Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har det egentlig skjedd?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har det egentlig skjedd?

aug 8 2018 - 18:48
Jeg har en følelse, nesten som en drøm, om at noe har skjedd som jeg ikke klarer å huske. Det er nesten som om jeg husker små deler av hva som har skjedd, men jeg kan ikke si det helt sikkert. Er det vanlig at hvis man har opplevd traumatiske hendelser at man kan glemme det helt? Selv om man ikke er påvirket av noe?

Jeg har alltid hatt problemer med å være nære andre mennesker, og det er ingen som klarer å komme nær nok til å ta på meg. Ikke familie eller noen andre. Kan det være en konsekvens av det som jeg tror har skjedd, men ikke husker?
Avatar

Re: Har det egentlig skjedd?

mars 9 2019 - 20:59
Ja, hvis du har opplevd traumatiske hendelser i livet så kan deler av dette bli undertrykt i hjernen som en forsvarsmekanisme.
Dette skjer ofte i trafikkulykker der folk glemmer deler av ulykken og hva som skjedde før smellet.
Livet er for stort til at hjernen klarer å holde på alle følelser og minner. Så den "glemmer" ting som ikke er viktig. Noen ganger for å beskytte oss også. Men når det kommer til minner så kan du med hjelp klare å hente ut deler av disse. Her kommer terapi inn i bildet.

Vi vet ikke alltid hvorfor vi blir den personen vi er. Det er sant at vonde følelser, ting som har skjedd, former oss og kan gi oss psykiske problemer senere i livet. Men det er viktig å ikke glemme at vi også er et resultat av det miljøet vi har vokst opp i. Familie, skole, venner.
Til forsiden