Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kjærlighetssorg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kjærlighetssorg?

sep 23 2016 - 00:04
Hei.

Jeg er en jente på 19 år og jeg er så fryktelig forelsket, så forelsket at det gjør vondt.
Vanligvis er jeg hva man kan kalle en "rundtbrenner" - jeg har funnet ut av dette var den beste metoden for å ikke fall dypt inni noe og evt ende opp såret.
Men for noen mnd tilbake møtte jeg en gutt, som forandret det hele.
Med engang var det noe med han, og jeg falt så og si pladask etter første møte. Han er konstant i hode mitt og jeg liker han så mye at det gjør fysisk vondt i brystet og magen.

Vi har snakket sammen og møttes i noen mnd nå. Og jeg vil si meg klar for et forhold (noe jeg aldri har sagt på disse 19 årene) problemet er at han nylig kom ut av noe selv, og holder tilbake. Han sier selv at han liker meg utrolig godt, men at han holder veggen litt oppe siden han kom nylig ut av noe selv og vil ikke hoppe rett inn i noe nytt. Han skal også dra for å studere i februar. (blir en reisevei på typ 2 timer pr vei) og han har også planer etter studiene til å flytte til Sverige...

Det jeg lurer på, er om det er normalt og være så betatt og opptatt av en person? Eller er det bare jeg som har gått av vettet.
Hva skal jeg gjøre med disse evt fremtidsplanene hans? Jeg kan jo ikke kreve at han blir, når dette har vært en drøm siden han var liten.. Har også tatt dette opp med han, men han er en veldig positiv person/ kanskje litt urealistisk.. og sier at vi tar det som det kommer - den tid den sorg.
Burde jeg bare avslutte dette nå - eller fortsette?
Hva skal jeg gjøre??

Jeg har virkelig null kontroll på disse følelsene og er så langt ute av min komfortsone som overhode mulig..

Hadde satt utrolig mye pris på svar og tips :-)
Avatar

:)

sep 23 2016 - 09:47
Det er kanskje ikke det du ønsker å høre, men hvis han sier ting som at dere tar det som det kommer, den tid den sorg osv, så er han vel ikke helt klar for et nytt forhold. Det trenger ikke å bety at han ikke liker deg, men at han rett og slett trenger litt tid til seg selv. Kanskje han ikke vil såre deg med å si det?

Jeg vet jo ikke hvordan stemningen mellom dere er og hvor langt dere er kommet, men jeg tror nok at jeg selv ville prøvd å bremse mine følelser litt. Når han da reiser og evt ikke ønsker noe forhold nå, så er ikke nedturen like stor som hvis du går all in og blir veldig skuffet.

Men så er det ikke så lett å gjøre noe med følelsene sine....Lykke til!
Avatar

Kjærlighetssorg?

sep 23 2016 - 12:59
Selv rundbrennere har følelser ;) og de fleste av dem er bare på søk, og det virker som du nå har funnet det du søkte etter, men så er det bare det at, det skal ikke bare stemme for deg...

Jeg vil si at det er helt normalt å miste vettet når man blir skikkelig forelska, men de fleste klarer likevel å fungere. Man sover dårlig, man drømmer mye, man blir ofte veldig tent, men likevel kan det være lurt å forstå at det som skjer, er den reaksjon på forelskelse.

Enkelte som går ut av et forhold er klar for et nytt med en gang, andre blir aldri klar, men går i en evig lang sørgprossess, for de fleste av oss er det noe mellom disse ytterpunktene.

Du bør la han få den tiden han trenger, gi han rom til å puste, vær til stede hvis du får lov, ikke legg press på han fordi det virker ofte mot sin hensikt. Om han ikke vil ha et forhold fordi han skal flytte til Sverige, så kanskje han ikke er like forelsket i deg, kanskje han ikke har tro på langdistanseforhold eller at du vil flytte etter.

Du må forsøkte å lytte til hva han sier, hva din indre stemme sier, og spør deg selv, er du klar for å binde deg ennå? Vil du flytte etter han fordi han kanskje skal bli sammen med deg? 2 timer reisevei er ikke så langt, men store avstander kan ødelegge forholdet.

Jeg lever etter at: Er du i tvil, så la vær. Siden du spør her, er du i tvil, men uforsk forholdet så lenge du kan, om du ikke pusher for hardt, kanskje han kommer på andre tanker eller at dere klarer å finne en løsning sammen? Det eneste som er viktig, er at du er 100% ærlig med deg selv og han, slik at du ikke kan sitte å bebreide deg selv etterpå for hva du ikke sa, og hva du burde ha sagt.

Du er 19 år, i dag finner de færreste sin livsledsager når de er 19.
Lykke til, og holde oss oppdatert ;)
Avatar

Takk!

sep 24 2016 - 20:58
Tusen takk for gode råd og tanker.

Jeg har bestemt meg som dere råder til å ikke pushe han, og prøve å holde følelsene litt tilbake.
Å angre på noe man ikke fikk gjort - en noe man gjorde tenker jeg er viktig.
Så planen er å prøve dette "forholde", det værste som kan skje er et knus hjerte. Og det skal jeg nok klare å overleve.

Skal holde dere oppdatert! :)
Avatar

Så...

april 15 2017 - 23:23
Hvordan går det? Vi har ikke hørt noe på veldig lenge :)
Til forsiden