Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

sjalu på chatten

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

sjalu på chatten

juni 17 2015 - 21:04
Hei Jeg er i et langt forhold, men hun lever veldig mye online og chatter hele dagen med ja si endel andre menn. Noen er bare tull, andre virker mer alvorlig. Hun legger kanskje fra seg mobilen 30 min hver dag og da alltid med skjerm ned så jeg ikke skal se eventuelle meldinger.

Dette plager meg, stresser meg, får meg til å føle hun vil noe annet enn meg, som igjen gjør meg usikker på vårt forhold.

I følge henne er jeg helt på jordet og dette må hun selvfølgelig holde på med så mye hun vil, så spørsmålet mitt som jeg ikke lenger greier å svare på selv og derfor spør her er:

Er det ok å chatte dagen lang med andre menn når en er i et fast forhold og er jeg helt på jordet som føler dette er feil?

Jeg mener jo ikke det er som å være utro e.l. men det får meg til å føle meg veldig liten og uinteressant. Spesielt når hun sitter ved siden av meg og svarer en annen mann som vil ha henne til sengs, eller ennå verre når hun ligger i sengen ved siden av meg og chatter under dynen med andre menn. Jeg vet jo hva de vil, for jeg har sett litt meldinger, før jeg ble fersket :)

Det jeg tenker mye på og som jeg føler mer og mer er at hun får så mye oppmerksomhet, skryt, komplimenter, kjærlighetserklæringer at jeg har ingenting å konkurrere med lenger...mine eventuelle komplimenter som jeg sluttet med for en måneds tid siden drukner. Vi har heller ikke noe sexliv heller lenger. Jeg er dessverre fortsatt like betatt og forelsket som for 14 år siden, men jeg kan ikke fortsette når hennes online liv får meg til å føle meg helt ubetydelig og faktisk så opplever jeg at hun trives bedre med online livet enn virkeligheten...

Jeg har tatt det opp regelmessig siden 2012 og det ender bare i krangel og egentlig med at hun eskalerer tiden på mobilen ... om det er mulig he he. Hun nekter jo for chattingen og sier hun jobber på mobilen. Det gjør hun også. Hvis jeg tar det opp igjen uten å vise direkte til en melding tenker jeg hun vil legge all skyld over på meg og nekte for at hun chatter med andre menn. Jeg kan jo heller ikke bevise det uten å også si jeg snoker på telefonen hennes. Sist jeg sa jeg viste hun chattet med andre menn fra loggen på pc-en så mente hun jeg snoket og innvaderte privatlivet hennes. Jeg har ingen mot argumenter... vet bare jeg ikke greier å ha det slik mye lenger. F.eks vil hun benekte ( som hun gjorde sist ) at hun chatter med menn som er intr. i henne seksuelt mens vi sitter og f.eks å ser på film, eller er ute å spiser middag, og hun vil ihvertfall benekte at hun gjør det under dyna når jeg ligger ved siden av. Men jeg vet det, for jeg har sett tidene på telefonen hennes.

Jeg ser jo at hun elsker denne oppmerksomheten og synes det er veldig gøy å tulle / flørte med disse mennene, men jeg synes det er drøyt. Kanskje jeg må prøve å la være å bry meg, men så ser noen av disse chatteforholdene til å utvikle seg videre og jeg ser det som ganske sannsynlig at hun kommer til å utvikle et forhold til en av de som blir mer en online.

Derfor er jeg nå helt lost, har egentlig vært skikkelig deppa siden januar, når jeg oppdaget hva hun chattet med de om. Det har jo gjort forholdet verre fordi jeg har ikke hatt energi. Nå har jeg bestemt meg for å ta skikkelig tak i livet og dette for mine barn, som trenger meg.

...men først ber jeg om hjelp til å forstå om jeg er helt på jordet og at det skal være slik selv om jeg ikke liker det...
Avatar

Re: sjalu på chatten

juni 17 2015 - 21:42
Takk for du er direkte. Jeg føler jo som sagt det er helt feil, men hver gang jeg har tatt det opp ender jeg opp med at det er meg som er feil. Nå skal det sies at hun ikke vet hvor mye jeg vet. Hun tror hun holder det meste skjult for meg og sist gang jeg konfronterte henne med at hun fortsatt chattet daglig med en som hun lovte å kutte, løyv hun og sa det ikke stemte... så tror jeg jo lenger jeg har funnet meg i dette jo lenger det har plaget meg jo svakere er jeg til å ta det opp. Men jeg orker ikke å ha det slik lenger nå, selv om jeg ikke vet hvordan jeg skal løse det. Vi har et langt liv og mye av livet er knyttet i sammen, kan ikke bare reise meg og gå. Derfor trenger jeg å forstå hva som er rett og galt i denne situasjonen og stole på meg selv igjen før jeg kan få løst det...eller....
Avatar

Re: sjalu på chatten

juni 17 2015 - 22:06
(beklager min norsk :-) )

Nei, det er ikke ok, det hun gjør. Skjønner veldig godt hva du opplever, og jeg tror, hva hun opplever...
Min egen erfaring: chatting kan bli som en avhengighet; man kan miste fullstendig kontroll...Om det er en flukt fra virkeligheten, eller noe som skjer i hjernen sammenlignbar med narkotika når det gjelder stimulering/stoffer i hjernen, jeg vet ikke...

Du kan ikke klandre deg selv for noe, tror jeg...Hun har mistet kontroll; en annen person blir avhengig av alcohol ...Håper hun kommer til å innse det selv, og aksepterer hjelp, for eksempel en psykolog...Jeg tror jeg trenger det ihvertfall, for å bli kvitt mine usunne chatvaner ;-)

lykke til med dette, dormy_krs !
Avatar

Re: sjalu på chatten

juni 18 2015 - 07:52
Takk SomedayS, takk majorstuen! Det hjalp veldig å prate om dette til noen.

Nei, jeg forstår ikke hvorfor hun gjør det, og nå har jeg grublet igjen på det hele natten. Har tenkt på om hun kan være avhengig. Kanskje er det fordi de fleste er halvparten av hennes alder og hun liker å være MILF. Hun synes helt sikkert det er spennende. Hun har alltid likt å flørte "på byen" uten at det har gjort meg spesielt utrygg, men her går hun mye lenger i klin edru tilstand. Det forstår jeg ikke.

Så lurer jeg på om det er meg, og selvfølgelig etter 10 år kan jo sikkert de fleste miste interessen, men vi holder på med så utrolig mye isammen, hun lager planer for oss som overhodet ikke tilsier hun har tenkt å gå noen plass. Denne uken booket hun f.eks tur til oss sammen med de 2 yngste i høstferien. Jeg er veldig bevist meg selv på grunn av dette, og jeg er ikke lat, jeg er i god form og passer på meg selv, jeg gir henne stort sett alt hun vil ha, jeg gir henne masse muligheter og frihet i hverdagen, hun vet jeg er trofast, hun vet jeg elsker henne, hun vet jeg er forelsket i henne ennå...og det er kanskje problemet at hun tar meg for gitt eller rett og slett mistet interessen for meg som kjæreste.

Jeg har alltid gitt henne en masse komplimenter, fordi hun er veldig flott. Så på grunn av dette, stoppet jeg for en måned siden og det har hun ikke reagert på, nesten som om hun ikke har merket det. Jeg forventet ikke hun skulle merke det når hun tross alt har 10 andre som hagler inn komplimenter til henne, pluss alle som ikke prøver seg. Meg stoppet hun å gi komplimenter for mange år siden.

Det eneste jeg har gjort mot henne, som selvfølgelig ikke er greit, er at jeg snoket. Men første gang jeg oppdaget hva hun chattet med disse mennene om, var det tilfeldig. Da sa hun at hun var glad jeg så det, fordi hun synes hun hadde gått for langt. Det hadde hun også sagt til fyren og de skulle slutte. Jeg spurte om hun slettet han, men det ville hun ikke. Etter det ble jeg mistenksom og så hun var veldig opptatt av å holde på mobilen og logge ut av fb, snapchat etc. så noen måneder senere snoket jeg igjen og oppdaget at hun holdt på like mye med samme fyr og med mange flere. Det mente hun var veldig dårlig oppførsel av meg, noe jeg er helt enig i, så jeg holdt meg unna lenge, måneder. Men så eskalerte pipene igjen, nå er hun på hele tiden, over alt, sofakroken, middag, under dynen. Vi har ingen intimitet, hun snakker bare praktisk til meg, så til slutt greide ikke holde meg for å sjekke det ut. Nå synes jeg hun går for langt. Nå får hun tilsendt bilder av kroppsdeler flere ganger om dagen, og selv om hun sier de må slutte, oppfordrer hun neste dag til at de skal holde kontakten ved å sende et innbydende bilde av seg selv. Dette har jeg ikke konfrontert henne med, siden sist gang satt jeg igjen med dårlig samvittighet for å ha snoket og lagt meg oppi noe som var helt greit og normalt, noe hun mente jeg måtte akseptere.

Det er jo heller ikke som å være utro, det er jo bare noe online greier. Er det så farlig, er det bare meg som er for sjalu? Samtidig vet jeg hun chatter masse med fyren jeg først oppdaget og de snakker masse om å møtes når hun skal reise på en tur i sommer alene. Det ser jeg som en stor sjanse for at skal skje. Skal jeg konfrontere henne med det eller skal jeg likegodt bare la det skje?

Kanskje jeg må innse at forholdet som kjærester er slutt. At hun rett og slett har mistet interessen i meg på det området. Jeg må jo høres ut som en fullstendig tøffel, og det er jeg kanskje fordi hun betyr så mye for meg, men jeg vet nå at jeg skader meg selv mentalt hvis jeg ikke før løst dette. Jeg skader meg ved å stadig føle meg liten og ubetydelig, ved å leve alene i sammen, ved å gi hele meg uten å få noe tilbake etc etc.

Jeg er ikke ute etter noe hevn eller straff, og skulle det værste skje vil jeg ikke hate henne for det eller være stygg tilbake. Jeg er bare ute etter å få tilbake min egen selvtillit og begynne å tro på fremtiden fremfor å være på vakt hele tiden. Hvis ikke hun er interessert i meg som kjæreste så er det greit, men nå holder hun meg på gress. Det er ikke greit. Jeg vil ha et oppgjør og vite om vi går sammen videre eller hver for oss. Nå gjør situasjonen at jeg spyr og derfor er jeg ikke den beste jeg kan være for hverken mine barn eller meg selv.

Godt å skrive dette. Takk hvis dere leser det.

Det jeg lurer på er:
- Er det feil å chatte slik når en er i et forhold. Det mener dere begge som meg er feil.
- Skal jeg konfrontere henne igjen med det jeg vet eller skal jeg heller la ting utspille seg og bruke tiden på å forberede meg mentalt på å takle situasjonen og eventuelt se hva som skjer etter hun har vært på tur om en måned
Avatar

Fy faen

juni 18 2015 - 11:59
For ei drittkjerring spør du meg.. Det der er ikke normal oppførsel når man er i et forhold.
Skulle tro at hun var 14 år gammel...
Det at du snoker synes jeg ikke er feil i denne saken her. Og synes ikke dette er sjalusi men tanker på hva som er riktig og galt, galt gjort mot deg...
Synes du burde ta en skikkelig oppvask, sette hardt mot hardt. Bli forbanna og sett deg i respekt. At hun må slutte med driten sin en gang for alle og oppføre seg som voksen i et forhold. Kast pc,nettbrett og smartmobil, skaff dere enkle mobiler uten nett. Dere burde være sammen, gjøre ting sammen og ikke sitte på sosiale medier. Gi
henne ultimatum.

Avatar

Tuuuuuusen takk for uvurderlig hjelp så langt

juni 19 2015 - 12:05
Takk SomedayS! Takk dørmatta!
Deres tilbakemeldinger hjelper virkelig til å sette perspektiv på saken og få orden på mine egne tanker rundt dette.

Bare en liten oppklaring først, så jeg ikke virker helt løk. Hun skal ikke reise på tur med en annen mann. Så dum er jeg ikke...heldigvis. Hun skal i sommer reise på venninne tur til en by hvor en av chatte vennene bor, og da tenker jeg det er stor sannsynlighet at de møtes.

Jeg tror dere har rett i at grunnen til hennes handlinger er at jeg ikke nok, hun bare må ha bekreftelse fra andre menn at hun er sååååå attraktiv. Selv om jeg alltid har tenkt på henne som ei med en enorm selvtillit, kan det jo kanskje være at hun er usikker på om hun virkelig er så vakker som hun er.

Det jeg synes var veldig fint er det du skriver SomedayS at "Hvis jeg ikke er tilstrekkelig på alle mulige måter, må personen selv finne en som kan passe alle kriterier"

Jeg vil vente med å konfrontere henne fordi jeg vet det blir mye styr uansett hva som skjer og det vil ta fokus av det jeg synes er viktigst nå, å bygge opp min egen selvtillit. Jeg føler meg rett og slett for svak akkurat nå. Istedet vil jeg nå tenke at jeg ikke er nok for henne, har aldri vært det og kommer nok aldri til å bli det.

Da tipper jeg at etter noen uker, har jeg fått distansert meg litt og jeg innser at jeg ikke vil ha en kjæreste som aktivt, døgnet rundt søker oppmerksomhet fra andre menn. Når jeg får litt mer selvtillit tilbake, så konfronterer jeg henne, og hun får velge meg eller dem. Hvis ikke jeg da er kommet en plass hvor jeg velger noe annet.

Tuuuuuusen takk for uvurderlig hjelp så langt
Avatar

Re: sjalu på chatten

juni 19 2015 - 13:36
Du virker ikke som noe "Løk".. Du er nok bare altfor glad i henne, og på en måte latt grensene bli sprengt pga det. Begynn å sett krav, sett grenser og ikke gi deg før hun skjønner det skikkelig og gjør det.
Få henne til å bli føle seg redd for å miste deg. Det er gjerne da de innser faenskapet og kutter ut. Du har all god grunn til å ha god selvtillit. Alt dette hun gjør er ikke greit under noen omstendigheter. Hvem synes det er ok å gjøre partneren sin utrygg?! Hvem synes det er ok å være så respektløs og direkte slem mot partneren sin?! Ikke vent med å gjøre noe. Ikke gjør det mot deg selv. Du fortjener ikke dette. Si at nå er det nok, nå gidder du ikke finne deg i dette mer. Hvis hun ikke gir seg, ikke vil respektere deg så truer du med å ende forholdet.
Hvis hun ikke reagerer på det og fortsetter i samme greia så er ikke måten du sier fra på tydelig nok og må gjentas eller på ny måte. Eller så kan det hende hun er likegyldig. Og forhåpentligvis vil hun våkne i siste liten.
Avatar

Hei

juni 19 2015 - 19:24
Jeg er helt enig med dørmatta ( og andre her inne )
Det er respektløst sånn som hun oppfører seg. Si det som det er!.
Hvis du oppfører deg som en dørmatte, så vil hun behandle deg deretter..
Det er opp til deg hvis du vil fortsette å la henne tråkke på følelsene dine. Du må sette grenser!!
Avatar

Re: sjalu på chatten

des 1 2016 - 00:57
Nei dette er ikke riktig.Dama di er på en måte utro,og hun har blitt avhengig av oppmerksomheten hun får.Typen min er likedan, og jeg har det akkurat som deg
Prøv å få henne med til samlivsterapi eller snakk med venninnene hennes om hennes "problem", og få de til å snakke med henne(hvis de vil da)
Hvis ingenting hjelper får du true med at du går fra henne, og se hvordan hun reagerer.Egentlig fortjener hun deg ikke, for hun er en narcissist som bare tenker på sine behov!
Til forsiden