Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det overgrep når du ikke tør si nei i frykt av ditt liv?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det overgrep når du ikke tør si nei i frykt av ditt liv?

april 1 2019 - 14:48
De få som kan historien min, mener jeg ikke er blitt utsatt for voldtekt.
Personlig er jeg uenig.
Jeg blei truet på livet først, for svak til å rømme, og i frykt for eget og hans barns liv, turte jeg ikke reise.
Jeg gjorde det klart med kroppen jeg ikke ville, men ble minnet på truslen da jeg gjorde mild motstand.
Så jeg lå der. Gråt hele tiden. Jeg ville ikke. Men turte ikke si nei...
Kan det virkelig kalles frivillig?
Avatar

Nei

april 1 2019 - 20:17
Nei, jeg vil ihvertfall ikke kalle det frivillig.. Og som mann så skjemmes jeg på hans vegne.. Stygt gjort er det. Jeg er 42 og single, og hadde heller prøvd å sjekke opp ei dame istedenfor. Hadde aldri klart å gjøre noe sånt mot ei dame... Han burde skjønt at du ikke vil. Du sier at du blei truet også og trusler er også straffbart....
Avatar

Re: Er det overgrep når du ikke tør si nei i frykt av ditt liv?

april 4 2019 - 05:17
Apaziedepp: Jeg skrev et langt og utfyllende svar til deg her, om hva voldtekt egentlig er og ikke er, og om alle nyansene som faktisk finnes i forskjellen på voldtekt og ikke voldtekt. Men siden sidetmedord.no nok en gang har sensurert meg ved å slette svaret mitt, så får du dermed aldri vite virkeligheten rundt sex og voldtekt - og du får dermed heller aldri vite hvordan hendelsen din kan, eller ikke kan, defineres som voldtekt.

Ved å sensurere meg har sidetmedord.no dermed sørget for at du (og alle andre som eventuelt leser denne tråden) potensielt går rundt med en feil, over-sensitiv/overbeskyttende/hysterisk definisjon av voldtekt i hodet sitt, som IKKE samsvarer med hvordan sex egentlig fungerer i virkeligheten, og hvor grensene for voldtekt dermed egentlig går.

Dette er et tap for hele samfunnet ettersom skillet mellom virkelighet og illusjon bare blir større ved å sensurere folk som meg, som faktisk har observert, og har erfaring med, nyansene som finnes innenfor sex - og som faktisk kan forklare disse nyansene svært godt på en logisk måte til andre mennesker.

Jeg har sagt det flere ganger før, og jeg sier det igjen: YTRINGSFRIHET FINNES IKKE PÅ "SIDETMEDORD.NO"! Dette er nok en gang klart og tydelig demonstrert her. Jeg har kun kommet med gode argumenter, basert på empiri og enkel logikk - men allikevel blir innlegget mitt sensurert fordi det er for "kontroversielt" for sidetmedord.no .

Sidetmedord.no tåler rett og slett ikke den empiriske sannheten om enkelte ting - til og med ikke når folk som deg, Apaziedepp, proaktivt SPØR om det finnes andre tolkninger/forklaringer til hendelsen din. Det er en trist tid vi lever i for FORNUFT og SANNHET.
Avatar

Re: Er det overgrep når du ikke tør si nei i frykt av ditt liv?

april 4 2019 - 06:24
Ja, det du beskriver er 100% overgrep.

Utdrag fra straffeloven:

§ 291. Voldtekt
Med fengsel inntil 10 år straffes den som

a) skaffer seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd,
b) har seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen, eller
c) ved vold eller truende atferd får noen til å ha seksuell omgang med en annen, eller til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.


Det er leit å høre om, og jeg håper du har kommet i kontakt med noen som kan hjelpe deg med en eventuell anmeldelse, og/eller med å bearbeide det vonde. (f.eks via et overgrepsmottak).

Avatar

Re: Er det overgrep når du ikke tør si nei i frykt av ditt liv?

april 15 2019 - 11:28
Takk til dere som har svart. Dette er noe som skjedde for 16 år siden, og tror ikke saken er annet enn foreldet.
Men det er en for meg stor traume i livet og når jeg først har turt å åpne meg for noen om det og møtt slike reaksjoner, har jeg bare lurt mer og mer om jeg har overdramatisert hendelsen og burde "glemme" den og gå videre uten om og men.
Derfor jeg ville spørre her om jeg virkelig tok så feil om hva som hendte meg.
Også i henseende at jeg må forklare for mitt barn en vakker dag hvis hen spør om sin biologiske far.
Men da har jeg ikke overdrevet i hodet mitt og må finne en måte å leve med dette. Får forhåpentlig hjelp snart.
Avatar

Re: Er det overgrep når du ikke tør si nei i frykt av ditt liv?

april 15 2019 - 13:05
Apaziedepp: "Men da har jeg ikke overdrevet i hodet mitt og må finne en måte å leve med dette."

Det virker som du har lagt for mye vekt på svaret til Gummihjerte, da hun skrev, "Det du beskriver er 100% voldtekt.", samt svaret til mørkoghøy, da han skrev, "Nei, jeg vil ihvertfall ikke kalle det frivillig..".
Begge disse svarene er helt FEIL. Det KAN være voldtekt, ja - men det ikke er "100% garantert" voldtekt, slik disse 2 så lite gjennomtenkt påstår.

Gummihjerte begår også feilen med å referere til "straffeloven" for å definere hva voldtekt er, og ignorerer dermed det faktum at lover og virkelighet kan være helt uavhengige av hverandre - slik som også delvis er tilfellet her, med tanke på straffelovens definisjon av voldtekt.

(Straffeloven er altså litt ukorrekt i sin definisjon av voldtekt, sammenlignet med hvordan seksuell eskalering og seksuelle aktiviteter noen ganger fungerer i virkeligheten. Jeg refererer her til seksjon "B) har seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen". Men jeg kan ikke utdype mer om dette, for da blir innlegget mitt bare sensurert/slettet igjen av sidetmedord.no .)

Som jeg skrev i det opprinnelige innlegget mitt som ble slettet av sidetmedord.no, så er ikke situasjonen du forteller om nødvendigvis voldtekt. Og jeg kan ikke utdype årsaken til dette, for da blir innlegget mitt som sagt bare slettet igjen (fordi sidetmedord.no ikke tillater ekte ytringsfrihet - som dermed dessverre sørger for at folk som deg forblir uopplyste om alle faktorene som inngår i såkalte "voldtekts-situasjoner" som dette). Men årsaken baserer seg på at vi ikke har nok informasjon om akkurat HVORDAN motviljen din ble signalisert til partneren din, fordi beskrivelsen din ikke forteller nok om dette. Og jeg mistenker at du har gitt en enda mer utdypende forklaring til vennene dine, som er årsaken til at de mener at dette ikke var voldtekt, siden de har mer informasjon om detaljene her (som er helt avgjørende når man skal vurdere om noe er, eller ikke er, voldtekt).

Hvis du vil vite sannheten om situasjonen din, så bør du snakke med noen som forstår seg på de nyansene som faktisk finnes når det gjelder samtykke og seksuell adferd, og som ikke er så korttenkte at de konkluderer med at en situasjon var voldtekt, basert på for lite informasjon.
(Og hvis noen mener at det liksom ikke er gitt for lite informasjon i denne saken, så demonstrerer det bare hvor lite de forstår seg på nyansene som faktisk finnes når det gjelder samtykke og seksuell adferd. Voldtekt er ikke "svart/hvitt", fordi sex ikke er "svart/hvitt".)
Avatar

Re: Er det overgrep når du ikke tør si nei i frykt av ditt liv?

april 16 2019 - 16:02
For å gjøre eventuelle nye lesere bevisst, så vil jeg gjøre oppmerksom på at for for folk som kanskje er i en ekstra vanskelig og sårbar situasjon så bør en tenke ekstra selvstendig i forhold til særlig det Gresshoppe skriver. Han fremstiller som her til dels sterke angrep på andres innlegg, som: helt FEIL, begår feil, og beskriver sine egne meninger ofte som "faktum" og "virkelighet". Da vil jeg oppfordre til å undersøke hva ord som faktum og virkelighet betyr. Han refererer også ofte til noe som skal være vitenskap, men som viser seg å være helt egne ideer. Nå går han også til angrep på straffeloven og setter seg over den. Da kan det bli store problemer.

Kan bli bekymret for omgivelsene til Greshoppe med tanke på å bli utsatt for overgrep (også angående å bevare selvtillit og evnen til å utøve selvbestemmelsesrett), rett og slett fordi en kan bli uroet for om evnen til å forstå når en gjør overgrep er tilstede da en synes å la være å ta inn over seg at en ikke er enerådende på å avgjøre hva som er overgrep.

Dette er skrevet for å oppfordre folk til å tenke selv, er ikke skrevet for å gå inn i noen diskusjon med Gresshoppe, men for å gjøre nye lesere klar over at de bør selv tenke om dette er ideer som fungerer ute i samfunnet vårt. Jeg kommer derfor nødvendigvis heller ikke til å svare hvis innlegget mitt blir imøtegått. Det er ikke sikker at jeg en gang kommer til å lese, noe jeg i større og større grad unnlater å gjøre med innlegg fra Gressoppe.

Ytringsfriheten her på siden har vi så langt som vi tar tilstrekkelig hensyn til reglene for siden, som sannsynligvis er satt for å ta hensyn til andre brukere med det bestemte formålet sidermedord har. Det må vi som bruker siden kunne godta av hensyn til hverandre. Den som ønsker å tøye ytringsfriheten sin ut over det, så finnes det andre media, men selv de utgir ikke alt mulig.
Avatar

FUCK SIDETMEDORD.NO!

mai 10 2019 - 09:05
Til eventuelle nye lesere: Jeg skrev et langt, utdypende og helt saklig svar til akershusøst her, hvor jeg påpekte og forklarte alle feilene i innlegget hennes ovenfor. Men nok en gang ble innlegget mitt slettet av administrator, uten at jeg ytret verken hatefulle eller altfor kontroversielle ting.

Det var altså INGEN REELL GRUNN til at innlegget mitt skulle bli slettet - men administratorene hos "sidetmedord.no" tillater ikke EKTE ytringfsfrihet, og de sletter derfor innlegg som strider med hva enn det "sosialt vedtatte" er.

Administratorene hos "sidetmedord.no" bryr seg ikke om SANNHET; de bryr seg kun om å opprettholde de "sosialt vedtatte" meningene - uansett hvor saklige og harmløse (men allikevel utfordrende) innlegg man skriver. Dette har de bevist gang på gang.Nå har jeg fått mer enn nok av administratorene hos "sidetmedord.no", som ikke tillater en saklig dialog mellom brukere, hvor man får forsvare seg mot ignorant kritikk fra uopplyste personer som akershusøst.

Jeg forlater derfor dette forumet, i likhet med andre brukere før meg, som også har vært oppgitt over den svært begrensede diskusjons-muligheten/ytringsfriheten man har på "sidetmedord.no".

Og taperne her er ALLE brukere av dette forumet, som forblir uopplyste om ting ved at folk som meg nektes ytringsfrihet til å kunne få forklare ting.

Så, nyt uvitenheten deres - for dere kommer til å ha den en stund...

Goodbye.
Avatar

Re: Er det overgrep når du ikke tør si nei i frykt av ditt liv?

sep 8 2019 - 02:42
Gresshoppe:
Kanskje ikke rett sted å føre propaganda for dine store personlige overbevisninger og meninger når du svarer noen som har stilt seg sårbare om en situasjon vi knapt vet noe om. Når noen ber om forståelse og vil ha idemyldring om en situasjon de selv er den eneste her inne som faktisk levde gjennom kan det være lurt å la dem utrykke hva de føler uten å belære dem.

Folk kommer hit for å bearbeide, få hjelp og komme seg opp igjen.
Vi bør som hovedregel først anerkjenne noens personlige erfaring, minne, opplevelse av situasjonen og sannhet. Med mindre vi også var tilstede og kjente hvert grep, så hvert blikk og hørte hvert ord som ble sagt kan vi ikke bedømme noe som helst.

Denne personen sier tydelig at de prøvde å utrykke at dette ikke var noe de ønsket og viste ved tårer hvordan dette ble opplevd. Mer enn det trenger vi ikke vite for å kunne si at det er ikke sånn sex skal være for noen, og at samme hvilke ord som kan brukes rett i forhold til definisjoner så er dette en erfaring de har vondt med og må bearbeide for å gå videre.
Og til deg som har opplevd dette: Jegføler så inderlig med deg. Din opplevelse, dine følelser og konsekvensene dette fikk for deg er legitime. Det er aldri feil å få en reaksjon når man opplever at man blir fratatt makten over egen kropp, seksualitet eller trygghet. Definisjonen du trenger er ikke valideringen fra andre, men at du gir deg selv rom til anerkjenne hvordan dette er for DEG! Og det er aldri feil selv om det kun er én side av en situasjon.
Til forsiden