Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Anmeldelse.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Anmeldelse.

mai 29 2018 - 02:56
Hei!
Eg er heilt ny her, og dette er min første post. Eg går rett på sak tenker eg. I over ti år vart eg seksuelt misbrukt av ein person i nær familie. Dette vil eg nå ta eit oppgjør med, og i den anledning vurderar eg anmeldelse. Er det nokon her som har erfaring med å anmelde slike forhold i lang tid etter det skjedde?
Avatar

Re: Anmeldelse.

mai 29 2018 - 21:35
Kanskje du kan henvende deg til en krisesenter for missbruk. Det er diktige fagfolk.
Avatar

Annmeldelse

mai 31 2018 - 16:49
Hei! Du kan jo ringe politiet? Du kan snakke med en voksen person du stoler på som kan hjelpe deg og annmelde? Håper du får ordna opp i det og håper det går bra med deg! Lykketil videre;)
Avatar

Spor

juni 16 2020 - 12:53
Det er nok litt vanskelig å sikre seg fysiske spor etter seksuelt misbruk etter så lang tid, så sant ikke nye spor dukker opp i forbindelse med pågående misbruk. Det er også vanskelig å bevise at det ikke var samtykke om dere begge var over den seksuelle lavalder da det skjedde. Var eller er du under vil jo det være straffbart fra motpartens side samtykke eller ei. Krisesentre, legesentre og politiet vet nok mer om prosessene bak.
Avatar

Hei.

aug 24 2020 - 10:57
Jeg Gikk og pratet med psykolog i mange år og for noen år siden anmeldte jeg min overgriper. (Det går i snitt 17 år før man i det hele tatt forteller til noen hva som har skjedd.) Det tok heldigvis ikke så lang tid før meg før jeg fortalte det til psykologen men jeg måtte bli godt voksen før jeg anmeldte overgriper, saken ble henlagt med en gang, de prioriterer de yngste. Desuten hadde jeg ikke bevis, men jeg fikk kriminaloffererstatning fordi det stod i de fyldige journalene mine langt tilbake. Dermed ble jeg 135 000 kr rikere. (Overgripssatsen fram til starten av 90 tallet, da overgrepene sluttet). Hvis du på et senere tidspunkt ble utsatt får du høyere beløp. Det er ikke lett å få noen dømt i slike saker, men det kan hende du har bevis på at du har rett på erstatning. Uansett er det bra å anmelde, det har en preventiv effekt. Støttesentere er det mange steder i landet, i disse coronatider har de desverre mindere tilbud enn vanlig. Men de kan hjelpe deg videre.
Avatar

Svar til onlyhuman

des 19 2020 - 15:42
Så godt å høre at du ble trodd hos Kontoret for Voldsoffererstatning! Jeg ble ikke det. Psykologen la frem tydelig hva jeg slet med, med diagnoser og historikk med psykisk sykdom. Politiet henla anmeldelsen, med begrunnelsen "for lite kunnskap om gjerningsperson". (Jeg husker ikke hvem denne personen er). Jeg brukte ganske nøyaktig 17 år før jeg klarte å sette (delvis) ord på det jeg opplevde. Hos Kontoret for Voldsoffererstatning blir jeg først møtt med at det hadde gått for mange år etter at jeg ble voksen uten at jeg anmeldte det. Etter klage, ved hjelp av advokat, ble ordlyden omtrent som dette: "Det er viktig for oss å påpeke at vi har full tiltro til klagers historie. Allikevel kan vi ikke ta klagen til følge, da det er et krav om en viss bevismengde".

Til trådstarter så håper jeg du valgte å anmelde. For meg var det en prosess der jeg klarte å flytte mye av den skyldfølelsen jeg satt på over på noen andre. Det er fortsatt dager da jeg gir meg sjøl "mental juling" og ikke er noe snill med meg selv, men det er mye færre enn det var.
Til forsiden