Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

(Alvorlig) Nettmobbing?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

(Alvorlig) Nettmobbing?

okt 16 2017 - 21:18
Jeg skriver for å høre om andre har erfaring med å bli utsatt for (grov) nettmobbing her inne. Jeg mistenker at jeg selv blir mobbet grovt på nettet. Mer spesifikt oppfatter jeg det slik at folk enten truer meg med det eller refererer til faktisk(e) side(r) på nettet der det sprer falske rykter om meg/mitt liv. Jeg har blitt presentert for falske rykter om påstått seksuell kontakt med navngitte menn. De kommer ikke direkte bort til meg å presenterer seg og forteller om dette men jeg har eksempler på at jeg blir enten oppsøkt der jeg bor og folk står utenfor å roper det ut eller at folk jeg ikke kjenner på gata osv sier det på kortere eller lengre avstand.

Jeg har oppfattet at det spres slike rykter i omtrent ett og et halvt år nå(der jeg har vært klar over det). Jeg går i terapi og jeg er ikke psykotisk eller har alvorlige vrangforestillinger i alle fall. Jeg har sikkert misforstått flere ganger fordi jeg har opplevd mye stress før i livet.Jeg har opplevd mobbing og vet at det er lett å høre feil og misforstå. Noen ganger har jeg fått bekreftelse på at det ikke var bare misforståelse eller misoppfattelse- så jeg er overbevist om at det er noe- men vet ikke hvor omfattende eller alvorlig det er. Det kan til og med høres ut som det er lagt ut falskt bildemateriale. Jeg ble utsatt for voldtekt under bevisstløs tilstand for flere år siden og lurer på om det kan ha blitt laget noe bilder under den hendelsen og om det blir manipulert med dette bildematerialet i så fall. Det er veldig alvorlig i så fall og jeg kjenner det som jeg blir utsatt for seksuelle overgrep selv om det er falske rykter det er snakk om.

Er det noen som kjenner til sånne sider på internett der dere mistenker at noen blir utsatt for denne formen for trakassering? Jeg har selv aldri sett sånne hatsider eller lignende. Jeg har vært litt aktiv politisk og har lurt på om det er noen gruppe eller sånn som vil plage meg av den grunn. Jeg har sluttet å jobbe på grunn av dette da jeg blir plaget på nye arbeidsplasser med eksponering for de falske seksuelle ryktene samt at det konstrueres nye falske seksuelle rykter om menn på arbeidsplass.

Jeg føler en stor håpløshet. Dersom det er lagt ut falske bilder - da er man jo idag dømt til livstid på en måte- det vil alltid forfølge deg- du blir aldri "fri".

Jeg forsøker å løse dette på min egen måte så godt jeg kan men det er veldig vanskelig og jeg føler meg veldig alene. Jeg kjenner ingen som har opplevd noe sånt. Jeg har post traumatisk stress lidelse. Jeg fikk sånne problemer etter at jeg ble utsatt for voldtekt for flere år siden. Jeg har siden dette ikke vært borti noen og ingen har rørt meg. Det er så absurd og ekstremt å få høre at personer lager seksuelle historier om at jeg har seksuell kontakt med menn som jeg aldri ville latt røre meg -langt derifra- det er snakk om menn som er totalt motsatte av noen jeg finner interessant på den måten- Det hjelper heller ikke at i to av de mest sentrale ryktene så virker det som mennene selv har vært med på å legge ut de falske ryktene.

Jeg har i flere år hatt mistanke om at jeg utsettes for organisert mobbing. I tillegg til falske seksuelle rykter opplever jeg enormt mye tap av eiendeler i det som flere ganger ser ut ti å være innbrudd(har bodd i bofellesskap- der er det ikke så gode låser på dørene alltid). Jeg har opplevd å bli truet på livet og det virker som det er noen som vi meg vondt.

Avatar

Hei

okt 17 2017 - 09:48
Det er dessverre en del usikre mennesker med mye hat inni seg, som de liker å ta utover andre. Men hva betyr egentlig meningen til slike møkkafolk? jeg kan ikke fatte hvorfor noen vil deg vondt. INGEN kan ta fra deg Friheten. Det er gode mennesker der ute som bryr seg og har empati og forståelse for alt du har vært igjennom.
Avatar

Hei

nov 24 2017 - 22:41
Du er absolutt ikke alene om dette
Jeg kan ikke forstå at de som mobber på en slik måte ikke klarer å våkne opp å se hva de gjør
Dette er jo en form for frihetsberøvelse
Og de burde nok hatt strengere lover om slikt
Og hatt støttegrupper for folk som opplever nettmobbing
Avatar

https://slettmeg.no/

nov 25 2017 - 02:49
https://slettmeg.no/ kan jo hjelpe deg litt på veien ihvertfall det jeg kan komme på
Avatar

Re: (Alvorlig) Nettmobbing?

juli 8 2019 - 23:50
Jeg forstår det slik at du ikke har sett noe konkret eller hørt noe konkret?

Det finnes sider på nettet der man kan bli utsatt for en organisert drittpakke, eller at noen kan legge ut falske rykter. MEN. De er veldig skjulte siden de ikke tåler dagslys. Så at det er blitt sprett rykter så bredt at du får ting sagt til deg på gata har jeg ingen tro på. Man må vite litt om nettet for å finne dem for å si det sånn.

Er det sånn at dette er virkelig og du finner sider med rykter eller annet materiale så kan du anmelde

Men magefølelsen min sier at kanskje noen paranoide tanker prøver å lure deg.
Til forsiden