Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

What to do?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

What to do?

juni 4 2015 - 20:50
Hei.
Har lest en del historier her inne og har bestemt meg for og spørre dere om råd..
Mitt "problem" høres kanskje ikke så ille ut. Og det er det forsåvidt ikke heller men skulle likt og bli mitt gamle jeg igjen:)

here we go...
Har blitt mobbet en del hele livet. Har taklet det ganske greit egentlig (fantastiske foreldre) men når jeg fikk meg kjæreste gikk alt galt.
Jeg har alltid vært en veldig omtenksom og snill person, med masse kjærlighet og gi!
Og endelig hadde jeg noen og gi kjærlighet til. Universet mitt gikk rundt denne jenta. Hun betyde alt for meg. Og jeg elsket henne over alt, jeg trengte ingen andre..
vi var sammen i flere år, helt til jeg fant ut at hun hadde vært utro. flere ganger. verden min raste sammen. jeg vurderte og gi faen i alt og gi opp. Men hun manipulerte meg til og fortsette og være sammen med henne. dette fortsatte, hun var utro gang på gang. Og jeg tok henne tilbake i den tro at det var siste gang. Hmm... Vil ikke gå i detalj.. Men ja.. Vet ikke helt hva jeg skal skrive..

Uansett.. Jeg var ganske langt nede. hadde på en måte blitt sviktet hele livet sosialt og nå dette...

Så en dag er jeg på vei opp til henne. Og hun ringer og sier at hun er hos en gutt og at det kanskje er best at vi gjør det slutt.

Her kommer det som er interessant.. Akkurat der, det sekundet. switcher en bryter i hode mitt. Jeg mister alle følelser, alle emosjoner. ingen ting..

Dette er flere år siden nå, og jeg er fortsatt uten følelser.. har fått ny kjæreste.. Som jeg er veldig glad i, men jeg klarer ikke gi henne kjærligheten hun fortjener på grund av dette!

Kan noen hjelpe meg :s?
Avatar

Hei:)

juni 5 2015 - 03:13
Det virker som om du kobler ut fullstendig rundt dette med trygghet i nær relasjon. Du har gitt så mye av deg selv at du ikke har mer og gi virker det som. Etter egen erfaring er det en måte å beskyttet seg på. En gir ikke rom for følelsene fordi man forbinder dem med stor risiko. Man analyserer nåværende situasjon med stor sannsynlighet for negativt utfall basert på egen erfaring. Du slipper altså ikke din nåværende kjæreste på deg fordi du er redd for gjentagelse av fortiden. Men dette skaper også undertrykte følelser/tanker som jeg vil råde deg å føle litt på. Er det sorg, sinne, hat, skam etc. " Mister du kjæresten din denne gangen, er du i alle fall forberedt" modusen kan vinkles annerledes. Reflekter f.eks. over hva du setter aller mest pris på hos kjæresten din i dag. Eksempelvis: "hun har de snilleste øynene jeg vet om", "hun spør alltid hvordan dagen min har vært", "hun lager yndlingsretten min gjerne to til tre ganger i uken, når hun vet jeg er i en stresset periode. Kun for å gjøre meg glad" osv. Tenk deretter på at du mister disse sekvensene en etter en. Tilslutt er hun heller ikke i livet ditt. Hvilke følelser/tanker kommer opp nå? Savn, lengsel, håpløshet..(?). Tør å føle på det hun gir deg av seg selv. Ofte kan det hjelpe å si det høyt til vedkommende også vil jeg tro. Da får man uttrykt følelsen på en sunn måte, dermed blir det en realitet som man selv uttrykker. "Jeg blir glad når du kysser meg på vei ut døra, sees etter jobb" istedenfor -kyss- og "sees etter jobb". Man gir da egoet sitt poeng, fordi noe positivt ble utvekslet i kroppspråket til den andre. Og mest sannsynlig får man positiv respons tilbake. Dobbel egolykke, eller la oss kalle det duolykke;) mitt tips er å jobbe aktivt med dette i to uker. Si ting i hverdagen som er positivt høyt for deg selv og henne. Gi det hele en stor skala fra dårlig 100% til 10% bra. Hvor er du nå? Hvor er du om to uker? :)
Avatar

Hmm

juni 5 2015 - 10:24
Jeg skjønner hva du mener, og flere av disse tingene gjør jeg hver dag. men jeg tror problemet er mer omfattende. Kjæresten min betyr utrolig mye for meg! Men som du sier så har jeg allerede forbrett meg på at vi kanskje ikke kommer til og være sammen hele livet. vet dette høres utrolig patetisk ut...
Jeg har også ingen emosjoner for andre mennesker.. jeg hater faktisk andre mennesker... har absolutt ikke sosial angst, og mener selv at jeg har relativt høy selvtillit, selv om jeg ikke burde hatt det. har ikke noe imot og være med andre mennesker. Men de menneskene som blir skapt i dagens samfunn virker helt fjernstyrte, og greier ikke tenke selv. Sosiale medier, moteindustrien osv ødelegger stort sett alle i dagens samfunn. Nå sporert jeg litt av her.. Men jeg tror dette på toppen av alt det andre har gjort så jeg har utrolig lite respekt for andre mennesker..
Dyr derimot, har jeg stor medfølelse for!
De er ikke selvdestruktive, og ødelegger ikke sitt eget habitat!

Nå ble det mye rart her.. vet ikke om dette har en sammenheng.

Jeg er også ekstremt nøye på tankegangen min, veldig obs på hva jeg tar inn over meg og hva jeg bare lar gå.
Avatar

Hmm

juni 7 2015 - 22:23
Kanskje hun rett og slett ikke jenta for deg. Slikt er vanskelig hvis en ikke ser noen fremtid, er det like godt å si det som det er. Det er altfor mange som tyner seg selv i forhold dem ikke trives i, til tross for at man har jobbet med det. (Vært der selv, 7 år sammen) Hvis du virkelig vet at du føler det slik, burde hun få vite det. Du kaster jo bort hennes tid. (Uff, ingen pen måte å si det på, misforstå meg rett). Noen ganger må man ta det vanskelige valget, uansett hvor fantastisk det andre mennesket er. Det der med hat kan grunne i mye svik som du fortalte om. Dyr gir en ikke like mye utfordringer som det mennesker gjør for å utvikle seg. De er enklere å ha med å gjøre fordi generelt sett er mer avbalanserte:)
Til forsiden