Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

#metoo

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

#metoo

juni 11 2018 - 15:31
Vet ikke om dette passer inn her, men deler likevel.

For en stund tilbake datet jeg en fyr, eller jeg trodde jeg gjorde det inntil jeg fant ut hvor sleip han var. Han bad meg hjem til seg og bydde på både øl og kaffe, men lovde meg gull og grønne skoger så han skulle få meg til sengs. Etter jeg hadde grublet og funnet ut av dette, så ventet jeg til sjansen kom der jeg kunne få ut hva jeg mente om denne sleipingen. Denne kvelden hadde han tydeligvis innbilt seg han skulle få seg noe, men i det rette momanget så gav jeg han inn med hvorfor han hadde lurt meg og det ene med det andre. Fikk ikke noe svar på noe av det, så da tok jeg jakka mi og gikk! Makan, skulle vært ulovlig å juge til seg sex. #wonttrickmetwice
Avatar

Re: #metoo

juni 11 2018 - 17:52
"Makan, skulle vært ulovlig å juge til seg sex."

Jeg er enig i at det er sleipt å bevisst ljuge til seg sex - men det bør ikke være ulovlig. Det er å overreagere og gå for langt. Da skulle det i så fall vært like ulovlig for jenter å oversminke seg til å se ut som en helt annen person enn den de egentlig er, hvor de bevisst lurer menn til å tro at hun er heit, når hun egentlig er stygg (som han finner ut dagen etter, og føler seg lurt og skuffet over henne).

Både det tilfellet du nevnte i innlegget ditt, og jeg nevnte i teksten ovenfor, er begge former for løgn/bevisst manipulering for å kunne tiltrekke og hooke opp med en partner. Det er bare forskjellige former for manipulering som kreves for å tiltrekke henholdsvis menn og kvinner.

Istedenfor å ta offerrollen og mene at "det skulle vært ulovlig å ljuge til seg sex", bør man heller ta ansvar og erkjenne hvilken arena man faktisk er på: dating-arenaen.
Dating innebærer risikoen for at man blir manipulert/lurt på en eller annen måte - akkurat på samme måte som at vennskap innebærer risikoen for at man blir manipulert/lurt på en eller annen måte. Denne risikoen er en del av "gamet".

Enten aksepter risikoen, eller ikke date. "Hvis du skal være med på leken, må du tåle steken."

Dating & vennskap følger naturloven: whatever works - enten det er uærlighet eller ærlighet.
Så får man bare håpe på at man møter ganske ærlige mennesker som for det meste ikke bevisst forsøker å lure en. (Det finnes mange slike ganske ærlige mennesker der ute.)Risikoen for å bli emosjonelt såret/skuffet er en naturlig del av livet, og kan derfor ikke reguleres av juridiske lover.
Hvis noe derimot truer ens fysiske helse/overlevelse i livet (f.eks. ved ekte voldtekt, drap, økonomisk svindel hvor man taper penger/ressurser til å overleve), så bør det reguleres av juridiske lover - fordi alle mennesker bør ha en sjanse til å overleve med god helse, slik at de i det minste har muligheten til å kunne oppnå andre ting utover det å bare være i live.

Men hvis vi i tillegg hadde begynt å beskytte oss mot å kunne bli emosjonelt såret/skuffet, ved bruk av juridiske lover, så hadde vi grepet altfor mye inn i menneskets natur. Mennesker er manipulative vesener; manipulasjon er en vesentlig del av menneskets overlevelse- og parings-strategi. Så vi må bare akseptere at manipulasjon er en del av "leken" med å være menneske, og bare forsøke å gjøre det beste ut av det - uten å overregulere den menneskelige naturen vår.
Avatar

Re

juni 12 2018 - 14:57
Selv mener jeg det er å manipulere når man frister med dyre turer og et forhold for å komme til sengs med en person. Mente nødvendigvis ikke at det burde vært juridisk ulovlig som du sier, men sunn fornuft burde vel de fleste ha med seg, og håper han har lært av leksen jeg gav han. Nå kjenner ikke du historien min som meg, men når det skjer opp til flere ganger at han lurer meg, så føler jeg for å smøre han inn med sin egen oppskrift sakte og forsiktig til han kan finne seg et bedre beite med en bedre strategi.

Javisst er det endel av naturens side å manipulere, men vi som mennesker burde være mer intelligent enn som så. Virker som du uskyldiggjør en voksen mann med tydelige problemer med å skaffe seg noen å ha sex med, det er ditt valg. Har blitt såpass mye såret på kjøttmarkedet at jeg fort snuser frem de som er ute etter feil ambisjoner på en date. Er du en av dem, så håper jeg du treffer på rette dama som gir deg en saftig lærepenge.
Avatar

Re: #metoo

juni 12 2018 - 17:25
"Mente nødvendigvis ikke at det burde vært juridisk ulovlig som du sier, (...)"

Da er vi enige.

_ _ _


"Javisst er det endel av naturens side å manipulere, men vi som mennesker burde være mer intelligent enn som så."

Som jeg skrev tidligere: "Dating & vennskap følger naturloven: whatever works - enten det er uærlighet eller ærlighet."
Hvordan vi mennesker ideelt sett liksom "burde være" er irrelevant - for mennesker er slik de er uansett. De gjør det som fungerer, hva enn det er.

Det er som å si at "alle mennesker burde leve i fred og harmoni". Det er helt irrelevant om de "burde det" - for rein fred og harmoni er ikke i den menneskelige naturen. Det er en utopi.

Det handler om å være realist og ikke forvente umuligheter fra verden. Men med det sagt er den gode nyheten at mange av oss faktisk forsøker å leve i fred og harmoni her på jorda, og at mange av oss ikke lover gull og grønne skoger til jenter uten å faktisk levere det. Mange av oss er altså ganske altruistiske og ganske ærlige mennesker.

_ _ _


"Virker som du uskyldiggjør en voksen mann med tydelige problemer med å skaffe seg noen å ha sex med, (...)"

Jeg uskyldiggjør det i en JURIDISK forstand.
Som jeg skrev tidligere er jeg enig i at det er sleipt å bevisst ljuge til seg sex - men samtidig er jeg også i stand til å ha en nøytral og realistisk tilnærming til det, hvor jeg erkjenner at det å "ljuge til seg sex" er en helt gyldig og effektiv strategi for mange, og at risikoen for å bli manipulert vedrørende både dating & vennskap rett og slett er en del av livet. Det er alt jeg har sagt.

_ _ _


"Er du en av dem, så håper jeg du treffer på rette dama som gir deg en saftig lærepenge."

I'm not. Som jeg skrev ovenfor, så erkjenner jeg bare at det å "ljuge til seg sex" er en helt gyldig og effektiv strategi for mange, og at risikoen for å bli manipulert vedrørende både dating & vennskap rett og slett er en del av livet.

En ekte mann trenger ikke å ljuge til seg sex :)

Det er som du sier, kun de som har problemer med å skaffe seg noen å ha sex med på ærlige måter, som tyr til løgner for å kunne få sex - for de har ikke noen bedre framgangsmåter. Og som jeg skrev tidligere; mennesker gjør hva enn som fungerer. Så hvis en mann er seksuelt desperat, og han ikke får seg sex på noen annen måte, så vil han selvfølgelig ty til løgner/bevisst manipulering hvis han har erfart at det gir resultater.

Så lenge ekte tvang ikke er involvert, slik at alt dermed foregår frivillig, så er alt "fair game" og er bare en del av livets risiko (som forklart tidligere).
Avatar

Re: #metoo

juli 26 2018 - 22:47
Jo, jeg vil også tro at den ene skriveren her får seg en skikkelig påminnelse en dag om hvordan egen strategi oppleves, for en kan "såvidt" ane holdninger om tut og kjør i møte med ane mennesker, og syn på seg selv som noe gudegitt som kan definere verden for andre. Grøss!
Avatar

Re: #metoo

juli 26 2018 - 22:48
Jo, jeg vil også tro at den ene skriveren her får seg en skikkelig påminnelse en dag om hvordan egen strategi oppleves, for en kan "såvidt" ane holdninger om tut og kjør i møte med ane mennesker, og syn på seg selv som noe gudegitt som kan definere verden for andre. Grøss!
Avatar

Re: #metoo

juli 26 2018 - 22:48
Jo, jeg vil også tro at den ene skriveren her får seg en skikkelig påminnelse en dag om hvordan egen strategi oppleves, for en kan "såvidt" ane holdninger om tut og kjør i møte med andre mennesker, og syn på seg selv som noe gudegitt som kan definere verden for andre. Grøss!
Avatar

Re: #metoo

juli 26 2018 - 22:50
Jo, jeg vil også tro at den ene skriveren her får seg en skikkelig påminnelse en dag om hvordan egen strategi oppleves, for en kan "såvidt" ane holdninger om tut og kjør i møte med andre mennesker, og syn på seg selv som noe gudegitt som kan definere verden for andre. Grøss!
Avatar

Re: #metoo

juli 26 2018 - 22:59
Må si at jeg har da fått komme til orde her, hi hi! Denne dataalderen er fin...
Til forsiden