Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvorfor??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvorfor??

mars 25 2008 - 16:42
Jeg kjønner ikke hvorfor mobbere mobber. Er det for tilfredstillelsen eller hva er det for? Hvorfor?
Avatar

Re: Hvorfor??

mai 1 2008 - 02:52
Jeg har også blitt mobbet mye, jeg vet ikke hvorfor folk mobber. Jeg antar det er fordi enten de har problemer selv og må ha noen andre som de kan la det gå utover, eller at de ikke liker folk som er annerledes(F.eks: Har andre meninger som ikke mange har, eller lar vær å oppføre seg som stereotyper tilsier at folk bør oppføre seg. )

Det er bare det jeg antar, jeg har faktisk ingen anelse hvorfor folk mobber.
Avatar

Re: Hvorfor??

mai 18 2008 - 09:33
Dette tror jeg ikke jeg har noe godt svar på. Og godt er egentlig det. Det betyr jo at det ikke er riktig å mobbe, men galt. Det er så galt at man ikke vil forstå det. Likevel ser jeg noen tendenser som går igjen. Det er at man mobber andre for å selv bli respektert eller for å beskytte seg mot å bli offeret. Det er særlig vanlig på ungdomsskoletrinnet. Noen mobber for å klatre høyere på populæritetsstigen selv. Den som mobber vil kanskje ikke selv, den er kanskje bare liten og sårbar inni seg, derfor er det så vondt a mobbeofferet blir så hardt rammet og tar mobbingen som en realitet eller bevis på at det er noe galt med en selv.
Avatar

Re: Hvorfor??

mai 27 2008 - 10:41
jeg tror at det for det meste er at det er gøy og stimulerende, de fleste mobber for å få en god latter, ha noen å vitse om og få de andre rundt seg til å le. det bygger bånd for mobberne.
Avatar

Re: Hvorfor??

juni 22 2008 - 15:04
jeg har blitt så mye mobbet ,først for vekta mi,så for klær og så for ting jeg ikke har forstått noe av.. verst er mobbingen i voksen alder som har ført til at jeg har blitt innlagt 4 ganger for å bli bra igjen.føler jeg meg bedre nå, men ble så "paranoid" av mobbinga/baksnakkinga.
Avatar

Re: Hvorfor??

okt 26 2008 - 20:31
Har selv blitt mobbet mye til tider opp igjennom årene. Er i hvertfall en av mobberne jeg er 100% sikker er psykopat, er mulig at mange av mobberne er onde mennesker som denne.
Avatar

Re: Hvorfor??

nov 2 2008 - 21:54
Jeg blir mobbet av visse ansatte i bydel ..... de jeg leier kommunal leilighet av på søknadskontoret for eldre og uføre!Tro det eller ei!De er så grusomme mot meg jeg har det svært vanskelig i dag! Blitt utsatt for vold av en nabo og det bryr de seg faen ikke om!De bare "snakker" om at de gjør det! De er så utrolig slemme og syke!Og dette er folk som liksom som skal jobbe for å hjelpe mennesker! De har ødelagt livet mitt!JEG HATER DEM Livet mitt har blitt helt jævlig etter å ha flyttet i kommunal leilighet!MAN BØR BLI ADVART OM Å FLYTTE I KOMMUNAL LEILIGHET!Jeg visste ingenting om kommunale leilgheter ble søkt inn av en psykiater HUN BURDE HA FORTALT MEG!oG VISST! Nå gråter jeg!For det har vært 4 og 7 mnd i HÆLVETE!
Avatar

Re: Hvorfor??

nov 6 2008 - 14:45
Jeg har også opplevd og blitt mobbet av ansatte som driver å leier ut kommunale leiligheter.. blitt skikkelig trakasert og fått opplevd å få forhøyet husleie og mindre hjelp til å reparere ting som er en utleiers plikt, har bodd i en slik leilighet i over 7 år nå, og enda ikke fått noen som helst hjelp. Har også naboer som får alt de peker på hos utleierne men jeg har ikke fått en krone til noe, jeg får bare høre at hvis jeg klager så blir jeg kastet ut.

Hva er det som skjer, jo det er trynefaktor det går på alt sammen..trodde ikke sånt var lov jeg??
Avatar

Re: Hvorfor??

des 8 2008 - 01:09
jeg er i dag 29 år og var mobbet på ungdomsskolen.såpass hardt at jeg begynte og tenke på selvmord.etter mine erfaringer er jenter mer ondskapsfulle enn gutter.gutter har mer tendensen til og sette ut rykter som ikke betyr så mye.de går ikke på med dødsforakt som jenter gjerne gjør. etter jeg gikk ut av ungdomsskolen traff jeg på en av de som hadde mobbet meg,og jeg bestemte meg for og gjøre noe. jeg gikk opp til han og fortalte han"på en underlig måte er jeg takknemlig for det du gjorde mot meg,uansett hvor vondt.MEN DU GJORDE MEG STERKERE ENN DU NOEN GANG KAN BLI.JEG SKAL SITTE PÅ SIDELINJEN OG LE DEN DAGEN JEG HØRER DU HAR DET VONDT.OG JEG HAR IKKE RØRT EN FINGER
Avatar

Re: Hvorfor??

feb 23 2009 - 14:20
Jeg blir også mobba en god del. Bla. for at jeg har pigmentfeil og ikke er A4 person. Jeg har prøvd i lang tid å finne ut hvorfor folk mobber, og jeg har kommet til den konklusjonen som andre også har. De gjør det for å få respekt eller de er svake selv som må grave andre lavere for å si at de er "bedere" mennesker enn oss. De fleste jeg har som venner mener dette er helt feil og er i mot mobbing, noe som er bra. Lurer på hva foreldrene til denne personen synes om barnet deres. Men hjemmet har vel også noe med det her å gjøre, vi tar jo med oss holdninger hjemme fra.

Men foreldrene til vi som blir mobba har også en del med her, når jeg har prøvd å hinte om at jeg ikke har det bra får jeg til svar "Slapp av, om en uke eller to så er det over, bare hev deg over det, ingenting å bry seg om!"

Jaja, takk for den hjelpen!
Avatar

Re: Hvorfor??

mars 10 2009 - 22:42
Hei.

Jeg syns mobbing er forferdelig dumt, men jeg tror det er flere grunner til at mobbere mobber andre ved sparking, kommentarer ol.
Her er noen av grunnene, detter bare min teori da:

> De har det selv vanskelig og velger og la det gå utover en som ser "svak" ut.
> De kjeder seg og har lyst til og tøffe seg for gjengen sin.
> De gjør det fordi de syns det er gøy og rake ned på personer som ikke er så tøffe og populær som dem.

Avatar

Re: Hvorfor??

jan 1 2010 - 22:05
Jeg tror de som mobber er usikkre i seg selv og derfor vet de selv hvilke kjennetegn en som er usikker og svak er.. De mobber for å føle seg bedre og føle seg sterkere... Jeg vet ikke hvorfor.. Han som mobbet meg i flere år har ødelagt meg, og det har han fått vite, og når jeg ser han en sjelden gang, ser han på meg i et kort øyeblikk før han får tårer og snur seg vekk...

De vet nok ikke hva slags konsekvenser det de gjør får, før noen år senere... Jeg personelig syns det er viktig at folk som har blitt mobbet tørr å stå frem for andre og fortelle konsekvensene, slik at de som mobber føler seg truffet.. Jeg vet at mange jenter mobber for å føle seg "kule" og "populære"... Det er patetisk spør du meg.. Er det lix populært å ødelegge et menneske liv?

Vet ikke om dette hjelper noe særlig, men tenkte jeg kunne si hva jeg mener :)

Millaa93 ;)
Avatar

Re: Hvorfor??

feb 12 2010 - 23:55
Jeg for min del tror rett og slett det er så enkelt som at, det er to forskjellige typer mennesker. Noen er hensynsløse, andre er hensynsfulle.

De som er hensynsfulle har alltid mer vanskelig for å si det de tenker, men de har som regel mye mer fornuftige ting å si!

Jo mer spillerom en gir hensynsløse mennesker, jo mer egoistiske blir de, og verre blir det seinere i livet..
Avatar

Re: Hvorfor??

mars 1 2010 - 19:19
jeg brukte og bli mobbet før men etter at jeg skiftet skole begynte jeg og mobbe andre personer pga mine problemer men uansett så vet jeg hvordan det er og bli mobbet så jeg har sluttet og mobbe nadre personer men jeg vet at mobbing ødelegger liv:'(
Avatar

Re: Hvorfor??

juni 4 2011 - 09:13
Jeg tror mobberne ser etter avvik, som når noen skiller seg ut ved å ha avvikende meninger og ikke følger flokken. Fikk inntrykk av at mobberne i grunnskolen nøt det å være med i gjengen og å være populære. Fordi jeg tenkte annerledes ødela jeg egen troverdighet, og mobberne visste å utnytte dette. De visste hvem som ikke ble trodd når lærerne blandet seg inn.
Avatar

Re: Hvorfor??

juni 5 2011 - 15:10
Jeg ble mobbet i alle år,i barneskolen og på ungdomsskolen,har byttet skole 9 ganger,klart det går på selvtiliten løs når ting ikke endrer seg når man begynner å¨ny sole,man kan ikke flykte fra problemmene ihvertfall!
Jeg har i voksen alder pratet med noen av jentene og guttene som mobbet meg og de er overrskaet over at jeg opplevde det som mobbing!! Jentene sa at de prøvde flere ganger å ta kontakt med dem,men at jeg avviste dem,jeg trodde de var ute etter meg.. Men jeg bar preg av mange års mobbing,derfor klarte jeg heller ikke å stole på noen og trodde ingen kunne like meg. Så jeg ødela mye for megselv også. Det faktisk noen som ikke vet at de de mobber,ikke alle gjør det bevisst. Jeg var for hårsår...Men etterhvert klart jeg skille de fra hverandre,hvem som var ekte og hvem som ikke øsnket meg godt. Jeg har opplevd psykisk og fysisk mobbing,vil si ble slått,ydmyket ect. Noen tror jeg mobber fordi de er usikkere og misunndelige,barn kan være så fæle mot hverandre!! Det finnes aldri noen gode grunner for å mobbe..men det er helt tydelig at det handler om mobberen,han/hun som har store problemmer med segselv.De trenger hjelp like akkuratt som vi utsatte.
Avatar

Re: Hvorfor??

juni 17 2011 - 15:14
Før var jeg en ganske utadvendt person, men etter at jeg fikk erfare mobbing på barneskolen i mange år, har jeg fått selvtilliten helt ødelagt. Mobbing kan ødelegge utrolig mye.
Til forsiden