Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ikke greit! Eller..?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ikke greit! Eller..?

juli 30 2018 - 23:26
Nei, det er ikke greit.

Dette er en hendelse fra tidligere i år. Jeg ble med en fyr hjem fra byen, i god tro om at vi bare skulle sove. Jeg har møtt dette mennesket før, så ikke en total fremmed. Før jeg ble med han hjem gjorde jeg det helt klart at jeg ikke ønsket å ha sex med han. Vi kommer hjem, jeg legger meg med alle klærne på. Han presser seg på meg og tar av meg buksa, jeg sier nei og at jeg ikke vil, jeg holder meg for musa men han trenger seg inn. Jeg prøver å dytte han vekk og sier «nei, jeg er for full» men han bare fortsetter. Omsider gir han seg, jeg tar på meg klærne og går derfra..

Dum og naiv som blir med en mann hjem fra byen? Ja, kanskje. Men er det da greit å forgripe seg på noen? Nei.

Jeg fortalte dette til en kompis, han mente det var unødvendig å anmelde fordi det var en liten filleting og det er sånn gutter er. Min venninne mente at jeg burde anmelde så det ikke skjer noen andre.

Må vi jenter finne oss i sånn oppførsel? Eller må vi begynne å si i fra?
Avatar

Re: Ikke greit! Eller..?

juli 31 2018 - 00:15
Når han tar av deg klærne mot ditt samtykke, er det selvsagt et mildt overgrep. Om han i tillegg dyttet penisen sin inn i deg, når du allerede har gjort det klart for han at du ikke ønsker det, og i tillegg sier "nei" men han allikevel gjør det, er det vell voldtekt.

Om det er tilfelle burde du anmelde, om han ikke dyttet penisen sin inn i deg, er det bare du som veit hvor belastende den episoden var/er for deg.

Masse dumme mannfolk som aldri skulle hatt retten til å leve.
Avatar

Re: Ikke greit! Eller..?

aug 1 2018 - 10:20
Som mann blir jeg veldig overrasket når det kommer påstander om "guttestreker" eller at "det er sånn gutter er". Nei, gutter er ikke sånn. Noen er sånn fordi de er dårlige mennesker og fordi det ikke får konsekvenser. Det kan du nå gjøre noe med.

Jeg kan forstå at han håpet på å kunne ha sex, selv om du på forhånd hadde sagt at du ikke ville, men det burde være ganske tydelig om du overhodet ikke responderer på "forføringen" hans, sier nei og dytter han vekk.

Slik du beskriver det så er det jo uten tvil snakk om seksuelt overgrep, og det fortjener etter min mening reaksjoner når han tar det så langt.
Avatar

Re: Ikke greit! Eller..?

aug 1 2018 - 10:34
Jeg er mann selv og dette du beskriver er på ingen måte greit. Det er helt klart ett overgrep ovenfor deg. Du sa nei, og da akal man respektere dette å ikke bare ta for seg som det passer vedkommende. Du burde etter min mening anmelde dette, men det er klart jeg har også forståelse om du ikke skulle gjøre det.
Jeg synes denne gutten/mannen fortjener en form for straff når han behandlet deg så respektløst. Overgrep er ikke greit og skal heller ikke retferdiggjøres som "guttestreker". For dette du beskriver er voldtekt.
Avatar

Re: Ikke greit! Eller..?

aug 24 2018 - 19:14
Ikke greit. Overhodet ikke greit. Det der var et tydelig overgrep. Ingen skal måtte finne seg i det. Du sa nei, at han gikk videre på det og så til de grader... det er overhodet ikke greit. Anmeld det, om du orker det. Da sender du nok et tydelig signal om at dette er helt uakseptabelt, og aller viktigst: du tar deg selv på alvor. Alt for mange jenter tror de må finne seg i overgrep av uilke sorter, men vi må begynne å ta oss selv på alvor, for slike gutter som han her gjør det ikke. Så ikke finn deg i det: anmeld det om du orker, eller la vær om du ikke orker, men ikke finn deg i å se på det som en filleting, for det er det ikke. Kanskje for den typen gutter fordi de aldri får konsekvenser aldri lærer seg å respektere grenser. Men det er ikke din oppgave å oppdra noen. Og det å forgripe seg på noen er helt uakseptabelt og straffbart. Men ikke alle. gutter er sånn. Alt for mange. dessverre, men de fleste, vil jeg tro, er ikke sånn. Det er ikke normalt. Håper det går bra med deg. Om du trenger noen å snakke med, er det bare å sende pm.
Avatar

Oppdatering

nov 13 2018 - 09:45
Her er en liten oppdatering, etter mye om og men så tok jeg det videre og anmeldte fyren. De jobber fortsatt med saken. Takk for tilbakemeldingene fra dere, var godt å se at det er flere som ikke syntes at dette var ok.. :)
Avatar

Re: Ikke greit! Eller..?

mars 5 2019 - 01:43
Lenge siden jeg har vært inne på denne siden.

Veldig bra du anmeldte vedkommende! :)

Du går sikkert igjennom en veldig vanskelig periode i livet nå. Håper du har noen fine, varme mennesker å støtte deg på!

Om du vil kan du også chatte med meg :)
Avatar

Re: Ikke greit! Eller..?

mars 5 2019 - 04:48
Cosima00:

"Før jeg ble med han hjem gjorde jeg det helt klart at jeg ikke ønsket å ha sex med han. Vi kommer hjem, jeg legger meg med alle klærne på. Han presser seg på meg og tar av meg buksa, jeg sier nei og at jeg ikke vil, jeg holder meg for musa men han trenger seg inn. Jeg prøver å dytte han vekk og sier 'nei, jeg er for full' men han bare fortsetter. Omsider gir han seg, jeg tar på meg klærne og går derfra.."

Hvis alt dette faktisk foregikk akkurat sånn som du sier (og hvor du altså ikke gav han motstridende signaler/ikke gav han noen form for non-verbalt samtykke), slik at han genuint tvang deg til å ha sex med han, så er det helt klart voldtekt.

_ _ _


"Dum og naiv som blir med en mann hjem fra byen? Ja, kanskje."

Nei, du var ikke "dum og naiv" for å bli med en mann hjem fra byen. Å bli med en mann hjem fra byen er vanligvis uproblematisk for jenter, og det resulterer vanligvis ikke i slike opplevelser som du hadde her. Dette er fordi de fleste menn er greie menn som ikke ønsker å skade/såre jenter (hvert fall ikke på ordentlig; men i konteksten av seksuell lek under verbalt eller non-verbalt samtykke, som f.eks. BDSM, seksuelle rollespill o.l., er saken selvfølgelig noe annet).

_ _ _


"Men er det da greit å forgripe seg på noen? Nei."

Nei, det er ikke greit å (genuint) forgripe seg på noen.

_ _ _


"Jeg fortalte dette til en kompis, han mente det var unødvendig å anmelde fordi det var en liten filleting og det er sånn gutter er. Min venninne mente at jeg burde anmelde så det ikke skjer noen andre."

Så sant alt foregikk akkurat slik du sa, så er ikke denne hendelsen bare en "liten filleting".

Hvis du ble genuint tvunget til å ha sex (altså at du gav utvetydig og seriøs motstand, slik som man naturlig gjør når man virkelig ikke har lyst til en ting), så har du da tatt din del av ansvaret for å unngå misforståelser eller voldtekt. Hvis denne mannen da allikevel har eskalert til sex med deg, så er det da åpenbart gjort mot din UTTRYKTE & SERIØSE motvilje, og det er da åpenbart ekte voldtekt. Og ekte voldtekt bør selvfølgelig anmeldes.

_ _ _


"Må vi jenter finne oss i sånn oppførsel? Eller må vi begynne å si i fra?"

Nei, ingen skal behøve å finne seg i ekte overgrep og voldtekt. Og ja - noen jenter bør bli flinkere til å si i fra på en seriøs & utvetydig måte når det er noe de ikke vil. De fleste jenter er gode til det, mens noen jenter bør bli flinkere til det. (De jentene som trenger å bli flinkere til det, er hovedsakelig jenter som har ekstra lav selvfølelse/lav følelse av selvstendighet.)

Enhver person som kan anses for å være ved rimelig bevissthet/tilregnelighet (ment i motsetning til å være ved komplett ubevissthet, eller svært nær komplett ubevissthet), har et EGET ansvar for å signalisere seriøs & utvetydig motvilje/motstand til en annen person, hvis denne andre personen opptrer på en uønsket måte ovenfor vedkommende.

Man er ikke voldtatt hvis man ikke har vært TVUNGET til sex; og TVANG er kun mulig hvis en person uttrykker seriøs & utvetydig motstand, slik at det dermed er åpenbart at aktiviteten faktisk skjer MOT vedkommendes vilje - og at aktiviteten dermed er PÅTVUNGET.

Dette burde være et mantra for alle jenter, fordi jenter i utgangspunktet har en større biologisk tilbøyelighet enn menn, til å være usikre og å ikke tøre og si i fra tydelig nok om ting de ikke liker (som er fordi jenter i utgangspunktet er underdanige/passive vesener av natur).
Men de fleste jenter er allikevel selvstendige nok til å tøre og si i fra på en tydelig måte når det er noe de ikke liker, så dette er vanligvis ikke noe problem.
Til forsiden