Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Usikker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Usikker

okt 16 2019 - 16:03
Hei.

Jeg har barn med min ekskjæreste.

Jeg har brukt litt tid for å komme meg videre.

Min ekskjæreste har nå ny samboer

Men det jeg ikke klarer og forstå er, vi må ha kontakt pga barna og god stemning, men hun er veldig opptatt av at vi skal være gode venner, hjelpe hverandre og stille opp for hverandre.

Hun gir veldig merkelige signaler pga hun kan fortelle at hun virkelig bryr seg og ikke vil miste meg, at hun bare har gjemt bort sine følelser, men at følelsene er der og at noe i henne føler for å egentlig prøve igjen, men hun sier at det er ingenting ho kan gjøre med det nå, og at ingen vet hva som skjer i fremtiden. 

Selvom hun sier dette til meg så forteller hun at hun elsker han samboeren osv.

Jeg har alltid støttet, hjelpt og vært der for henne på en måte som ingen andre har vært før,

Er dette bare noe hun sier? For å ha min hjelp der? Gjør hun dette for å utnytte meg? Har prøvd og forstå hvorfor hun er slik som dette, men sitter som et spørsmålstegn til tider.
Avatar

Våkn opp!

okt 17 2019 - 12:07
Jeg har lest ditt innlegg og sitter tilbake med inntrykket at hun utnytter grovt en slagen mann!

Du skriver: "Hun gir veldig merkelige signaler pga hun kan fortelle at hun virkelig bryr seg og ikke vil miste meg, at hun bare har gjemt bort sine følelser, men at følelsene er der og at noe i henne føler for å egentlig prøve igjen, men hun sier at det er ingenting ho kan gjøre med det nå, og at ingen vet hva som skjer i fremtiden. "

Og likefullt er hun en samboer med en annen??? Hun "tillater" tydeligvis ikke overfor seg selv at du skal finne en ny partner/kjæreste.

Neste: "Jeg har alltid støttet, hjelpt og vært der for henne på en måte som ingen andre har vært før."
Slike klisjeer egner seg kun i musikk, ikke for en mann, og det er derfor jeg sier i klartekst at du nå må våkne opp. Det burde vært andre veien at hun er der for deg. DEt ville gitt den tryggheten du hadde trengt. Hvis jeg analyserer pseudoen din er du 28 år, og fortsatt i en lærekurve. Mitt første råd for deg i denne situasjonen er å så fort som mulig legge dette bak deg, og den enkleste og mest effektive er å starte med å kun - for ditt vedkommende - fokusere på alt det negativet i det forholdet. Ja det kommer dager hvor du blir svært emosjonell over det gode som har vært, men uansett sørg for å fokusere på det negative. Med ei slik manipulatrise som hun tydelig er, så skal ikke du la deg kue mer av slikt.

Kom gjerne med kommentarer , så skal jeg i det minste svare. HASKEVALL er også en som kan bidra her hvis han leser innlegget ditt.
Avatar

Re: Usikker

okt 17 2019 - 20:08
Takk for bra innlegg, a_force_de_mourir. Nå slapp jeg å skrive så mye, for jeg er helt enig med deg.

Ho har deg rundt lillefingeren, og ho vet det.

Ho kaster ut snøret en gang i blant for å se at du fortsatt biter på, og du biter på hver gang.

Gjemt bort følelsene sine? Er ho en Lego-figur hvor ho bare kan plukke av deler og erstatte de med nye?

Ho spiller på følelsene dine. Ho er kjempefornøyd med situasjonen sin nå hvor ho har to menn som jager ho.

Få en slutt på dette, ikke ha kontakt med ho med mindre det angår barnet.
Avatar

Usikker

okt 18 2019 - 13:57
Jeg har nå tatt standpunktet og sagt klart ifra at hun ikke fortjener min støtte og trygghet lengre! Og jeg vil ikke godta og bli behandlet på den måten som jeg har blitt behandlet på!

Ja det er ufattelig vanskelig for meg å gjøre dette og stå på mitt! For innerst inne så bryr jeg meg virkelig. Men jeg tenker også at dette er den eneste måten for meg å gjøre dette på og faktisk få henne til og innse at hun ikke har meg rundt lille fingeren lengre!

Jeg har allerede begynt og si nei til hjelp som ikke omhandler barna, og jeg har gitt tydelig beskjed om hvordan det skal bli fremover!

Hvis dette er så ufattelig hardt for henne, så hadde hun ikke klart og holde på slik. Og hun hadde gjort alt for å prøve å redde familien vi var, og ikke bare drite i absolutt alt!

Jeg sier så klart tusen takk for alle råd jeg kan få, for jeg har ikke så veldig mange rundt meg, som kan hjelpe meg og si til meg hva jeg burde gjøre og ikke gjøre! Er en ufattelig tøff og vanskelig situasjon, men med slik hjelp som dette, så håper jeg at jeg klarer og komme meg vekk fra henne på en måte
Avatar

Våkn opp - 2 !

okt 19 2019 - 13:09
Du skriver "For innerst inne så bryr jeg meg virkelig". Ta her i betrakning at hun har forrådt deg følelsesmessig og slik jeg ser det, hun er ingen venn. Jobb med dette i psyken din så vil du du komme lettere ut av det følelsesmessig. Det er ikke rom for deg å bli emosjonell på slikt.
Ta også med at hun nå - siden du har begynt å gi henne motstand - vil forsøke å manipulere deg på andre vis og her er det viktig at du overhode ikke gir etter. Foregår dialogen via sms etc. IKKE svar umiddelbart men tenkt deg godt om i en liten tid før du responderer, da på en måte som gjør at du får overtaket. Hvem vet? Kanskje blir du "gladmann28 eller 29"!
Lykke til videre!
Avatar

Usikker

okt 27 2019 - 08:40
Da har dette tatt en vending som jeg aldri så for meg.
Hun mener at hun kan snakke om følelser og si at hun har følelser osv, men at det ikke må bety noen ting, at det passet der å da og si det! Hun viser seg nå fra en så kald side og viser tydelig at at egentlig bare har vært løgn alt sammen. Hun står på at hun vil ha god kontakt og vennskap, men hvordan kan jeg ha et vennskap med en som lyver om slikt? Syns at hvis man ikke vil noe med å fortelle om følelser, da får man la være og si noe.

Her prøver jeg virkelig og få alt dette til og fungere, men slik jeg alltid har lært, er at man må være to stk som vil det samme for at det skal fungere, fordi vi har barn sammen.

Og hva hvilket poeng skal hun få frem nå, siden hun har bestemt seg for å være så iskald og behandle meg som jeg hadde vært hvem som helst andre?!

Så slik jeg tenker, så bør jeg behandle henne på den måten hun behandler meg? Og være like iskald mot henne? Og la henne se at dette ikke er greit lengre?

For jeg klarer ikke og se at det skal komme noe godt ut av dette nå! Ikke etter alt som har skjedd!

Jeg hsr tilgitt henne for alt, og da får jeg bare la hun leve sitt liv, og ta så godt avstand som jeg bare kan, og så vil kanskje det ekte sannheten komme frem hvis hun har kontakt, eller om hun blir helt stille.
Avatar

Våkn opp - 3 !

okt 29 2019 - 17:44
Veldig mye som tyder på her er at hun forstår du ikke lenger faller for hennes "skuespill" og dermed føler hun seg truet og redd da dette har ifølge henne tatt en ny vending.

Det du skal og må gjøre er å kunne forutse slike trekk. For det du trolig ikke forstår er at nå har du snudd dette til at du gradvis har tatt kontroll og overtak. Du må derfor ikke under noen omstedigheter gi etter nå - selv om du kanskje vil føle det slik. Som jeg skrev tidligere. Tenkt nøye på hva du skriver neste gang. Hva hun enn vil true med så er det kun ord.. Ja, du forstår nå hvor lite vennskap hun er interessert i.
Lykke til!
Avatar

Usikker

okt 31 2019 - 10:36
Nei, jeg skal overhode ikke snu nå! Nå skal jeg fortsette og stå på mitt og være til hjelp når det ang barna, resten får hun finne ut av på egen hånd!
Kjenner at det er en ufattelig god følese at jeg på en måte sitter med "makten" nå! At det er hun som merker at jeg ikke lar meg lure lengre!!
Og jeg har fått bekreftet at hun ikke får lov av ny kjæreste og levere barna til meg alene, eller kommer bort alene hvis hun har glemt noe barna skal ha! Fordi hennes nye kjæreste blir nervøs hvis jeg og hun er alene! Og inntrykket jeg får da er " vi er jo ikke 10 år, er vi det?" så det syns jeg de begge kunne holdt seg til gode for! Ja, barnemor gjør det uansett, men da ber hun meg om å lyve hvis jeg får noe spørsmål rundt dette!

Og hvorfor sier hun slik som dette : du må legge vekk håpet ditt for nå og finne deg noen andre? Hvorfor ikke vare være så direkte og si, jeg vil aldri ha seg tilbake?!

Burde ikke se to være såppas voksne og holdt seg for god for dette, tenker jeg da!!
Avatar

Våkn opp - 4 !

nov 1 2019 - 17:04
Bra! Det ser ut som du forstår denne "læringskurven".

Hopper rett til nest siste avsnitt: "Og hvorfor sier hun slik som dette : du må legge vekk håpet ditt for nå og finne deg noen andre? Hvorfor ikke vare være så direkte og si, jeg vil aldri ha seg tilbake?!

Enten tror hun at du fortsatt er interessert i henne eller så forsøker hun å manipulere deg til å savne henne. Noe er det her.
Sier hun slike ting til deg direkte - tja, trekk på skuldrene, smil gjerne bredt, svar gjerne med at hun nå er en annen manns problem siden du allerede kjenner noe av hennes negative personligheter. Vær kort sagt en drittsekkarakter.

Hva hun enn prøver med, ikke la hun bruke slike psykologiske trekk til å gi seg selv et overtak. Hun er sikkert tøff der, men det kan like gjerne være et skuespill for ikke tape ansikt der og da. Hvordan hun er når hun er alene..Avatar

Usikker

nov 3 2019 - 16:32
Ja, jeg er lei av at hun skal kunne kjøre på slik hun vil, og det tror jeg har blitt oppmerksom på, for hun hwr veldig sjeldent kontakt lengre, og hun har blitt veldig på og si oss (altså hun og ny kjæreste) men dette er nok fordi hun skal prøve og "såre" meg mest mulig, og at jeg på en måte skal bli redd for å miste hun totalt.

Men slik jeg tenker så er det hun som har mistet noe, nemlig meg og min støtte! Så da får den nye kjæresten være den støtten og tryggheten.
Hun kan være veldig krevende person og være med, men det er ikke noe jeg trenger og tenke på lengre.

Hun får kjøre sitt liv og jeg kjører mitt,så får vi se til syvende og sist hvem som har kommet godt ur av det, men tanke på barna og stabile rammer!

Ja, nå har jeg fått nok, nå begynner jeg og gå lei dette, og da får ballen gå over til henne, og så får det gå som det går, uansett så må vi ha kontakt ang barna, men kan minimere det mest mulig
Til forsiden