Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lei hele #metoo

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 20 2018 - 19:26
Vestfold38:

"(...) men du biter litt på agnet føler jeg."

"(...) og da er det like greit å bare gå videre."

Jepp, er klar over det hehe :) Jeg var bare nysgjerrig på hvor lenge det ville fortsette på dette tullete nivået, så jeg "lot meg bite". Jeg kunne egentlig sluttet å respondere etter et av de forrige innleggene mine, ettersom poenget mitt kom klart nok fram der.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 21 2018 - 19:44
Du lurer på om jeg kjenner deg Gummibear, nei jeg tror ikke det. Med ordene dere fikk meg til å tenke på om dere kanskje er en trond? Dette massive engasjementet er hvertfall litt påfallende hvis det ikke er fra noen som har en eller annen samvittighetskval. Så kan jeg jo heller undre meg på om dere ikke heller vil fortelle om hva som faktisk plager dere i stedet for å gå så hardt ut mot de dere gjør.

Nå har nok jeg gjennom mitt arbeid måtte forholde meg såpass konsist til det som kalles faktum i en sak, at jeg har litt peiling på hva det er, og det er ikke hva noen av partene synes eller mener.

Her kommer det gjester i noen dager, så jeg får andre oppgaver å prioritere. Ønsker dere alle god og saklig drøftelser! Og fine dager :-)
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 21 2018 - 23:58
*facepalm*...

That's it, I'm done.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 26 2018 - 02:54
Når en føler ikke blir forstått, eller i det minste misforstått, hva med å uttrykke seg slik at kan få nye måter å bli forstått på? At det er doxa for en at andre leser ens egen indre verden er kanskje ikke lurt å ta for det, altså for gitt.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 29 2018 - 10:42
Hvis vi bagatelliserer andres følelser og validerer andres opplevelser uten at personen er helt med på det, så kommer vi ingen vei. Når vi møter mennesker aner vi ikke hva den andre har i sin erfarings"bagasje". Da kan vi komme til å rive opp gamle sår og forverre livet for andre. Skal vi opptre som påminner i andres minne"bank" så må det være for å hjelpe personen til å forsones med sine vonde minner. Det kan være en lang og krevende prosess.

Skal vi derimot bare tenke på oss selv og vårt, så kan vi møte en hard verden med uforståelige reaksjoner fra andre. Vi kan riste på hodet og ta avstand fra andre mennesker fordi de ikke reagerer slik vi ønsker, og vi kan finne adskillige adjektiver som mest av alt beskriver oss selv og ikke den andre.

Så kan en ikke hele tiden fly rundt og sette seg selv til side og være for andre, men hvis vi kan strekke ut en arm til hverandre i ny og ne så vil vi tilsammen utgjøre en bølge av økt forståelse for både oss selv og andre. Kan hende blir den utstrakte hånda avslått, det har jeg opplevd flere ganger, men det betyr jo bare at den andre ikke forsto meg og jeg kan prøve igjen en annen gang jeg har det overskuddet.
Avatar

Slik jeg ser #metoo:

juli 1 2018 - 16:16
Det som er viktig med #metoo er å få frem de alvorlige sakene hvor folk har blitt voldtatt, hvor det har skjedd overgrep og alvorlige seksuelle trakasseringer som ødelegger ofrene sine liv.
Det som ødelegger #metoo og gjør at mange ikke liker det, er at mindre alvorlige saker (der man mener at man bør tåle litt), disse sakene kommer også frem like mye eller mer enn de alvorlige sakene. Jeg tenker på mindre viktige saker som at noen sjekker deg opp med en "dårlig" setning e.l. Folk kan jo si feil eller være teite, og det syns jeg vi må tåle. At noen feks er kåte og sier noe teit for å prøve få seg noe, er veldig vanlig, spesielt ute i bylivet. Noen folk er ekle, noen er irriterende, men heldigvis er de fleste skikkelige folk.

Er man ute på fylla, så er det ikke greit at noen slår deg på rumpa eller lignende, men man bør være klar over det og tåle det hvis men er "ute på fylle områder". Er man dermed på jobb eller en offentlig plass e.l, så er fysisk seksuell trakassering, som å touche noen på rumpa, dårlig gjort i mine øyne.Spesielt om man er edru. Man skal respektere hverandre som mennesker, og dette gjelder begge kjønn. Men man kan jo tåle det litt, og irritere seg over det. Kanskje man kan si i fra til den personen som trakasserer, men det har ikke noe plass i nyhetene e.l, syns jeg.

Jeg syns at alvorlige saker burde komme frem, men ikke små saker som ikke er av betydning.

Og jeg syns det er synd å måtte lese #metoo nyheter hvor en person føler seg "krenket" pga en teit kommentar. Det er jo som om alle skulle brydd seg om alle disse ubetydelige kommentarene på sosiale medier og youtube osv, og hvor skulle dette sendt oss hen? Det beste er å overse teite kommentarer og ikke gi de oppmerksomhet (som disse trollene ofte ønsker), det er mer viktig med oppmerksomhet rundt det som virkelig betyr noe i verden - kriger hvor folk dør, voldtekter, overgrep og som sagt over, mer alvorlige nyheter. Men dessverre er det mange som misbruker #metoo i dag til mindre ubetydelige saker.
Til forsiden