Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvorfor er folk så slemme? :(

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvorfor er folk så slemme? :(

mai 14 2013 - 22:07
Jeg har alltid vært liten av vekst, jeg er halvt thai og norsk, har alltid blitt mobbet for jeg er lav :-( jeg kan ikke noe for hvordan høyden min er, jeg er verken stor,jeg er liten og nett... en gang så fikk jeg sleng kommentar at jeg ikke kom innpå et utested for jeg så ut som en "drittunge". Det såret meg veldig, jeg har aldri kritisert hvordan folk ser ut.. Hvis en jente som er større en meg og sier " Herregud så liten du er"
Jeg sier ikke " Herregud så stor du er!"
Hun sier noe jeg ikke kan noe for, men hadde jeg sagt at hun var stor, hadde jeg vært den stygge, for hun kan ikke noe for at hun er fyldig... ( men hun kan gjøre noe med det) det kan ikke jeg :-(
Måtte bare få det ut og håper dere ikke kritiserer, men forstår at selv om man er liten er det sårende når folk hakker på deg og kommentere høyde :-(
Avatar

hei

mai 14 2013 - 23:06
jeg skjønner akkurat hva du mener. det er ofte vanskelig om en er liten av vekst. jeg er selv helt norsk, men veldig liten av vekst, av natur. jeg har alltid vært en av de minste, og alle har mobbet meg for det, mange har ledd når de fant ut at jeg skulle begynne å kjøre bil, o kommentarene om at jeg måtte bruke klosser for å nå til pedalene, om jeg var lang nok til å nå til pedalene, ble ofte slengt etter meg. til og med fra venner. jeg lo av det, men inni meg, så gråt jeg. det gjorde så vondt å få høre det. det var jo ikke min feil at jeg ikke var lengre, men jeg var jo mer enn lang nok til å kjøre bil. jeg får fortsatt ofte høre det. at jeg er kort, men faktisk, så er jeg egentlig ikke så kort jeg er normal lengde, bare at jeg ser mye mindre ut. pga klærne jeg bruker, men også om jeg har vært naken, så ville folk trudd jeg var mindre, så når jeg sier hvor høy jeg er, så blir folk alltid overrasket. så jeg vet veldig godt hvordan det er å bli ertet for høyden sin.

hva ville jeg med dette svaret? jeg ville bare fortelle deg at du ikke er aleine. og at det ikke er noe å skammes over å være liten. prøv å hev deg over det (vet godt at det er vanskelig), om du så ikke er lengre enn de, så vær større i hode, og vis at de ikke kan knekke deg med å mobbe deg for noe du ikke kan noe med.

ser du skriver at du ikke kommenterer tilbake. noe jeg synes er veldig bra. men du har lov å si at du ikke liker det. og be de slutte. ikke glem det :))
Avatar

Turn it around!

mai 15 2013 - 10:06
Du ligger i frykt for å ikke bli akseptert og triggerne kommer når noen nevner det at du er lav. Det sier jo ingenting om hvem du er at du er lav. Du må eie høyden din og lage bedre vitser enn dem som slenger ting etter deg. Da vil du eie deg selv og stå sterkt med selvtillit fremfor å skulle gå i negativ.

Tross alt så kan du ikke få gjort så mye med høyden, men din holdning til den kan du endre på. Og når du står sterkt i det vil folk akseptere deg mer for den du er også.Det er mange ting som sårer som blir sagt, dog kan det hjelpe oss med å bli sterkere også. Det handler om å finne måter å regulere sin egen holdning til det som kommer inn for å styrke seg selv. Det er fullt mulig selv om det tar litt tid. Alt avhenger av hvor man står også.

I alle tilfeller så har man to valg. La det bli noe positivt eller la det bli noe negativt. Å være klar over at man faktisk har et valg gir deg evne til å kunne velge mer bevisst over hva du slipper inn og hva som får påvirke deg. Det gjelder også å passe på hvilke stimuli som kommer inn for å bedre balansere seg selv.Selv har jeg aldri passet inn ever så kjenner godt til ganske mange ting som kan bli slengt etter en. Jeg nekter å gi meg da, og henter styrke fra mange år med slike opplevelser. En intern transformasjon kan gi deg veldig mye.

Vær den beste versjonen av den du kan være og jobb for å gjøre deg bedre hver dag. Så vil resten falle på plass av seg selv.
Avatar

Dumt

mai 15 2013 - 12:42
Er dumt med sånne folk, har selv blitt mobbet, så veit åssen det er. Men prøver å ikke tenke heller bry meg så mye om det, late som jeg ikke ser dem eller legger merke til det. Men for det så er det jo noe dritt å høre det, har ofte tenkt at må prøve å være litt sterkere og kanskje finne på noe å si tilbake, men klarer aldri det, blir som regel bare inni meg det går noen stygge ord, og later som ikke legger merke til dem som gjør det.
Avatar

Tusen takk for svar!

mai 15 2013 - 16:11
Takk for støttende ord og at dere forstår. Johnny 81, jeg er ikke redd, men såret... å bli mobbet på grunn av høyde og noe jeg ikke kan for, det gjør meg trist, for jeg har alt annet, jeg er frisk, slank og har normal utseende, hvorfor akkurat bli hakket pga høyde, jeg vet ikke hvorfor, alle folk er forskjellige, noen er små, stor, osv....

Som dere sier, ikke bry hva andre mener og jeg skal prøve å være litt mer stolt av meg selv og se framover, jeg har et godt hjerte og jeg har aldri mobbet noen i livet mitt :-)
Avatar

Små jenter = søtt

mai 20 2013 - 09:39
Haha, lave og små jenter er jo kjempesøtt :p
Avatar

Enig

sep 2 2013 - 20:36
Enig med det Johnny 81 skriver. Hvis du klarer å lage bedre vitser enn det du får slengt etter deg, da blir det ikke noe gøy for dem lenger siden da får det ikke den effekten de ønsker. Det er ikke sikkert det er så lett, men absolutt noe som kunne gainet deg hvis du klarte det:)
Avatar

ta igjen med samme mynt...

sep 3 2013 - 06:03
Forstår deg veldig godt. Er selv liten og har fått mange bemerkninger opp gjennom årene.. En gang traff jeg en fyr på hele 195 cm han sa til meg siden du er så liten, så må jo jeg ligge halve sengen aleine og så lo han.. Da tente jeg på pluggene og svarte: hold kjeften på deg ellers må du ligge helt alene!!! Han ble helt paff ha ha....

Ved at folk sier slike kommentarer avslører de bare seg selv og deres mangel på sosial intelligens....

Det finnes mange greie og intelligente mannfolk der ute som liker veldig godt lave damer, det får fram beskytter instinktet i dem.. Spesielt hvis du også har fått utseende med deg.

Tenk på Salma Hayak hun er bare 157 cm høy eller kylie Minuge 155 cm høy, tror ikke det er mange mannfolk som vil si at de ikke er hotte....

Vennlig hilsen en som forstår.
Avatar

Enig!

sep 18 2013 - 13:43
Jeg er enig med mrgutt22. Små jenter er det søteste jeg ser :) Jeg er ikke så høy selv, 180, men små jenter, ååh, jeg blir helt mo i knærne.. I tillegg skriver du at du er asiatisk. Da fikk du enda en stjerne i boka mi :D Ikke meningen å være ekkel her altså, jeg bare sier det jeg mener :)
Avatar

Hei

sep 18 2013 - 15:06
Jeg synes det er ordentlig dårlig gjort å bli mobbet for
sin naturlige bygning - generelt burde man jobbe for
å få en slutt på mobbing.

Det er en ting når man ikke har kjemi med et annet
menneske, men det er viktig å møte alle med respekt.

Jeg har ikke fått stygge slengbemerkninger slik som deg,
men jeg fikk ofte høre av lærere at jeg måtte ha
spiseforstyrrelser, ettersom jeg ikke likte å spise matpakken
min på skolen. Jeg har alltid vært normalbygd og har alltid
spist bra, så jeg må innrømme jeg tenkte dem var bra dumme.

Det er mange jenter og gutter som er normalt tynne, uten
at det skal bli ansett som noe feil eller at det blir ansett som
en sykdom. Nå er jeg medium og det er sånn jeg burde se
ut, men ingen skal være like og jeg mener iallefall at
de som er sykelig store, som har
helseproblemer og som KAN gjøre noe med det - må endre kosthold
og mosjonere - det samme gjelder de som er undervektige, men
der gjelder det mer å øke litt. Sjøl har jeg helomvendt kostholdet mitt og jeg går hver eneste dag, ettersom jeg ikke eier bil og sjelden tar buss.

Jeg tenker også på alle menneskene som drar på McDonalds hver dag, der har du mennesker i alle forskjellige størrelser og
alle de som spiser der er usunne på innsiden, så der har
ikke så mye med størrelse å gjøre.

Utover det bryr jeg meg ikke om størrelse, så lenge
mennesker prøver å spise nogenlunde sunt. For det irriterer
meg å høre om alle kidsa som drar for å spise kebab, pizza
osv i skoletiden og ellers. Det skulle heller ikke vært lov å selge usunn
mat i skolene og her i byen min har vi omtrent bare fastfood sjapper -
så det er ikke mange som bidrar med å forandre på det.
Nå sporet jeg av her, men synes det er et viktig tema.

Du er fin som du er. Det hadde ikke vært riktig at du skulle
forandre deg, for du er naturlig tynn og det er deg. Om du
hadde villet forandre deg selv, hadde det vært en ting, men
du er fornøyd med deg sjøl og da er det akkurat det som
betyr en masse.

Til forsiden