanskje hvorfor om dere er riktig heldige.
Til forsiden