Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen spørsmål om metoo

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen spørsmål om metoo

feb 9 2018 - 12:09
Først og fremst, Bra emnetråd som har kommet<3

Jeg har sett noe om #metoo kampanjen at noen misliker at mange kjendiser står frem, men jeg synes det er bra for dem hjelper oss andre til å være mer åpen og tørre å si ifra.

Med flere som står frem, er det større sjanse for at tabuet fjernes,enten du er kjendis eller ikke har ikke noe å si. Jeg har laget noen spørsmål i håp om å bringe mer åpenhet rundt temaet(forumemne var så stille). Du kan svare hvis du vil, og hvis du ikke har opplevd er det ok å bare svare spørsmål 1.

Jeg tenkte det var kjekt med en liten oversikt over dette da mange kan ha opplevd seksuell trakassering, men er usikker på om det de har opplevd regnes som det.

1) har du opplevd seksuell trakassering?

Hvis ja på spørsmål 1 kan du svare spørsmålene under hvis du vil.

2) hvilken form opplevde du (berøring, fremvisning av bilder eller film, kommentarer, blikk, blotting, voldtekt, m.m.)

3) hvor gammel var du når du opplevde det?

4) har du postet hashtagen #metoo eller / og skrevet innlegg om det i sosiale medier eller kronikk til en avis?

5) i hvilken situasjon opplevde du det (fest, på gata, butikk, fritid, skole, jobb, klassetur, meldinger, e.l.)?
Avatar

Re: Noen spørsmål om metoo

feb 10 2018 - 11:05
For meg blir det noe sterkt ubehagelig ved dette innlegget fordi det framstår som en eller annen student som skal skrive oppgave om emnet, uten at brukerne informeres om det. Åpenhet om det er helt nødvendig hvis brukere her på siden skal føle trygghet. Så derfor spør jeg rett ut, hva skal du med denne informasjonen du spør etter?
Avatar

Re: Noen spørsmål om metoo

feb 11 2018 - 05:42
Tror nok de fleste, både kvinner og menn, i det minste en «gjennomsnittlig» mann har x antall erfaringer med uønsket seksuell atferd.

Det er nå en vesentlig forskjell på grove ting som enten blir sagt eller gjort kontra «bagateller» hvor folk har fått ei hånd på låret etc.
Fleste tilfeller er det så enkelt som å gi beskjed om at det ikke er ønskelig, er det i forhold til jobb så kan man gi beskjed eller verste fall anmelde.

Kampanjen har tatt litt av, når man leser alle klagene som kommer etter over flere år, gjerne ti-år også.

Fleste tilfeller i metoo går mye på å kunne sette egne grenser også, nå kan omtrent en uskyldig klønete flørt bli totalt misoppfattet.

Det er ikke å forsvare gale ting folk gjør, men tror folk må tåle litt og kunne sette ned foten litt selv.

Nå lever vi i en tid hvor det er «in» å være offer.

Håper folk forstår hva jeg mener og hvis ikke så får dere kose dere videre med kampanjen.

Personlig ville jeg nå lagd en tråd med et annet emne ord enn metoo, noe som burde kanskje vært her siden tidenes stund istedenfor å følge «trenden».

Tommel ned fra meg så kan jeg heller få pepper for å ikke være «politisk» korrekt.

Hilsen en som er møkk lei
#metoo
Avatar

Re: Noen spørsmål om metoo

feb 14 2018 - 15:23
Jeg har i noen dager tenkt på dette innlegget fra Memphistoles, og blir ikke klok på hvem du kritiserer i de forskjellige tingene du kritiserer. En (eller flere) tydelig adresse hadde vært klargjørende.

Blant annet er det kritikk for at gamle ting blir nevnt. I den forbindelse vil jeg peke på at for folk som har båret tunge ting i taushet i årtier, kan det være forfriskende og tilfriskende å endelig få et sted å fortelle om krenkelsene, få luftet ut. Så kan du som åpenbart er "publikum" vennligst bla om til et annet innlegg et sted på internettet i stedet og lese det som du ønsker.

Det er forøvring bra at du skriver uten disse "&"- tegnene du pleier å bruke, det gjør innlegget ditt mye bedre å lese.
Avatar

Re: Noen spørsmål om metoo

feb 25 2018 - 01:46
Det var en tid for ikke alt for lenge siden hvor det var stilltiende akseptert at overordnede hevnet et nei til seksuell interaksjon, og hvor det å klage i praksis medførte yrkesforbud og verre. Gamle saker. Javel. Men det er en grunn til at tausheten har vart så lenge. Holdningene finnes hos mange fortsatt. Derfor er metoo ok. Pendelvirkningen er normal og menneskelig. Det er derfor også helt ok å si fra om at det er forskjell på voldtekt, seksuell trakassering og klønete oppførsel. Det er også ok å si at vi ikke liker noen av delene, selv om vi vet forskjellen.
Avatar

Re: Noen spørsmål om metoo

feb 25 2018 - 07:34
Veldig bra sagt, oslobo60!
Til forsiden