Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tilbakeslag ett år etter bruddet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tilbakeslag ett år etter bruddet

juli 3 2015 - 22:17
Jeg forventer ingen svar på dette, men det er mer et forsøk på å samle tankene mine og sette ord på hvorfor jeg føler meg så forferdelig for tiden.

Det ble slutt med eks-samboeren min for ganske nøyaktig ett år siden. Vi var sammen i 17 år, (siden jeg gikk på ungdomsskolen). Han "kastet meg ut" uten forvarsel, og jeg var knust. Jeg trodde faktisk jeg skulle dø, og det var helt for jævlig. Lenge.

Da det begynte å nærme seg jul begynte jeg å føle meg bedre, og da det nye året kom begynte jeg faktisk å føle håp igjen. Et håp om at jeg kunne fortsette livet mitt selv om det nå var bare meg.

Siden da har det bare gått oppover, og jeg har ikke følt så mye på kjærlighetssorgen. Jeg har av og til hatt perioder der jeg har tenkt mye på hvordan jeg ble behandlet i forholdet. Han var utro flere ganger, og behandlet meg som om jeg skulle vært verdiløst som menneske. Baksnakket meg, jeg var udugelig, lat, stygg, håpløs, patetisk. Dette har selvfølgelig preget meg, siden det pågikk over flere år. Jeg sliter også med tankene jeg har rundt hvorfor jeg LOT meg behandle slik så lenge.

Jeg vil altså ikke ha ham tilbake, og har aldri villet det heller (bortsett fra de første ukene etter bruddet, da jeg følte en helt sinnssyk desperasjon). Han er ikke et godt menneske, og sånn sett er det godt at det ble slutt.

Jeg har hatt minimalt med kontakt med ham, og har gjort alt i min makt for å skjerme meg selv fra informasjon om livet hans og hva han driver med. Det har fungert bra for min del, og jeg er glad for at jeg kuttet tvert. Jeg har ikke sett ham siden den solrike dagen han dumpet meg og dro, noe jeg er glad for.

Jeg synes det er vanskelig at jeg blir sett på som "barnslig" av andre for at jeg ikke vil ha kontakt med ham ("men herregud, PRATER dere ikke sammen engang?"). Jeg har ikke fortalt noen om hvordan det var for meg i dette forholdet, utroskapen hans, at han mente jeg var verdiløs etc.). Jeg har på en måte lyst til å si det, men jeg er redd for å høres bitter ut.

Jeg fikk en mail fra ham for noen dager siden, om at jeg måtte komme å hente alle sakene mine som er igjen i det som var vår felles leilighet, før en viss dato. Én kort setning som trigget mye følelser og tanker for min del. For det første vil jeg virkelig ikke treffe ham, under noen omstendigheter. Jeg vet jeg vil få en reaksjon, og det vil jeg virkelig ikke!

For det andre begynte jeg å tenke på at han sikkert trenger plassen fordi noen andre skal flytte inn med ham. Kanskje kollegaen han var utro med i årevis, kanskje noen andre. Dette er vanskelige tanker å håndtere. Hvordan kan han være glad i noen andre, mens han mislikte meg så sterkt at han behandlet meg sånn som han gjorde? Er jeg så verdiløs at jeg fortjente det? Hvorfor mente han jeg fortjente det? Disse tankene snurrer og snurrer og går på repeat.

Selv om jeg altså ikke vil ha ham tilbake under noen omstendigheter har dette altså skapt et tanke- og følelseskjør uten like de siste dagene. Jeg har heller ingen å snakke med om dette, og jeg har falt litt ned i en depresjon igjen. Jeg går fra før av på antidepressiva.

Det faktum at han behandlet meg som dritt i så mange år har gjort at jeg tenker at jeg også er verdiløs for alle andre. Et tankemønster jeg sliter med å komme meg ut av. Derfor vil jeg ikke plage noen med problemene mine, slik at jeg ender opp med å ligge her for meg selv og tenke og gråte. Jeg føler meg så brutalt alene. Jeg skal også innrømme at jeg har hatt selvmordstanker de siste dagene, men ingen konkrete planer.

Jeg ser på fremtiden min og føler det ser så mørkt ut, mest fordi jeg er så alene. Økonomien er bra, jeg går på et "prestisjestudie" og karrieremessig ser det bra ut. Men ingenting av dette er verdt noe som helst om jeg er helt alene om alt.

Jeg føler ikke at jeg tør å stole på noen igjen. Om det er en promilles sjanse for at jeg må gå gjennom det helvetet jeg har opplevd igjen, er det rett og slett ikke verdt det. Men er liv uten kjærlighet er vel heller ikke verdt så mye? Det er så vanskelig.

Jeg skjønner ikke hvordan jeg kan ha hatt det så bra så lenge, og så plutselig havne rett i grøfta igjen.

Jeg skrev øverst at jeg ikke forventer noen svar, men om noen har noen tanker rundt hva jeg kan gjøre blir jeg veldig takknemlig.
Avatar

God kveld

juli 3 2015 - 22:23
Vet ikke hva jeg skal si...Men kan i hvertfall si at du er ikke alene om å ha det sånn :/ Har dessverre ikke så mange tips å dele,er liksom i mye den samme situasjonen som deg.

Håper det hjelper å vite at noen leser det du skriver
Avatar

Re: Tilbakeslag ett år etter bruddet

juli 3 2015 - 22:32
Det hjelper faktisk å vite at jeg ikke er alene, selv om jeg ikke unner noen å føle det slik. Har du lyst til å dele din situasjon?
Avatar

Ta tiden til hjelp..

juli 3 2015 - 23:25
Hei, at du har valgt å ikke ha noe med han å gjøre høres jo veldig lurt ut. Det e jo ikke noe poeng å bruke tid og energi på en som ikke viser deg noe respekt. Det kan være ulike årsaker til at du har fått deg en knekk nå og det kan være greit å snakke med noen fagfolk om dette. Kjærligheten må du uansett ikke gi opp ennå. Men det kan jo være greit å ha fokus på deg selv og bygger deg opp før du går for nye forhold..
Avatar

Re: Tilbakeslag ett år etter bruddet

juli 4 2015 - 00:09
Jeg synes også det høres lurt ut at du har kuttet all kontakt med ham. Og det er godt gjort at du har klart det for det virker som han har hatt et tak på deg og holdt deg nede ved å trakassere deg. Nå blir du på en måte kastet tilbake igjen følelsesmessig ved den beskjeden du fikk fra ham.
Har du noen mulighet til å få hentet ut tingene dine uten å komme i kontakt med ham? Kanskje du kan alliere deg med noen som kan være med deg?

Skjønner det er vanskelig når du har klart deg så bra så lenge og så når han sender den mailen så får du et sånt tilbakeslag følelsesmessig, men ikke la ham få overtaket på deg igjen. Du har det bedre uten ham og en dag, når du er klar for det så møter du kjærligheten igjen.
Ønsker deg alt godt.
Avatar

Re: Tilbakeslag ett år etter bruddet

juli 4 2015 - 07:53
Det har nok vært det beste å kutte all kontakt med han. Men i forholdet fortalte han meg jo at jeg var mindre verdt enn noen av vennene hans (han sa det rett ut, ja) så hvorfor skulle jeg, uansett.

Jeg våknet akkurat av et helt grusomt mareritt. Jeg var i samme rom som eksen og en kollega. Hun var "jobbkona" hans og han tilbrakte dobbelt så mye tid sammen med henne enn med meg i flere år av forholdet vårt. Skulle ønske jeg overdrev her, men nei. Reiser og fritid ble brukt på henne, ikke meg.

Uansett, drømmen varte i "timesvis", der han sammenlignet meg og henne, og ga meg de styggeste beskrivelser, slik han også gjorde da vi bodde sammen. Men her kom alt på en gang. Det var voldsomt! Jeg er helt utmattet nå. Våknet helt nedbrutt!

Det ser ut som jeg har undertrykket en del følelser, fordi jeg trodde jeg var ferdig med dette her. Jeg har jo tydeligvis bare skjøvet tankene unna, ikke bearbeidet dem.

Jeg skal gjøre alt i min makt for å slippe å se ham når jeg henter sakene mine. Absolutt alt. Få ham til å være borte fra leiligheten når jeg henter. Kanskje vil ting bli bedre når jeg blir ferdig med dette, da er det ingen grunn til at han skal kontakte meg for noe igjen.

Uff, det var ikke planen å sitte inne og være deprimert i sommer. Jeg tror jeg drar til legen neste uke, for jeg nekter å ha det slik igjen. Hadde det så bra for bare tre uker siden!
Avatar

Re: Tilbakeslag ett år etter bruddet

juli 4 2015 - 08:01
Tusen takk for alle svar forresten, det hjelper veldig. :) Jeg vil ikke plage venner/familie med tankene mine, så det føles fantastisk å kunne få alt ut her.
Avatar

Re: Tilbakeslag ett år etter bruddet

juli 4 2015 - 08:40
Set ut som du allerede tar mange riktige valg:)
Avatar

Re: Tilbakeslag ett år etter bruddet

mars 15 2016 - 17:54
Virker som du har vært sammen med en psykopat. Arrene kan sitte i lenge......
Til forsiden