Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det bra med skolebytte tro

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det bra med skolebytte tro

des 7 2014 - 00:38
Har en datter på 15 som går i 10 ende klasse.Det startet denne høsten.Hun ble mer og mer innesluttet og ville helst være for seg selv.Jeg tenkte det var alderen.....men hun fortalte tilslutt hvordan hun hadde det.Hun blir fryst ut av venninner som hun har hatt tidligere og hun har laget seg et "skall" som sitt ytre.Hun sier at ingen skal klare å knekke henne og se at hun er svak.Har fått tak i en god psykolog og vært på møter m kontaktlærer og rektor osv.Hun har mye fravær og nektet en periode å gå på skolen.Nå er det to uker igjen før juleferien og hun vet hun må gå på skolen...men blir kvalm av tanken og har fått skikkelig skolevegring.Sist uke var hun der og fikk sitte i et rom alene å ta tentamner de andre hadde gjennomført tidligere.men hun turte ikke gå i fellesrom å kopiere engang og ventet til alle var inne i klasserommene.hun har det helt Jævelig der og føler alle ser rett gjennom henne.
Jeg har sjekket mange privat skoler/offentlige og ikke alle tar inn elever i tiende klasse.Jeg føler selv at det er en stor risiko...siden det ofte er en sammensveiset gjeng etter 3år på ungdomskolen.Men man har jo ingen garanti på hvordan det vil gå.må bare ta sjansen og håpe på det beste.men jeg er livredd for hvordan hun vil takle det.
Hun ønsker bare at vi skal flytte slik at hun kan få en ny start og kan være seg selv igjen.Rektor håper det kan gå seg til før jul.
Jeg sa at hvis hun fortsatte og mistrives og grue seg til hver skoledag så kommer vi kanskje til å flytte.....orker ikke se at hun har det vondt og vanskelig.
Et halvt skoleår til kan bryte ennå mer ned på selvtillit og selvbilde og det er jo viktig å ikke være helt på bunn før man begynner på vidregående.
Er det noen her som har noen erfaringer om å bytte skole i 10 ende klasse?

Avatar

Re: Er det bra med skolebytte tro

des 7 2014 - 03:35
Ville anbefalt å gi henne mulighet til å bytte skole i det minste, og i verste fall flytte om det ikke er noen som kan ta henne inn. Hun er på en måte heldig i det at det snart er tid for videregående, og da blir det automatisk en ny start. Et halv år i en klasse som fryser henne ut kan umulig gjøre godt, utenfra høres det bedre ut med ny klasse enn med den samme klassen som fryser henne ut/mobber henne. Litt trist å høre at alt rektor gjør er å "håpe" alt blir bedre, hvis det var sånn ment. Slike ting går ikke over av seg selv.
Avatar

Re: Er det bra med skolebytte tro

des 8 2014 - 21:44
Jeg ville gitt henne muligheten til å bytte skole. Det er bare dumt å være i det uhyggelige miljøet. Men dette spørs også litt på hvordan det vil forgå at hun bytter skole, hvis hun fortsatt må møte de samme jentene i hverdagen på veien til skolen eller lignende, kan det bli utfordrende.
Avatar

Re: Er det bra med skolebytte tro

des 9 2014 - 10:43
Barn kan være grusomme mot hverandre, og spesielt når "gjengen" har sett seg ut et offer hvor det er alment akseptert at alle går for, og de får lov å holde på uhindret. Flytting kan jo være "minste motstands vei", men det er ikke alltid rett svar å flykte fra problemene.
Uansett synes jeg du/dere lar skolens rektor slippe alt for billig unna, det er jo dennes ansvar som øverste leder ved skolen, og ved at rektor er gjort kjent at noe skjer og velger å ikke foreta seg noe, viser jo han/henne direkte uforstand i den lederstillingen han/henne innehar.
Jeg ville nesten forlangt en tilsynsak mot rektor, for det er jo helt klart at det er en totalt udugelig person som innehar en stilling, hvor vedkommende gjør mer skade enn gavn med å ikke forta seg noe i en konkret sak.
Er skolens rådgivningstjeneste, sykepleier, skolens styre etc involvert? Barnevernet er derimot ikke å anbefale å involvere, dessverre.
Avatar

Er det bra med skolebytte tro...

des 10 2014 - 23:30
Takk for svar.
Enig i at rektoren må ta dette alvorlig og sette igang bedre tiltak slik at hun får en bedre hverdag på skolen og ikke trenger grue seg mer.Hun har nå forsøkt å være noen timer på skolen hver dag,men hun tør ikke møte klassen sin eller være ute i friminuttene enda.Hun må bygges opp igjen og bli trygg før det skjer.
Har begynt et samarbeid med helsesøster på skolen nå og det virker som hun tar det seriøst.Skal på nytt møte med rektor neste uke og da skal psykologen være med og jeg tenkte å kreve at kontakt lærer og helsesøster også er med.
Hvis det ikke hjelper ,så må vi flytte.Men det beste ville jo vært hvis de klarte å få til en god ordning der hun er nå.Ellers må vi leie ut huset vårt og finne et nytt sted å bo og jeg vet jo ikke hvordan det vil gå å begynne på en stor skole i Oslo.Det er jo bare en uke igjen på skolen før jul.Nå som hun har blitt så usikker og mistet mye selvtillit av denne perioden.
Jentene i parallell klassen er verst,de som hun var venninnene med tidligere.Tragisk å tenke på at de har blitt sånn.Helsesøsteren skal ta et møte med dem....men datteren sier at hun egentlig ikke tør å være med på møtet.Forstår jo det.Nå håper jeg datteren min klarer å blåse i de jentene og finne ut at det finnes flere snille og omtenksomme i sin egen klasse.
Vet ikke hvor jeg har rektoren som person,virker nesten som hun bagalliserer situasjonen!!Merker jeg blir frustrert av henne.
Avatar

Hei Kjersti75

feb 17 2015 - 14:07
Jeg leste innlegget ditt og det var hjerteskjærende å lese.
Synes du er kjempeflink og et godt forbilde for datteren din:) Det er flott at du har tatt noen steg for å hjelpe datteren din, men som andre her inne nevner, er det tydelig at rektoren ikke har den nødvendige kompetansen eller forståelse for den alvorlige situasjonen dere er oppi.

Jeg er 36 år og kjenner meg igjen i hvordan jeg hadde det når jeg gikk på ungdomsskolen. Sånn skal det ikke være.
Jeg foreslår at FØR dere planlegger å flytte, at dere prøver alle tiltakene som er mulig å gjennomføre, for at datteren din skal ha en bedre skolehverdag.
Hvis rektor ikke tar dette på alvor, anbefaler jeg deg å ta kontakt med en advokat som er spesialisert i skolesaker.
Du kan Google dette på nettet.

I tillegg er det viktig å undersøke med en psykiater eller Nevropsykolog, for å finne ut om din datter har en diagnose. Jeg har Aspergers Syndrom og det har hjulpet meg å forstå hvorfor jeg fungerte så dårlig sosialt på skolen osv. Ikke at din datter fungerer dårlig!, men det kan være lurt å finne ut om det ligger noe mere bak.
Og HVIS hun har en diagnose, så er skolen pålagt å tilrettelegge undervisningen, men tror det er best å undersøke dette.

Hvordan går det idag?

Sender dere en klem:)
Til forsiden