Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

vet ikke helt om dette passer inn her, men.. Kan noen komme med sine meninger?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

vet ikke helt om dette passer inn her, men.. Kan noen komme med sine meninger?

feb 23 2011 - 22:12
Er det jeg som er idioten her?.. Jeg har ikke møtt typen på snart 2 måneder.
Han er endel år eldre enn meg og vil starte famillie.. Vi har vært sammen i 6 mnd.. Men jeg er ung.. Er ikke ferdig med Videregående enda..Så det å "starte" famillie allerede er uaktuelt.

Var i januar, jeg fant ut at jeg hadde blitt gravid.. Jeg vet jeg er like skyldig i det som han er.. Men, syntes det var litt feil før ved jul fikk jeg nemlig en bok med graviditet som hovedtema..og dette før jeg hadde merka at noe var galt. Føltes på en måte som han visste at dette VILLE skje. Typen kom til meg en helg, der jeg sa at jeg følte det var noe og jeg måtte komme meg til apoteket før å kjøpe test, han smilte å sa "hehe, nei, jeg har allerede en i sekken!" Vel? Før jeg i det heletatt hadde sagt det? Jeg lukter enda mer "muffins" her.

Etter dette lå jeg i senga å gråt, han kom og la seg, holdte henda sine godt rundt meg og sa at dette ville gå utmerket bra, Uansett om jeg går på skule og han er uten jobb? Javel. Klart vi kan få hjelp med penger også videre.. Men det passer ikke.
Etter mye om og men, etter typen hadde reist, fortalte jeg dette til moren min, hun ble helt sjokka men det var bare jeg som ble lei meg. før dette skulle vi fikse.. Vi måtte gjøre det, jeg var/er bare 16 år og har hele livet forann meg. (uttalelse fra moren min..)
Vi kom oss til legen og fikk undersøkelse.. Rett etter sa jeg til typen at jeg bestemte meg før abort.. Jeg vet jeg drepte både noe som var mitt og hans.. Men jeg var ikke klar.. Jeg sliter med dårlig samvittighet nå.. Jeg hadde aldri klart å forsørge et barn nå..

Typen sa vi måtte prate sammen om det FØR jeg bestemmte meg helt.. Men i stedenfor at han skulle komme til meg og prate om det, så ville jeg være alene og ta det med ro.. Jeg skulle trossalt være på sjukehuset neste uke, i 6-7 timer og ha fare før infeksjon mange uker etterpå.. Han skjønte tydeligvis ikke hvorfor jeg ville være alene.. Tok derfor å reiste hit i nærheten lell.. Jeg følte han spionerte og ikke ville la meg være..

Jeg var på sjukehuset, fikk ikke en eneste lykke til - meld fra han (Ikke at jeg hadde venta det men..) var der i 6 timer, hadde mye smerter i mange uker etterpå..Da var det endelig gjort! Jeg var så glad før å være ferdig..

Etter det, har typen min vært sjalu, vil ikke at jeg skal ha kontakt med andre guttevenner.. Om noen skriver til meg på facebook eller noe, skriver han til de at de ikke burde prøve seg.
Da blir det bråk.

Han har også stått og sett hvem jeg er med når jeg har vært på skola...
Nå er han bare fraværende, og sier han skulle ønske jeg ikke tok abort, da hadde han hatt tilknyttning til meg resten av livet.. Han vet forholdet går mot enden..
Han gir meg så mye skyld og kjefter.. Takler det snart ikke mer.
Er det jeg som har vært idioten og den det ikke går ann å leve med, her..?

Måtte bare få det ut.. Håper noen vil lese..
Avatar

Re: vet ikke helt om dette passer inn her, men.. Kan noen komme med sine meninger?

feb 24 2011 - 09:57
Nå kan en nær relasjon fort være mer komplisert enn det utenforstående kan forstå men det virker ikke for min del som at du har gjort noe galt her eller er klandreverdig på noen måte.
En har hatt mye kontakt med folk som har relasjonelle utfordringer og en har vært borti slikt som dette før og det har ikke alltid endt særlig bra. Det kan virke som at fyren har et kontrollbehov og at han ville bruke et barn for å skape en permanent tilknytning. Blir jo bare gjetning men utifra det du skriver så kan det virke slik.
En burde jo alltid basere et forhold på kjærlighet og gjensidig respekt og her kan en vel se at det ikke har vært helt på nett hele tiden. Det å bringe frem et nytt menneske til denne verden er en stor jobb og må helst være noe man er klar for. Tilværelsen blir snudd på hodet og man får utfordringer man ikke kunne tenke seg. Det sier seg jo selv at man vil oppleve det lettere om man ikke faller uti det. Det er ikke dermed sagt at det ikke vil gå men det kan nok lønne seg å tenke selv om det i mange tilfeller kommer til kort akkurat der.

Avatar

Re: vet ikke helt om dette passer inn her, men.. Kan noen komme med sine meninger?

april 12 2011 - 21:02
Jeg vet dette er litt sent svar, og jeg håper du har det bedre nå.

Nå skal jeg ikke prøve å fortelle deg hva som er riktig og galt, for din situasjon er unik, og jeg som utenforstående vet ikke hvordan alt er ellers.

På meg virker det som om han tok veldig lite hensyn til dine følelser, behov og ikke minst din fremtid. Jeg er selv sammen med en eldre mann, og vet hvor vanskelig det kan være å diskutere eller krangle med noen som rett og slett har mer livserfaring. En baby er et veldig stort skritt å ta, og jeg tror det var både riktig og veldig modig av deg å ta abort når du ikke følte deg klar.

Det er IKKE du som er idioten her! Du tok kontroll over ditt liv, mens idioter prøver å ta kontroll over andres. Om du syns han blir ubehagelig, be om hjelp fra venner, familie, etc. Jeg forstår at dette kan være flaut å snakke om, fordi du kanskje føler at mye av det er din egen skyld, men jeg tror det vil være verdt det. Å få barn er ikke noe man gjør for å føle seg sterkere knyttet til noen, det er noe som ikke bør komme før man allerede er sikre på hverandre.

Som du selv sier, du er fortsatt ung, og du virker ut som en sterk person. Jeg håper du har det bedre, og får det bedre!

Hvis du skulle trenge noen å snakke med, eller "klage" til, ikke nøl med å sende meg en melding, jeg vil gjerne lytte til deg.
Til forsiden