Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lei hele #metoo

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lei hele #metoo

feb 17 2018 - 05:36
Jeg vet jeg ikke er den eneste... #metoo har vært kjempe bra som en lavterskel for å fortelle og skape holdningsendringer hos veldig mange som trenger en oppvekker!

Misforstå meg rett nå! Men jeg er bekymret for at noen av disse hendelsene tar bort fokuset fra alvorlige hendelser som voldtekt, voldtektsforsøk og alvorlig seksuell trakassering. Jeg klandrer ingen som har opplevd noe vondt og mener at alle skal ha rett til å si ifra når de opplever seg urettferdig behandlet.

Jeg tenker spesielt mye på Giske saken og "fylleflausa" til Grande. Jeg har sympati for Giske. Han blir faktisk sagt opp mens han er sykemeldt (noe som ikke er lov). Kritikken her er rettet mot Støre og ikke AP som parti. Jeg kan også nevne at jeg stemte SV ved forje stortingsvalg, så jeg er absolutt ikke imot AP politikk. De som måtte lese dette skjønner nok at jeg er politisk interessert og engasjert, men jeg kan nevne at jeg ikke er med i noe parti eller noe dersom noen skulle tro det :)

Jeg ønsker ikke at dette skal bli en stor diskusjon om politikk! Jeg ønsker at vi skal rette fokus på de som faktisk opplever alvorlige traumatiske hendelser og som sliter med dette.

Og ja.. #metoo
Avatar

Re: Lei hele #metoo

feb 17 2018 - 22:13
Ditt 3. avsnitt slår beina unna det du sier i avsnitt 1 og 2, synes jeg. At Giske og eventuelt Grande skal ha sympati i anledning ders handlinger framkommet i meetoo står for din regning. JEG VIL IKKE HA folk i maktposisjoner som ikke "er bevisst sin rolle", makan! At Giske kommer på banen i en offerrolle (for sine egne handlinger) blir bare så patetisk at jeg har ikke ord. Og Giske beholder jobben sin så han har til salt på grøten, det vet vi da. Og jeg synes hans samboer framstår som mer som en overbeskyttende mor for ham enn ei grepa kjerring, jeg er redd hun en dag vil angre når hun skjønner hva hun er utsatt for.

Når du snakker om politikk, er det det du får, hvis det er det du kaller det. Jeg ville brukt et annet ord, f eks politikere, eller maktmisbruk fullstendig utenfor enhver fornuft. Er det ikke alvorlig det som er kommet fram om maktpersoners handlinger så vet ikke jeg, og det er såklart skjerpende AT de er i akkurat de stillingene de var i, det svekker IKKE kraften i deres handlinger.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

feb 24 2018 - 00:49
Hva ønsker du å si nå, snusefine? Siden dette var frisket opp nå, mener jeg.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 2 2018 - 17:08
snusefine: "(...) noen av disse hendelsene tar bort fokuset fra alvorlige hendelser som voldtekt, voldtektsforsøk og alvorlig seksuell trakassering."

Nettopp! Helt enig. Når plutselig "alt" liksom kan anses som seksuell trakassering, mister begrepet "seksuell trakassering" sin betydning. Og det er slikt som skjer når man lar definisjoner få styres helt fritt av sosiale media og "de mest populære meningene" til folk - og ikke av hva som FAKTISK er en seksuelt trakasserende handling på ordentlig.

Til og med offentlige personer som Gro Harlem Brundtland kommer med idiotiske påstander om å liksom ha blitt "seksuelt trakassert" av en kollega - når selve hendelsen hun forteller om ikke er i nærheten av hva en ordentlig seksuelt trakasserende handling innebærer. SÅ normalisert/trivielt har det blitt å vurdere milde handlinger som "seksuell trakassering".PS: Jeg har også sympati for Giske :)
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 7 2018 - 13:27
Alle skal ha lov å uttrykke seg her, det er hvertfall heldigvis ikke jeg som er den som bestemmer her.

Det som skjer med meg når jeg leser slik innlegg som viser at de ikke har forstått hva dette kan være for andre, er at jeg går ganske langt ned i kjelleren mentalt. Da kommer plagene mine i tur og orden, fra kroppen ellers og fra hjernen. For meg kan det være bedre mental helse å hente å få lov å oppleve mer åpenhet/ytringsfrihet.

Jeg skulle ønske at vi kunne få lov å diskutere mer her, for det er en del viktige diskusjoner. Tidligere fikk jeg og Gummibear beskjed om å avslutte en diskusjon et annet sted på forumet, og det var ingen begrunnelse og ingen informasjon om hva vi skrev som var uakseptabelt. Så mitt spørsmål til "adm" her er om det kan la seg gjøre å drøfte ting hvis vi gjør det på skikkelig vis og de kan følge med og gripe inn med informasjon om hva vi sier som av hensyn til andre brukere blir over grensen og uønsket.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 7 2018 - 18:54
"(...) når jeg leser slik innlegg som viser at de ikke har forstått hva dette kan være for andre, (...)"

Hvis det var svaret mitt du refererte til så handler det ikke om at man liksom "ikke har forstått hva dette kan være for andre".
Det handler om at man ikke skal definere noe som seksuell trakassering i de tilfellene hvor det faktisk bare er overfølsomhet det er snakk om (som f.eks. i Gro Harlem Bruntland's tilfelle). Det handler om å forstå NYANSER; ikke svart/hvitt tenkning hvor liksom "alt" er seksuell trakassering.

For en gitt person kan f.eks. en gitt handling oppleves som seksuell trakassering - men det betyr IKKE at det faktisk VAR seksuell trakassering. Bare fordi noen "føler eller påstår at noe er slik eller slik" betyr IKKE i seg selv at det faktisk ER slik eller slik.

For å vurdere om noe faktisk er seksuell trakassering på ordentlig, må man benytte sunn fornuft og sosial intelligens for å forstå hva som egentlig er rimelig å anse som en seksuelt trakasserende handling/væremåte; og altså IKKE bare belage seg på hvordan "offeret" eller den anklagede personen selv har tolket den aktuelle handlingen/væremåten.

_ _ _

"Det som skjer med meg når jeg leser slik innlegg som viser at de ikke har forstått hva dette kan være for andre, er at jeg går ganske langt ned i kjelleren mentalt. Da kommer plagene mine i tur og orden, fra kroppen ellers og fra hjernen."

Dette er leit å høre og jeg føler faktisk med deg. Jeg har sett at du har skrevet mange gode svar til andre mennesker her inne, så jeg synes du egentlig virker som en veldig bra person/et godt medmenneske.

Og husk at jeg egentlig er på samme side som deg i det store bildet. Jeg ønsker jo ikke at noen skal oppleve ekte seksuell trakassering. Jeg er bare sterkt uenig med deg angående hvor lav/overfølsom/overbeskyttende terskelen skal være for hva som skal kunne defineres som "seksuell trakassering".
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 8 2018 - 02:55
Da Bruntland var ung student, uten makt og posisjon, men kanskje "søt", altså seksuell, uten å ønske fokus for akkurat det i studiesituasjonen hun har beskrevet, men med fokus på faget hun lærte seg, ble hun likevel utsatt for seksuell henvendelse fra en person som tydeligvis syntes h*n hadde posisjon til å fokusere på det ved henne nettopp fordi hun var underdanig i maktforholdet. Hun var på et sted for å studere, ikke for å bli sjekket opp, altså ut fra omstendighetene var det neppe SAKLIG å stryke henne på halsen. Hadde hun vært på bar, ja da hadde det hele sett annerledes ut. Ut fra konteksten, Gummibear, synes jeg det er vanskelig å se handlingen som å stryke henne på halsen som noe annet enn seksuell trakkassering,da noen benyttet seg av usymmertrien i maktforholdet hun befant seg i til å ta på kroppen hennes, en handling som nok ikke kan sies å ha noe å gjøre med arbeidet de alle var på dette laboratoriet for å gjøre. Hadde maktforholdet vært motsatt, hvem ville våge seg til å tafse slik på statsministeren eller en annen maktperson?

Jeg takker ydmykt hvis mine innlegg i noen grad kan gi andre noe, det gir meg en dyp glede å høre! Jeg kjenner meg selv som et ganske lite menneske og suger takknemlig til meg ord og tilbakemeldinger om at det jeg har smertelig lært gjennom en del år og deler her kan gi andre et lite innspill i livet til andre på en positiv måte. Gjennom mange år med ensomhet er jeg fortsatt sulten på anerkjennelse, altså å bli sett og hørt for den jeg er blitt og er. Jeg lagrer dine gode ord på min indre myk-disk og vil ta de fram i krevende stunder.

Men lenge før jeg kunne si alt det jeg kan snakke om i dag, var jeg en innesluttet stengt person, redd mennesker og samfunnet. Jeg kunne ikke uttrykke meg forståelig da, jeg var kanskje litt aggressiv fordi jeg var redd mennesker. Dyr derimot, visste jeg hvordan jeg stole på, de hadde egentlig aldri gjort meg noe. Derfor tenker jeg at de folka som ikke mestrer å snakke åpent om ting i den grad jeg nå klarer (jeg opplever at jeg fortsatt har mye utvikling igjen å gjøre for å være så åpen som mennesker kan bli) er verdt å lytte til og forsøke å forstå. De kan ha levd i en situasjon der det var helt uaktuelt å snakke om det som skjedde, og at dette muligens var en stor kilde til nettopp det som førte til det de sliter med i dag.

Ja, Gummibear, jeg har en stund lurt på hva som faktisk skjuler seg bak dette nicket, og jeg vil gjerne bli kjent med deg og snakke mer med deg. Jeg er din venn som før, og gjerne også andres venn her.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 8 2018 - 03:07
Og så lurer jeg veldig på hva som gjør at sympatien for Giske blir så stor! Er det fordi media har hengt han så ut som det er gjort, og midt i julestria? Eller mener dere som støtter ham at dere faktisk ønsker å bli representert av en fyr som tar for seg slik vi har hørt han gjøre?

Skulle jeg ansatt noen til å gjøre en jobb for Norge AS, så hadde det ikke ramla meg inn i halvsøvne engang å satse på en person som bruker den posisjonen til å skaffe seg det han fyren der skal ha skaffet seg. Altså tilgang på tilfredsstillelse av helt personlige behov som stillingsbeskrivelsen overhode ikke omfatter, atferd som er direkte skadelig for oppdragsgiveren han faktisk reprensenterer og som hører hjemme i hans privatliv å eventuelt tilfredsstille.

Eller er jeg helt i utakt med kulturen i det norske samfunnet/helt akterutseilt?
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 8 2018 - 16:10
Angående hendelsen til Bruntland:
Uavhengig om det var i en profesjonell sammenheng (som det var) eller om det hadde vært i en privat sammenheng, så var ikke hendelsen seksuell trakassering. Det var bare et mildt (og muligens ukalibrert) forsøk på sjekking. Og sjekking foregår overalt/i alle type situasjoner, fordi vi er dyr. Vi slutter ikke å være dyr bare fordi vi befinner oss i en profesjonell situasjon. Bruntland er rett og slett bare overfølsom når hun definerer en så mild hendelse som "seksuell trakassering".

Folk har blitt "untouchable" i dagens hysteriske samfunn; man kan ikke "leke" lenger; man kan ikke være et seksuelt utforskende vesen lenger, som prøver seg frem. Alt skal overbeskyttes og "kun tas på med silkehansker". Ingen tillater noe "spillerom" til å utforske og teste ting lenger. Og det gjør verden over-komplisert og vanskelig å leve i for mennesker - fordi vi er grunnleggende utforskende og testende vesener.

Kort sagt: Man MÅ tåle litt. Ellers blir verden ulevelig, med overbeskyttende regler hvor liksom "ingenting er greit".

_ _ _

Hvorfor er sympatien til Giske stor?
#1: Fordi han ikke har gjort noe ordentlig galt (av det jeg har lest om han). Han gikk litt over streken når han f.eks. hadde fått tak i nummeret til servitøren på det ene arrangementet, når hun selv ikke hadde villet gi det til han. Men han gjorde fremdeles ikke noe ordentlig galt.

#2: Giske er en MANN, uansett hvordan type stilling/yrke han er i. Biologien hans tar ikke pause bare fordi han er i en profesjonell situasjon eller har et visst type yrke.

#3: Det er ikke noe "maktmisbruk/misbruk av posisjon". Det hadde bare vært maktmisbruk hvis han faktisk hadde brukt posisjonen sin til å true jentene med og si de opp hvis de ikke dater han/har sex med han; eller hvis han hadde lovet dem forfremmelser i bytte mot dates/sex, for deretter å bryte avtalen deres etter at de har hatt dates/sex. DA snakker vi manipulering og misbruk av makt.

#4: Giske har kort sagt bare vært en vanlig mann som har prøvd seg på de jentene han ville ha (igjen, ut i fra det jeg har lest om han). Uansett hvordan type stilling/yrke en person er i, så skal man fortsatt være fri til å følge sin natur - og dermed sjekke opp de menneskene man har lyst til. Uansett om det er Kongen eller kassamannen på Rema 1000; de er alle seksuelle vesener som skal ha lov til å sjekke opp hvem de vil.

Hvis folk faktisk hadde studert hvordan seksuell attraksjon fungerer for henholdsvis menn og kvinner, så hadde ikke dette vært noe tema i det hele tatt; da hadde det vært en selvfølge. Da hadde folk isteden tenkt slik: "Selvfølgelig sjekker han jo opp disse jentene selv om han er i denne maktposisjonen i samfunnet. Det er jo helt naturlig. Good for him."
(Unntaket er de menneskene som er sjalu, og som dermed uansett ville vært imot at en person i maktposisjon skal ha denne sjekke-friheten.)
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 8 2018 - 21:23
Ser diskusjonen her er blitt en del om mediasaker. Man skal være oppmerksom på at media ikke gir nøytrale framstillinger av saker, og spesielt ikke når politikere er innblandet. Media eies stort sett av politiske interesser, og vil naturlig nok være farget av sitt politiske utgangspunkt.

Giske er vår "Harvey". Derfor er denne saken spesielt viktig, og derfor vil mange gjøre mye for å "spre oppmerksomheten". Hva som kommer ut av Giskesaken vil være avgjørende for hva kvinner kan vente seg framover. Derfor er vi mange som følger denne saken med litt håp, men små forventninger.

Dette med manglende forventninger og lite håp er helt partiuavhengig. Det er grunn nok til å støtte #metoo bare det.

Avatar

spesielt til gummybear

mars 8 2018 - 21:31
Det må være lov å si fra om at det er forskjell på voldtekt, seksuell trakassering og klønete oppførsel. Det må også være lov å si at vi ikke liker noen av delene, selv om vi vet forskjellen. Det er slett ikke greit at menn (eller kvinner for den saks skyld) synes det er ok å uten videre berøre bar hud bare fordi den er tilgjengelig, uansett hvilke lyster eller hensikter som ligger bak. Det kan ikke være slik at vi kun skal si fra når det dreier seg om en forbrytelse. #metoo handler om grensesetting, og grensesetting er viktig. Grenser er også helt nødvendig for gjensidig respekt mellom mennesker.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 9 2018 - 01:28
Jeg synes det kort sagt koker ned til respekt for sine medmennesker, kvinner som menn. Andres kropp er deres egen og en del av andres selv, akkurat som sinnet eller det mentale. Skal en nærme seg andre individer, faktisk dyr eller mennesker, så må en for å oppnå tillit føle seg litt fram for å oppføre seg på en måte som blir akseptert av den andre. Er en bulldozer selv, må det eventuelt være når en treffer på en som er det selv, men da må en vite sikkert at slik atferd er ønsket, ellers kan folk oppleve seg trakkasert og invadert. Vi kaller det i dagligtale å ha og bruke sine antenner.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 9 2018 - 16:27
Det er ikke alle som er utstyrt med like gode antenner, kanskje mangler noen dem helt. Derfor er det å si fra viktig. Grenser fungerer best når de er tydelige.

Problemet som #metoo addresserer er at når man sier fra kan konsekvensene bli ille, og ramme på flere områder enn de seksuelle. I praksis finnes få eller ingen forsvarsmetoder mot slike "hevnaksjoner" fra mektigere mennesker.

Antenner har kun betydning der det er god vilje til stede. Det er antenner som gjør at kvinner ikke sier fra når konsekvensen med stor sannsynlighet blir uholdbare arbeidsforhold, yrkesforbud eller verre. Det er retten til å si fra uten slike konsekvenser #metoo kjemper for.

Seksuelle rovdyr er ikke bulldosere, de er rovdyr. De bryr seg ikke om hva byttedyret føler eller mener. De er på jakt, og målet er å nedlegge byttet. Er byttedyret "deres" i en eller annen form, er avvisning en personlig fornærmelse som må straffes.

#metoo handler om å ansvarliggjøre disse rovdyrene, slik at vi kvinner kan si fra om uønskede tilnærmelser uten å risikere straff.

#metoo drives av kvinner fordi de fleste rovdyr er menn, men kvinnelige rovdyr finnes også, og samme regler bør gjelde for dem.

Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 12 2018 - 08:46
Jeg vil si til til både menn og kvinner der ute i verden som synes de har posisjon, intelligens og fornuft og mere til, til å dømme hva andre på denne kloden skal oppleve uønskede seksuell oppmerksomhet som, at jeg synes det er en svært hovmodig innstilling. Og når jeg treffer på en person som opptrer på slik måte, så merker jeg meg hvem dette er, for da er det en person jeg skygger unna. Jeg kan godt prate med personen, men jeg vil neppe finne på å innlate meg med denne personen intimt, for å si det forsiktig.

Den som i ord og handling tar som en selvfølge at det er tilnærmet fri tilgang til min seksualitet får avskjed på grått papir herfra!

Og det vil jeg oså si, at hvis jeg pynter meg med det jeg måtte ha til det og føle meg vel i, så er det noe jeg gjør for min egen skyld, ikke for å tilfredsstille diverse skitstøvler der ute.

Hvis jeg derimot møter en som viser meg en naturlig respekt, er høflig og har sin egen integritet i behold, så kan vi godt bli bedre kjent og kanskje bli veldig godt kjent også.

Men klengemeiser i ord og handling og de som maser om intim kontakt, det er bare helt turn off!
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 12 2018 - 16:40
Tåler du ikke ditt, tåler du ikke datt, er du pyse du da? Stønning og oppgitte uttrykk, himling med øyne. Slik har jeg fått oppleve fra andre når jeg har prøvd å ta vare på meg selv, eller si fra om hva jeg ikke takler.

Så har jeg strukket meg, lenger enn langt, for å slippe å kjenne på min svakhet og for å slippe å høre slike uttrykk. De har jo gått rett i energibanken min og satt opp krana på fullt. Resultatet er at jeg mister all energi, klarer ikke stå på beina, klarer ikke tenke, det blir et slit å spise, sove, å komme meg inn på kjøkkenet skjer ofte i svært lav høyde over gulvet hvis jeg får det til.

I de senere år har jeg blitt flinkere til å drive forebyggende tiltak. Holde kroppen vedlike jevnlig, jevne måltider, finne gleder. Da blir ikke nedturene så langvarige, men de er like dype som før, egentlig enda dypere enn før. Det er vel stiene i hjernen som blir mer og mer slitt. Kanskje jeg kan få noen skjerpaer til å legge steinganger, slik det er blitt gjort på de mest tråkkede turstiene i den norske fjellheimen? Hva kan være denne steinleggingen for meg, tro?
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 19 2018 - 19:16
oslobo60: "Det er slett ikke greit at menn (eller kvinner for den saks skyld) synes det er ok å uten videre berøre bar hud bare fordi den er tilgjengelig, uansett hvilke lyster eller hensikter som ligger bak."

Svar: Alt kommer an på HVA man gjør - og HVORDAN man gjør det.

Kort sagt: Er man flink med det motsatte kjønn, vet man hvordan å gjøre ting (slik som f.eks. berøring) på en passende/kalibrert måte som den andre personen er komfortabel med.

Men er enig i at det i utgangspunktet er litt rart om en helt fremmed person helt ut av det blå berører huden til en annen person - hvis det ikke er i konteksten av å initiere en samtale. Da er det litt rart, ja - men det er ingen seksuell trakassering. Det er forskjellen. Rart vs. trakassering.

_ _ _


oslobo60: "Det kan ikke være slik at vi kun skal si fra når det dreier seg om en forbrytelse."

Svar: Neida, men det kan heller ikke være slik at man sier fra/varsler om småtterier/bagateller heller (som faktisk er tilfellet ved mange hendelser). Da bør det holde å si fra direkte til den personen det gjelder, istedenfor å gjøre en offentlig eller juridisk sak ut av det.

_ _ _


oslobo60: "Grenser fungerer best når de er tydelige."

Svar: "Grenser" er RELATIVT - spesielt når det kommer til hvordan jenter EGENTLIG fungerer i sjekkesammenheng.

Noe som liksom "ikke er greit" i én kontekst, er helt greit i en annen kontekst.

Kort sagt: Det finnes OVERFLADISKE grenser (grenser man bare sier at man har, men som man egentlig ikke har), og det finnes ORDENTLIGE grenser (grenser man virkelig har).
De overfladiske grensene kan brytes; de ordentlige grensene kan ikke brytes. Og de ordentlige grensene kan i tillegg også forskyves noe, etter hvert som man blir tryggere på den andre personen. Og alt dette foregår selvfølgelig i konteksten av at personen SELV tillater å bryte/forskyve grensene sine. Ingenting er påtvunget (når man gjør ting riktig).

_ _ _


akershusøst: "Jeg vil si til til både menn og kvinner der ute i verden som synes de har posisjon, intelligens og fornuft og mere til, til å dømme hva andre på denne kloden skal oppleve uønskede seksuell oppmerksomhet som, at jeg synes det er en svært hovmodig innstilling."

Svar: Hva en person selv føler er uønsket seksuell oppmerksomhet, er selvfølgelig opp til personen selv å bedømme. Men hva som derimot er seksuell trakassering, er en mer objektiv vurdering hvor man må benytte sunn fornuft & sosial intelligens (og aller helst ha en del sjekke-erfaring slik at man veit hvilke type sjekke-tilnærminger som faktisk føles naturlig/hvilke type sjekke-tilnærminger mennesker generelt liker).

_ _ _


Jeg har prøvd å forklare at overfølsomhet og overbeskyttelse er 2 svært reelle fenomener innenfor #metoo-hysteriet, og at sjekking gjort riktig handler om å gjøre ting på en naturlig/kalibrert måte, og at det å teste ut ting/prøve seg frem er en essensiell del av å bli god på kalibrering.

De som forstår hva jeg mener vil forstå budskapet mitt, og dere andre (som oslobo60 og akershusøst) vil ikke forstå det - for ellers hadde dere allerede sett fornuften i det jeg sier.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 19 2018 - 20:01
Vestfold38: Wow, tusen takk! Setter stor pris på at du tok deg tid til å fortelle meg det :)
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 19 2018 - 20:54
Det er interessant å diskutere dette, men jeg lurer på fra hvilket persepektiv, i hvilken sammenheng Gummibear, Vestfold38 og ev andre ytrer sine tilsynelatende dommer over andres uttrykk? Til og med blir det skrevet om hva jeg ikke forstår! Da oppleves det som at du flytter inn i hodet mitt og prøver å ta over kontrollen der, og da nærmer jeg meg å bli forbanna.

Og Gummibear som snakker så mye både her og andre steder på siden som om en selv innehar et slags professorat i sjekking, at en slik holdning og medfølgende oppførsel ville hvertfall fått meg til å oppsøke motsatt hjørne av lokalet, eller helst forlate stedet. Det er noe som kalles å være høy på seg sjæl, og dette kan jo være noe i nærheten av en slik tilsynelatende selvfølelse. Unnskyld meg, men jeg får helt frysninger altså!
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 19 2018 - 22:36
akershusøst:

"Til og med blir det skrevet om hva jeg ikke forstår!"

Svar: Det er åpenbart at du ikke erkjenner faktumene jeg har nevnt til deg, for ellers hadde du sagt deg enig med meg ganske tidlig. Så ja - jeg KAN dermed vite at du enten faktisk ikke forstår eller at du bevisst ikke ønsker å erkjenne at det jeg sier er sant (som det ER).

Jeg har også vært veldig nyansert i svarene mine (altså tatt hensyn til begge sider av saken), så det bør ikke være noe problem for noen fornuftig person å erkjenne at de sakene jeg har nevnt i denne tråden egentlig handler om overfølsomhet og overbeskyttelse framfor ekte seksuell trakassering.

_ _ _


"Og Gummibear som snakker så mye både her og andre steder på siden som om en selv innehar et slags professorat i sjekking,"

"Det er noe som kalles å være høy på seg sjæl, og dette kan jo være noe i nærheten av en slik tilsynelatende selvfølelse. Unnskyld meg, men jeg får helt frysninger altså!"

Svar: For å si det slik: Enkelte av oss veit faktisk mer om hvordan sjekking EGENTLIG fungerer enn det andre gjør - for enkelte av oss har faktisk studert feltet "seksuell attraksjon" over flere år, og har visse type sjekke-erfaringer som andre mennesker ikke har.

Jeg har kanskje ikke noe offisielt professorat i sjekking - men jeg veit at jeg definitivt kunne hatt det. Jeg er blant de i verden som forstår sjekking best. Det er ikke skryting eller å være "høy på pæra" - det er bare å konstatere et faktum.

Jeg har heller ikke forsøkt å være "høy på pæra"; jeg har bare sagt ting som de er. Kan det virke arrogant og bastant ovenfor enkelte folk (som f.eks. deg)? Sikkert - men jeg gidder ikke å "pakke ting inn i bomull" bare for å unngå og støte eller provosere folk. Jeg sier ting som de er. Hvis folk ønsker å forbli ignorante framfor å lytte til hva jeg sier, så greit for meg. Faktum forblir faktum uavhengig av om folk tror på meg eller ikke :)

_ _ _


"(...) og da nærmer jeg meg å bli forbanna."

"(...) at en slik holdning og medfølgende oppførsel ville hvertfall fått meg til å oppsøke motsatt hjørne av lokalet, eller helst forlate stedet."

"Unnskyld meg, men jeg får helt frysninger altså!"

Svar: Bli gjerne forbannet hvis det hjelper deg. Få gjerne frysninger av meg hvis det føles naturlig for deg. Og jeg er helt klart ikke en person du burde omgås i et eventuelt lokale, hvis du blir så provosert av det jeg sier.

Kort sagt: Hate me or love me - it doesn't matter. Faktum forblir faktum uansett.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 20 2018 - 08:35
Hva er per definisjon et faktum, altså ordet "faktum"?

Og mitt spørsmål om perspektiv er det besvart?

Mener du, Gummibear, at det er kun jeg og slike som meg som skal tilpasse meg til deg og slike som deg?

Disse meningsuttrykkene begynner å bli av en slik karakter at en ikke lenger tar avsenderen like alvorlig.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 20 2018 - 17:09
akershusøst:

"Hva er per definisjon et faktum, altså ordet 'faktum'?"

Svar: Et faktum er noe som er såpass konsistent/reproduserbart (enten på bakgrunn av vitenskapelige bevis eller empiriske bevis/erfaring) at det kan regnes som en faktisk sannhet - i motsetning til bare en tro.
Et faktum kan altså være et faktum selv om ikke alle (slik som f.eks. deg) er klar over at en spesifikk ting er et faktum. Det kommer med andre ord an på hva man har erfart i livet og hvilken kunnskap man har. Derfor kan jeg med sikkerhet si at de tingene jeg har nevnt er faktum - fordi det er ting jeg faktisk VEIT - og ikke bare tror.

_ _ _


"Mener du, Gummibear, at det er kun jeg og slike som meg som skal tilpasse meg til deg og slike som deg?"

Svar: Generelt sett, nei - selvfølgelig ikke.
Tro meg, jeg har gjort min del av tilpasning her i livet, og er alltid den første til å innrømme at jeg tar feil når jeg blir motbevist om ting. Det handler ikke om å "ha rett/ikke ville tilpasse seg andres meninger"; det handler om hva som faktisk er SANT/hvordan ting EGENTLIG fungerer.

Jeg har vært en truth-seeker hele livet, og jeg blir alltid oppgitt når jeg møter på folk som ikke er like villige som meg til å høre på logikk. Jeg er villig til å tro hva som helst om hva som helst; bare gi meg bedre bevis enn det jeg allerede har. (Men det er ofte umulig og vil aldri skje, siden jeg vanligvis har svært gode bevis som grunnlag for mine meninger. For jeg tenker vanligvis ut ting grundig før jeg påstår ting.)

Så, svaret på dette spørsmålet ditt angående akkurat dette temaet og andre temaer jeg kan mye om, er definitivt JA - for det er jeg som har bevisene på min side her.
Med andre ord: Hvis du går ut og sjekker opp jenter på RIKTIG måte, vil du generelt erfare nøyaktig det jeg har sagt. (Som altså er fordi påstandene mine er generelle faktum.)

_ _ _


"Disse meningsuttrykkene begynner å bli av en slik karakter at en ikke lenger tar avsenderen like alvorlig."

Svar: Haha, that's too bad. Når jeg blir oppgitt over folk blir jeg mer "brutal"/enkel/kortfattet i måten jeg formulerer meg på. Jeg gidder ikke å bruke like mye energi i å ordlegge meg på en best mulig måte når folk ikke en gang erkjenner basic facts.

Eksempler på slike basic facts:
1) Berøring av en fremmed persons hud er IKKE "seksuell trakassering" i utgangspunktet.
Det må intim berøring til - MOT den andre personens vilje; eller svært gjentakende adferd uten at man har gitt seg når den andre personen SIER NEI (og hvor personen virkelig har ment det, og ikke bare sier "nei" på en overfladisk, "playing hard-to-get" måte); for at man skal kunne anse en handling som seksuell trakassering.

2) Overfølsomhet og overbeskyttelse er en STOR del av hendelsene rapportert i #metoo-bevegelsen og "seksuell trakasserings-saker" - samt i de sakene jeg har referert til i denne tråden.

3) Virkeligheten er nyansert; den er ikke svart-hvitt.

_ _ _


Du virker kort sagt som ei dame som ikke er villig til å lytte til fornuft fordi du er personlig involvert eller har en eller annen personlig agenda knyttet til temaet "seksuell trakassering", og derfor ikke VIL lytte til fornuft. Og HVIS det er tilfellet her så er det nytteløst å argumentere med deg.

Slik som de siste spørsmålene dine her:
- "Hva er per definisjon et faktum, altså ordet 'faktum'?"
- "Mener du, Gummibear, at det er kun jeg og slike som meg som skal tilpasse meg til deg og slike som deg?"

I mean, come on... Du forstår egentlig hva jeg mener når jeg bruker ordet "faktum". Ikke lek vanskelig.
Og du forstår også at jeg sannsynligvis ikke er en person som vil innføre et slags "dikatorskap" hvor hele verden liksom "alltid skal tilpasse seg meg". Hvis du har lest denne tråden og de andre svarene mine (som du åpenbart har), så har du skjønt såpass at jeg er en langt mer nyansert og rettferdig person enn som så. Så disse spørsmålene dine er bare tåpelige.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 20 2018 - 19:26
Vestfold38:

"(...) men du biter litt på agnet føler jeg."

"(...) og da er det like greit å bare gå videre."

Jepp, er klar over det hehe :) Jeg var bare nysgjerrig på hvor lenge det ville fortsette på dette tullete nivået, så jeg "lot meg bite". Jeg kunne egentlig sluttet å respondere etter et av de forrige innleggene mine, ettersom poenget mitt kom klart nok fram der.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 21 2018 - 19:44
Du lurer på om jeg kjenner deg Gummibear, nei jeg tror ikke det. Med ordene dere fikk meg til å tenke på om dere kanskje er en trond? Dette massive engasjementet er hvertfall litt påfallende hvis det ikke er fra noen som har en eller annen samvittighetskval. Så kan jeg jo heller undre meg på om dere ikke heller vil fortelle om hva som faktisk plager dere i stedet for å gå så hardt ut mot de dere gjør.

Nå har nok jeg gjennom mitt arbeid måtte forholde meg såpass konsist til det som kalles faktum i en sak, at jeg har litt peiling på hva det er, og det er ikke hva noen av partene synes eller mener.

Her kommer det gjester i noen dager, så jeg får andre oppgaver å prioritere. Ønsker dere alle god og saklig drøftelser! Og fine dager :-)
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 21 2018 - 23:58
*facepalm*...

That's it, I'm done.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 26 2018 - 02:54
Når en føler ikke blir forstått, eller i det minste misforstått, hva med å uttrykke seg slik at kan få nye måter å bli forstått på? At det er doxa for en at andre leser ens egen indre verden er kanskje ikke lurt å ta for det, altså for gitt.
Avatar

Re: Lei hele #metoo

mars 29 2018 - 10:42
Hvis vi bagatelliserer andres følelser og validerer andres opplevelser uten at personen er helt med på det, så kommer vi ingen vei. Når vi møter mennesker aner vi ikke hva den andre har i sin erfarings"bagasje". Da kan vi komme til å rive opp gamle sår og forverre livet for andre. Skal vi opptre som påminner i andres minne"bank" så må det være for å hjelpe personen til å forsones med sine vonde minner. Det kan være en lang og krevende prosess.

Skal vi derimot bare tenke på oss selv og vårt, så kan vi møte en hard verden med uforståelige reaksjoner fra andre. Vi kan riste på hodet og ta avstand fra andre mennesker fordi de ikke reagerer slik vi ønsker, og vi kan finne adskillige adjektiver som mest av alt beskriver oss selv og ikke den andre.

Så kan en ikke hele tiden fly rundt og sette seg selv til side og være for andre, men hvis vi kan strekke ut en arm til hverandre i ny og ne så vil vi tilsammen utgjøre en bølge av økt forståelse for både oss selv og andre. Kan hende blir den utstrakte hånda avslått, det har jeg opplevd flere ganger, men det betyr jo bare at den andre ikke forsto meg og jeg kan prøve igjen en annen gang jeg har det overskuddet.
Avatar

Slik jeg ser #metoo:

juli 1 2018 - 16:16
Det som er viktig med #metoo er å få frem de alvorlige sakene hvor folk har blitt voldtatt, hvor det har skjedd overgrep og alvorlige seksuelle trakasseringer som ødelegger ofrene sine liv.
Det som ødelegger #metoo og gjør at mange ikke liker det, er at mindre alvorlige saker (der man mener at man bør tåle litt), disse sakene kommer også frem like mye eller mer enn de alvorlige sakene. Jeg tenker på mindre viktige saker som at noen sjekker deg opp med en "dårlig" setning e.l. Folk kan jo si feil eller være teite, og det syns jeg vi må tåle. At noen feks er kåte og sier noe teit for å prøve få seg noe, er veldig vanlig, spesielt ute i bylivet. Noen folk er ekle, noen er irriterende, men heldigvis er de fleste skikkelige folk.

Er man ute på fylla, så er det ikke greit at noen slår deg på rumpa eller lignende, men man bør være klar over det og tåle det hvis men er "ute på fylle områder". Er man dermed på jobb eller en offentlig plass e.l, så er fysisk seksuell trakassering, som å touche noen på rumpa, dårlig gjort i mine øyne.Spesielt om man er edru. Man skal respektere hverandre som mennesker, og dette gjelder begge kjønn. Men man kan jo tåle det litt, og irritere seg over det. Kanskje man kan si i fra til den personen som trakasserer, men det har ikke noe plass i nyhetene e.l, syns jeg.

Jeg syns at alvorlige saker burde komme frem, men ikke små saker som ikke er av betydning.

Og jeg syns det er synd å måtte lese #metoo nyheter hvor en person føler seg "krenket" pga en teit kommentar. Det er jo som om alle skulle brydd seg om alle disse ubetydelige kommentarene på sosiale medier og youtube osv, og hvor skulle dette sendt oss hen? Det beste er å overse teite kommentarer og ikke gi de oppmerksomhet (som disse trollene ofte ønsker), det er mer viktig med oppmerksomhet rundt det som virkelig betyr noe i verden - kriger hvor folk dør, voldtekter, overgrep og som sagt over, mer alvorlige nyheter. Men dessverre er det mange som misbruker #metoo i dag til mindre ubetydelige saker.
Til forsiden