Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Det eneste

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Det eneste

aug 6 2019 - 23:48
Jeg burde vært glad for emneknaggen «me too»; den inkluderer meg. Likevel sliter jeg med ettervirkningen av kampanjen, ikke voldtektene og den seksuelle trakasseringen i forkant.

Seksuell trakassering, voldtekt og ønske om seksuell tilfredsstillelse mot penger har lenge vært en del av hverdagen min. Da mamma kastet meg ut hjemmefra for timer hver dag var det kun der jeg kunne gå: til menn som utnyttet meg. Jeg hadde ingen venner, ingen annen familie eller støttepersonell å gå til. Foruten seksuell oppmerksomhet fra middelaldrende menn ble jeg mobbet. Ellers var oppmerksomheten fraværende.

Som student har oppmerksomheten skiftet; fra edru middelaldrende menn til medstudenter i fylla. Og, det var igjen den eneste formen for oppmerksomhet jeg fikk. De andre uteble.

#metoo var og er en fantastisk kampanje. Seksuell trakassering (++) er ikke ønskelig.

Likevel føler jeg ikke at jeg passer inn. Mye fordi #metoo handler om ressurssterke kvinner og menn som ikke anerkjennes for deres evner, men heller vurderes etter kropp og seksualitet, samt overgriperens evne til å vise dominans. Kampanjen handlet om ressurssterke mennesker som ikke fikk og får muligheten til å vise deres evner uten å tillegges seksuelle.

Jeg har manglet evner utenom. Jeg har manglet en plattform for å få utløp for sinnet. Jeg har manglet en fremtid, og et nettverk til å hjelpe meg.

Jeg vil absolutt ikke tilbake til et fiendtlig og utnyttende miljø, og jeg blir gjerne med på kampen for å fjerne de seksuelt fiendtlige verdier som har bestått. For andres og min fremtid, for som sagt er seksuell utnyttelse forferdelig å utøve og å oppleve.

Når det er sagt er jeg redd for alternativet. For hva er jeg uten seksuelt provoserende tilrop, hender på innersiden av låret og tilbud om stripping? Hva er jeg uten predatorer på nett som skriver om hvordan de vil ta meg? Hva er jeg hvis jeg avbryter samtalen og går?

Ingenting.

Jeg har alltid gått; alltid avbrutt, men alltid lurt på hvorfor. Selv voldtekten for to år siden virket nesten grei i etterkant. For meg altså. Fordi alternativet er verre. Samme med antastelsen fire år tilbake; jeg lot han ta på meg på upassende steder. Jeg avbrøt fordi jeg nesten kastet opp, men da ble jeg alene igjen.

Så igjen, hva har jeg hvis ikke jeg er en seksuell skue eller en å utnytte?

Ingenting.
Avatar

Re: Det eneste

aug 7 2019 - 05:56
Du har ingen terapeut å snakke med om disse tingene?

Det høres vanskelig ut å skulle knytte identiteten sin opp mot seksuell oppmerksomhet fra menn, som egentlig ikke gjør deg godt. Jeg tenker at det ikke trenger å være sånn, at det må finnes en måte å få endret det mønsteret på, så du i stedet kan gjenkjenne deg selv som det ressurssterke individet du egentlig er, og forholde deg til seksuelle relasjoner på en sunn måte, som du fortjener.

Det er ikke sånn at du ikke passer innunder det Metoo representerer fordi du assosierer seksuell oppmerksomhet med en form for anerkjennelse. Du har blitt et offer for grov omsorgssvikt, så det er ikke du som skal klandres for hvilke situasjoner du har oppsøkt for å kompensere, og det gjør deg på ingen måte mindre verdig.

Jeg håper virkelig du finner noen som kan hjelpe deg med å behandle traumene og dekke behovene dine på en god måte!

Avatar

Re: Det eneste

aug 7 2019 - 08:30
Takk for svar.

Jeg kuttet kontakt med tidligere terapeuter; det hjalp lite. Problemene mine er så omfattende, og hjelpen oppleves som dårlig. Jeg blir bare en kasteball i systemet, og har ingen å betro meg til utover terapeutene.
Til forsiden