Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kraftig kjærlighetssorg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kraftig kjærlighetssorg

juli 20 2015 - 23:20
Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Men for å gjøre en veldig lang historie kort, så trenger jeg seriøst hjelp med å vite hvordan mennesker der ute har kommet seg over kjærlighetssorg. Det er nå 1 år siden det ble slutt mellom meg og eksen min, og det er værre enn noen gang (Var sammen i 5 år). Det har aldri sluppet taket, aldri blitt bedre, bare værre og værre. Savnet er faktisk større enn noen gang og jeg vet ikke lenger hvor jeg skal gjøre av meg, eller hva jeg skal gjøre for å klare å komme meg gjennom dette? Jeg har venner og familie som støtter meg, men det er tunge dager uansett. Familien bor ikke på samme sted som meg og de nærmeste vennene har vært borte for sommeren og det tærer skikkelig på. Det værste av alt er vel kanskje det at jeg og eksen fortsatt elsker hverandre og forteller hverandre at vi savner hverandre, ikke klarer å leve uten hverandre. Likevel så kan vi ikke bli sammen. Han sier jeg fortjener bedre, og ja, de fleste av mine venner sier også det, men likevel. Jeg klarer på en måte å se at jeg forjener bedre, men jeg vil ikke ha noen andre? Kanskje ikke så mange som forstår dette, men ja. Selv om jeg kanskje fortjener bedre, så vil jeg ikke ha noen andre. Jeg vet at jeg må holde igjen, jeg vet jeg ikke kan innlede et forhold med han igjen, men jeg vil. Så veldig gjerne. Han sier han ikke klarer å såre meg mer, at jeg vil få det bedre uten han og at jeg ja, rett og slett fortjener bedre. Men hva f*. Er ikke jeg den som skal få bestemme om jeg forjener bedre eller ikke? Kan ikke han bare bli den han mener jeg fortjener? Uff, vanskelig dette. Håper noen av dere klarer å forstå bittelitt av hva som er greia. Jeg trenger all råd og hjelp jeg kan få. Hvordan klare å komme over et brudd som måtte skje, til tross for at begge to egentlig vil ha hverandre og elsker hverandre?
Avatar

Re: Kraftig kjærlighetssorg

juli 20 2015 - 23:58
Kanskje litt av problemet er at dere fortsatt har mye kontakt (beklager om det ikke stemmer, men det virker slik). Det er dessverre sånn tror jeg, at avstand ofte er det som skal til for å bli skikkelig ferdig med et forhold. Men jeg føler med deg, er i en bedriten kjærlighetssorg selv. Det gjør så vondt!

Har du noen hyggelige ting du liker å gjøre for å få tankene vekk av og til?
Avatar

Re: Kraftig kjærlighetssorg

juli 21 2015 - 07:11
Ett år er jo en stund. Jeg er enig med svartsol, det gjør ting så mye vanskeligere for deg siden dere holder kontakt og snakker om at dere elsker hverandre. Han bør egentlig også la deg gå, og ikke fortelle deg at han elsker deg og ikke klarer å leve uten deg.
Kanskje du kan prøve å spørre han direkte? om han vil bli sammen igjen. Fortell han at du mener alvor, men du kan ikke fortsette slik det er nå. Altså, hvis ikke han gjør noe med det, så er han kanskje ikke så villig til å bli sammen med deg, og da kan du begynne å komme deg over han og se fremover!
Avatar

Re: Kraftig kjærlighetssorg

juli 21 2015 - 19:02
Takk for svar, begge to. Jeg tror også, eller vet at en av grunnene til at dette er så vanskelig er fordi vi holder kontakten enda og møtes i ny og ned for å snakke litt. Og til Svartsol, joda, jeg har jo en del ting å gjøre men låser meg veldig inne og finner lite interessangt for tiden. Orker ingenting, har null energi eller livsgnist liksom. Og til Vkrsand, jeg har på en måte spurt han direkte om det finnes håp for oss, og da sier han bare ja, jeg håper virkelig det. Han sier jo han vil ha meg som kjæresten sin og alt det, men at det også samtidig ikke går. Forhodet ble slutt fordi han løy en del om et par ting, aldri utroskap men andre ting. Og han tilbringte mye mer tid med kompissa, drakk øl og dro på konserter enn å være med meg. Så jeg gikk lei til slutt, av å aldri få en fredagskveld med han. Men, jeg angret jo fort etter bruddet, men da hadde han innsett at han bare ødla meg og ikke orket å se meg så såret og lei meg lenger, derfor kunne vi ikke finne tilbake tilhverandre. Etter 4 mnd fra hverandre ble savnet så stort hos begge og vi prøvde å begynne å date igjen. Men så dukket tanken hans om at jeg fortjener bedre, og at han ikke er bra nok for meg da. Så det ble slutt med datingen. Og her er vi, 1 år etter og det er så vanskelig å gi slipp. Jeg har selv tenkt og sagt til meg selv at jeg må bed han la meg gå. Slutte å ta kontakt, slutte å skrive fine ting til meg. Nettopp fordi jeg må komme meg videre. Men jeg klarer ikke å gjøre det, for en del av meg vil ikke miste han. Men det er kanskje bare det jeg må gjøre, uansett hvor vondt det gjør? Når jeg nevnte det for han sist sa han bare vær så snill, jeg kan ikke miste deg. Han sier jeg betyr så mye for han at han ikke kan miste meg helt og at håpet hans er at vi finner tilbake til hverandre. Men hva hadde dere gjort da? Ventet på at han skal føle han fortjener meg, så vi kan bli sammen igjen. Eller la sjansen gå, kutte kontakt og prøve å komme meg over de 5 årene vi hadde sammen? Venter jeg, så er det jo ingen garanti for at han forandrer seg og vi finner tilbake tilhverandre liksom. Men, jeg vil så gjerne.
Avatar

Re: Kraftig kjærlighetssorg

juli 22 2015 - 07:49
Det er sikkert greit for han å ha litt kontakt med deg, og ikke miste deg helt. Men hvordan er det for deg? Du vil jo ha mer? 100% eller ingenting. Hvis han VIRKELIG vil ha deg, så bør han satse nå. Hva er det han venter på?
Jeg har vært gjennom noe liknende, og jeg vet at det er godt å få råd fra andre, men samtidig er det så vanskelig å faktisk bruke de. Jeg vet iallfall at du finner ut av det, hvis ikke med det samme, så med tiden.
Avatar

Jeg prøver meg igjen

aug 6 2015 - 22:54
Det er jo noen uker siden jeg skrev her sist og ting har skjedd. Ikke til det positive, til det negative. Han er kjempe rar og ignorerer meg totalt, men sender kanskje en mld i ny og ned likevel hvor han savner meg osv. Vi møttes en fredag og var i parken og grilla. Der snakket vi en del og han sa at jeg ikke måtte starte prosessen med å glemme han og miste følsene mine for han, fordi det var oss, og at det fantes håp. Han sa: "Det vil bli oss igjen". Likevel klarte han ikke å åpne seg helt og spærrer plutselig alt inne. Når vi gikk fra hverandre den fredagen så sa han: "Kan vi ses om noen dager? Snart?" Og jeg bare: "Ja". Men har ikke hørt noe, og nå er det 2 uker siden. Vi har snakket litt og det vi snakker om er at jeg ikke har noe å uroe meg for når det kommer til andre jenter, fordi for han så finnes det bare ei og det er meg. Han er ikke litt på tanken på å se på noen andre en gang sier han og det må jeg tro på. Likevel, så vet jeg han fester og henger en del med jenter siden gjengen dems er ganske stor og har blitt tredoblet siden vi var sammen (meste parten jenter). Og i dag tidlig fikk jeg se et bilde av han hvor han røyket sigarett og holdt rundt ei anna jente. Jeg spurte han om dette og han sa det var "kjæresten" til en kompis og at jeg ikke hadde noe å bekymre meg for. Likevel har jeg vanskeligheter for å tro på dette. Han sa han skjønte meg men at han lovde meg at han ikke har rota med noen. Hvordan skal jeg klare å tro på dette? Ene gangen sa han at det var kjæresten til en kompis åsså et navn, og jeg ga meg liksom ikke og noen timer senere skrev han at han ikke har noe med hun å gjøre på den måten fordi hun er sammen med en kompis (men da var det plutselig en annen kompis)? Jeg har også spurt om dette, men nå svarer han meg ikke mer. Jeg har ringt han, han tar ikke telefon. Jeg skriver "vær så snill å ring meg" osv osv, men han skrudde av tlf sin, eller den er strømtom. Altså, jeg drar på ferie om noen dager å han sa senest i går at: "Jeg lover å møte deg før du drar". Jeg blir gal av dette, og akkurat det med andre jenter klarer jeg ikke tanken på. Jeg blir kvalm og uvel, på ordentlig. Spesielt når han sier alt det andre han sier til meg, og når vi møttes sist å sånn og han sier jeg ikke må gi opp og at jeg ikke har noe å bekymre meg for. Han sier det bare er meg og at jeg aldri kan erstattes. Men, hvorfor oppfører han seg sånn? Jeg vet han også har det vanskelig, men jeg kjenner han nesten ikke igjen. Hva skal jeg gjøre?

(dette ble et ganske desperat innlegg, beklager)
Avatar

Re: Kraftig kjærlighetssorg

aug 6 2015 - 23:29
Ikke beklage deg.. Han virker som om han vil ha deg gående på gress mens han fester og raser fra seg. Jeg tror at når man virkelig elsker noen gjør man ikke sånn. Da er man innstilt på å være med den personen og være seriøs med personen og ikke være opptatt med fest og kamerater hele tiden.
Og løgner som bryter all tillit som tydeligvis gjentar seg er heller ikke noe gå inn i forhold med. Jeg er ikke den rette til å gi råd hva du bør gjøre, men han virker vinglete om hva han vil og ser ut som det er i pose og sekk han er ute etter. Vet det ikke kan være lett , men prøv å fokusere på andre ting enn han. Lev ditt eget liv og ikke ta noe kontakt med han. Bli kjent med andre gutter og la tiden gå. Ikke for å gjøre han sjalu og usikker, men for se at det finnes andre som du fortjener mye mer enn han og hvordan han er. Jeg burde gjøre det samme selv..... Uff.. Vanskelig dette her. Disse mannfolka..
Avatar

Re: Kraftig kjærlighetssorg

nov 6 2015 - 16:39
Herregud jeg ble onkelig irritert!

Kjenner deg ikke, men føler onkelig synd på deg!

Kjenner så godt sånne gutter som han :@ Han fester, koser seg hit og dit, og kommer til deg når han vil og går når han vil, selv når han vet at du blir såret og har det vondt.

Men er helt enig med han, du fortjener såå mye bedre! Ikke enn sånn useriøs gutt som han!

Her er det ihvartfall noen råd jeg kan komme på som kanskje kan hjelpe litt:

- Skriv en liste over det negative ved han
- Prøv å finn en ny hobby,
- Legg av 1-2 timer om dagen (f.eks. kvelden) og gråt og vær lei deg så mye du vil. Fordi det hjelper å gråte!
- Prøv å legge tankene om han vekk på dagen, og husk på at du kan tenke og sorge på kvelden.
- Snakk med en som du kan snakke alt med om. En du føler deg sikker på

Håper dette hjelper!

Lykke til videre, håper virkelig du kommer deg fort over han! :)

Avatar

Re: Kraftig kjærlighetssorg

nov 6 2015 - 19:52
Han fortjener deg på ingen måte!!
Det er vanskelig for deg å se dette siden du er midt inne i det, og blendet av følelser.. Men han oppfører seg som en drittsekk!! Det er så utrolig dårlig gjort å leke med følelsene dine på den måten. Dette er en hard ting å si; men hvis han virkelig mente at han ville være sammen med deg så hadde han vært det!
Det er bare tull at han ikke vil såre deg. Hvis han ikke ønsket å såre deg så ville han ikke fylt deg med falske forhåpninger og sagt at det skal bli dere. Da hadde han ventet til han selv var helt klar - og sagt det da.
Vær så snill å ikke kast bort mer tid på denne idioten som tydeligvis har deg på vent som en eller annen backup-løsning. Alt ordner seg til slutt.
Stor klem
Til forsiden