Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tilgi utroskap

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tilgi utroskap

mai 25 2015 - 12:29
Jeg har nettopp funnet ut at min kjæreste over 8år har vært utro mot meg. Han har både hatt one night stand, elskerinne og kjøpt sex. Tilsammen 3 kvinner.
Jeg har alltid hatt en sterk intuisjon, og har følt at noe har vært galt i noen år. Men alltid når jeg har tatt det opp med han, har han ledd og sagt nei. Men nå har jeg altså funnet ut at han har hatt disse 3 kvinnene samt sendt flørtende meldinger med antydninger om sex til andre. Han har nå lagt kortene på bordet - etter at jeg konfronterte han med det. Han sier at han nok ville fortsatt hvis det ikke var for at jeg nå har funnet det ut. Han vet ikke hvor lenge eller med hvor mange. Han sier også at nå som jeg vet det, er han villig til å gjøre alt som skal til for å redde oss. For han vil ikke miste oss.
Han sier han elsker meg og begrunner valgene sine med at muligheten for sex var der og at det aldri var følelser med. Jeg har gitt han noen krav, som han uten å nøle har møtt.
Han sier han er villig til å gi alt, satse alt på oss og lover meg at det ikke kommer til å skje igjen. Men jeg vet ikke om jeg kan eller vil stole på han. Hele min verden har falt i grus.
Vi har et barn sammen og vi var akkurat nå i fasen for en til, men nå som dette kom opp, er jeg virkelig i tvil om vi skal satse eller gå fra hverandre. Jeg vet ærlig talt ikke om jeg kan klare å stole på han igjen. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg føler meg helt ødelagt
Avatar

Re: Tilgi utroskap

mai 25 2015 - 17:14
Utroskap er tungt, og jeg har hørt om par som har kommet over det - men det at han har vært utro flere ganger høres spesielt dårlig ut. Jeg hadde ikke klart å komme over det, men det er jo ikke noen fasitsvar på en sånn situasjon, jeg vet ikke hvor mye dere elsker hverandre, og dere har jo barn sammen som er en grunn til å være sammen. At han sier han ikke vet hvor mange damer han har hatt på si er heller ikke spesielt lovende, det høres ut som det er flere. Kan bare si det samme som jeg gjør til andre i samme situasjon - du fortjener bedre.
Avatar

Re: Tilgi utroskap

mai 25 2015 - 18:57
Han vet hvor mange kvinner han har hatt hittil. Men han vet ikke hvor mange han hadde fortsatt å ha hvis det ikke hadde vært for at jeg fant det ut. Han sier han sikkert ville fortsatt hvis muligheten hadde vært der. Han har hatt ei elskerinne, en one night stand med ei venninne og kjøpt sex hos ei ukjent. Jeg vet bare at absolutt alle kort må på bordet og at jeg må ha svar på alle spørsmål. Jeg har alltid sagt at hvis utroskap rammer meg, vil jeg kommet meg bort. Men nå står jeg her... Og det å komme seg bort virker så mye vanskeligere enn jeg trodde...
Avatar

Utoskap

juni 4 2015 - 16:41
Hei sitter nå i samme båt. Har oppdaget at min ex kone har levd et dobbelt liv. Hun har vært utro i vårt eget hjem når jeg har vært borte på jobb. Nå falt korthuset i sammen for ca en uke siden. Er/var så glad i henne at jeg ville ha tilgit alt, men når hun ble konfrontert med fakta så benektet hun at noe hadde skjedd, for så å rømme til krisesenter og påta seg offer rolle. Hun får hjelp til alt og nekter å komme i dialog alt er overlatt til meg. Kjemner at depresjonen og skyldfølelsen er stor mer en jeg føler at jeg kan bere. Vet at jeg ikke kan tilgi utroskap men kjærligheten for henne er så sterk, at jeg vet at om hun kommer tilbake så vil hun igjen ta full kontroll over mitt liv. Trenger en kvinne å snakke med da jeg føler meg som det svake kjønn. Men alt jeg får er ordene om at jeg må kjempe for å ta tilbake.mdet jeg føler er åt jeg må få utløp for følelser,gråte,klemme bygge en felles front med noen andre. Det tror jeg er måten å komme igang med livet igjen. Å føle at man gir 100% og ikke får det samme igjen er det verste som er. OG ORDENE AT DET BETYDE INGEN TING.. De er de værste da det betyr at dine følelser ikke betyr noen verdens ting. UTROSKAP kan ikke tilgis da erkjenner en at man kan bruke for altid. Lykke til med kampen håper du finner alierte som hjelper deg...
Avatar

Ikke tilgi!

juni 4 2015 - 22:16
Hei leste posten din!
Personelig syntes jeg du ikke skal tilgi det.
Beklager men fakta er at dette kommer til og skje igjen.

jeg snakker ut ifra erfaring når jeg sier at du sparer deg selv mye smerte hvis du går videre uten han så fort som mulig! det er ikke noen gråsone her, som andre skal ha det til. Har han vært utro i den grad han har er det noe som er ødelagt. Og han har ikke de følelsene han sier han har. gjør deg selv og meg en tjeneste og gå videre, ikke gå i samme felle som så mange før deg og la deg bli manipulert! Det at dere har barn sammen endrer ingen ting, det er kun en dårlig unnskyldning du bruker fordi du er redd for og være alene. barnet kommer til og få det bedre med skilte foreldre en, en far som er utro mot mor. Dette skaper også aggresjon, usikkerhet osv osv som barnet plukker opp.

Håper du finner ut av det og tar tak i problemet med en gang!
Ikke glem at det blir bedre!
Masse lykke til.

Beklager dårlig grammatikk.
Avatar

Re: Tilgi utroskap

juni 11 2015 - 20:59
Jeg synes intenting er lett... det er ikke lett å forlate en man har elsket i 8år. Men det er heller ikke lett å bli. Forlater man, lurer man på om det var feil, og om man kunne blitt lykkelig igjen, og jeg tror man ville angret på at man ikke ga en siste sjanse. Blir man, kommer man alltid til å spørre seg selv: er jeg god nok? ser han på andre? Lyver han nå? Man vil aldri bli istand til å stole på personen slik man gjorde før.
De siste ukene har vært fryktelig vonde, hver dag blir bedre, men hver dag er vond, tankene surrer hele tiden rundt. Vi har pratet, pratet, pratet, brukt til sammen, bare vært oss to og bare konsentrert oss om oss. Jeg vet fortsatt ikke hvordan framtia blir, jeg aner ikke hva jeg tilslutt ender opp med. Drar man? eller blir man og vet med en selv at tilliten for alltid er brutt? Det tar tid på svare på. Kanskje det ikke finnes svar....
Avatar

Re: Tilgi utroskap

juni 11 2015 - 23:54
Jeg føler med deg. Så vondt det er det som du er midt oppi nå. Det finnes ikke noe fasitsvar på hvordan en skal takle sånt som dette. Det er sikkert vanskelig å ta avgjørelsen om å gå, men også vanskelig å bestemme seg for å bli. Kanskje du bare skal gi deg selv litt tid, ikke stress med å finne ut om du skal tilgi eller ikke. Jeg tror mannen din har en stor jobb foran seg. Han må vinne tilbake din tillit rett og slett. Ønsker deg bare alt godt. Prøv å gi deg selv noen pauser innimellom slik at ikke tankene hele tiden kverner rundt og ødelegger deg. Det er nok ingen trøst, men det er mange som har vært gjennom det samme som deg. En kommer gjennom det, dagene blir bedre og du kommer til å bli glad igjen. Styrkeklem fra meg til deg.
Avatar

Det kunne vært meg..

juni 23 2015 - 12:14
Jeg tenkte når jeg leste dette, at du kunne vært min kone som skrev dette. Hun har bare ikke funnet ut av det enda, lurer på når og om hun noen gang vil. jeg har ikke vært noe bedre enn din mann, jeg har hatt sex med flere andre kvinner de siste 10 årene, til og med to av hennes venninner. Hvorfor?
Jeg vet sannelig ikke, men trangen etter å prøve noe annet kanskje. Vi ble sammen tidlig, før jeg hadde andre erfaringer.
I starten tror jeg det var nysgjerrigheten, nå er tror jeg det er blitt noe annet. Nei, jeg har ikke klart å stoppe, dessverre for hun fortjener noe bedre. Jeg er fortsatt glad i henne og ønsker henne kun det beste. Vi har barn sammen, og jeg har ikke noe større ønske enn at de skal ha et trygt hjem med mor og far samlet. Samtidig er det blitt slik at jeg ikke føler vi er kjærester lenger, jeg føler enhver tilnærming blir avfeid, og det er utrolig mye som skal stemme før det kan bli noe voksenhygge. Før var vi mer spontane og lekne. Resultatet er at vi ikke "leker" sammen lenger. alt er bare planlagt og alvorlig, sex blir nærmest som et pliktløp hvor det er førstemann i mål, så er det slutt. Jeg savner leken vi hadde før og den daglige toveis flørtingen. Alt dette er så godt som borte.... Jeg tror at dersom vi hadde klart å holde på leken og kosen også i hverdagen, så hadde mine aktiviteter ikke vært så fristende lenger. Nå blir porno og sex med andre en FLUKT fra virkeligheten, da kopler hjernen ut og jeg blir en annen enn den jeg innerst inne ønsker å være. For det er ikke slik at jeg faktisk ønsker å bli sammen med disse andre kvinnene, men de er på tilbudsiden og jeg er sulteforet på begjær og lek. De blir derfor mer venner å leke med, enn at de er potensielle partnere. Så kan jeg jo si at det var hunn som begynte, forskjellen er bare at hun med årene har fortalt det til meg. Den første gangen for 15 år siden jeg fikk vite det, det skjedde noen år før. Siden har det kommet flere historier fra henne, så jeg har vel også følt at jeg også må få lov. Hun har sagt om sine erfaringer at det ikke handlet om mer enn sex, så da her jeg tenkt at det er hennes kropp og vil hun by på den er det så sin sak, så lenge det er meg hun vil leve med. Men jeg har skjønt hjemme at tilgivelse for slikt kun er enveis, og at hun ikke vil vite om jeg er ute på noe. Samtidig tenker hun åpenbart mye på det, og det er nok med på å ytterligere ødelegge vårt forhold som kjærester. Jeg håper for vår del at vi finner tilbake eller at hun finner en hun fortjener, slik at hun slipper å bli like såret som deg. Jeg tror altså på din mann når han sier det er deg han elsker og er villig til å gjøre hva som skal til, jeg ville gjort det! Om du velger å gi han en sjanse vil nok mange bli overasket, men hva handler det egentlig om? Er dere glad i hverandre/elsker hverandre? Hvis så er, betyr vel det mer enn den sexen han har hatt med disse andre?

Avatar

Skal man leve i hop, får man tåle at man er forskjellig

juni 23 2015 - 14:32
Det er fint å tenke på at to personer alltid skal være sammen og elske hvernadre. Men jeg kjenner ikke til et eneste eksempel. Skal man leve sammen, får man tåle at folk har litt på privaten. Hvis du ikke tåler det, tror jeg det vil kreve enormt mye for å vedlikeholde interessen for den andre parten.

Rødtoppen, hva har du gjort for å holde dampen oppe og interessen ved like? Om min kone tok for seg med en annen mann, ville jeg nok kjent på sjalusien og sviket en stund, men først og fremst tatt det som et kompliment til henne.
Avatar

Selvfølgelig skal vi være forskjellige

juli 3 2015 - 12:03
Selvfølgelig skal vi tåle at vi er forskjellige! Han har sine interesser, jeg har mine. Men betyr det at det er greit at han ligger rundt? Nei, det er ikke greit. Selvfølgelig kan han følge sine interesser, men da får han også være åpen om dem. Han skjemmes for det han har gjort, han vet at det er galt, det har han alltid visst, det er ikke noe han er stolt over. Og det skjønner jeg, for det er en gang slik at jeg ikke er interessert i å dele livet med en mann som ikke har nok med livet med meg. Det vet han også.
Pilteenen, du sier du ville kjent på sjalusien og sviket en stund. Jeg kjenner ikke på noe sjalusi - hvorfor skulle jeg det? Hvem og hva skulle jeg være sjalu på?
Jeg vil påstå at av jeg og min samboeren min, så er det jeg som er den mest seksuelle av oss - likevel har jeg evig nok med han.
Tusen takk, Silverlin, for fine ord og støtte. Hver dag blir bedre, selv om tilliten kanskje aldri kan gjenoppstå.
Til forsiden