Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kjærlighetssorg uten å være kjærester

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kjærlighetssorg uten å være kjærester

nov 16 2019 - 13:44
Jeg er så forelska at jeg får kjærlighetssorg.
Så innmari redd for at han skal skuffe eller såre meg. Det kjennes så ekte og fint når vi er sammen, men med engang vi går fra hverandre er jeg like usikker igjen.
Er han med andre jenter? Hva tenker han egentlig om meg? Hvorfor har vi aldri møttes ute blant folk før? Er han en fuckboy? Utnytter han meg?
Jeg vet jeg bare burde være ærlig og spørre han. Men jeg vil virkelig ikke ødlegge stemningen når vi er sammen.
Jeg vil virkelig ikke miste den gutten fordi jeg overtenker.
Men samtidig så vil jeg ikke miste han fordi jeg ikke klarer å vise hva jeg føler.

Hver gang vi er sammen er jeg så trygg. Han gjør meg så ekte, jeg er kun meg selv. Komplimentene han gir meg er ikke «fint hår, eller fin spenne» , det er mer «du gjør meg trygg» eller «du er behagelig å være med». Det er komplimenter med sjel. Og hver gang vi er sammen får jeg høre det.

Han holder rundt meg, kysser på meg og er alltid inærheten. Han legger seg aldri langt unna. Han passer på meg. Han viser at han bryr seg om meg. Alt er liksom bare så ekte. Hver gang vi er sammen er vi alltid sammen i mange timer. Men hver gang han går er det akkurat som at stemningen blir ødlagt. Som om han bare vil stikke med engang. Den trygge stemningen blir usikker. Og hva betyr det?

Sist vi var sammen rakk han ikke komme inn døra før han sa han ikke ville jeg skulle tro han var en fuckboy. At han var glad i meg, han ville vi skulle gå på date, han var ikke med andre jenter fordi han følte ikke for det, han sa han var så trygg med meg.
Og det var virkelig fint. Det hadde jeg aldri sett for meg, og det var nok derfor jeg ikke klarte svarte han ordentlig. Jeg var jo helt enig.

Vi lo og snakket om alt og ingenting som alltid. Men med engang han skulle gå ble stemningen helt rar igjen. Som om han ble ukomfortabel og bare ville vekk. Han virket stressa og ga meg et kyss så var han borte.

Og her sitter jeg å ikke skjønner noe. Jeg er bare så redd for å tro noe som helst. Jeg forstår ingenting. Og det er vondt.
Vi har ikke snakket noe særlig heller, ikke det at vi pleier det heller men kanskje det burde vært litt mer vanlig etter det han sa.
Avatar

Bra refleksjoner

nov 16 2019 - 16:55
Det er bra du tenker over slike ting. Etter å ha lest hundrevis av slike tråder opp igjennom, og livserfaring, så kan det noen ganger være en berettiget magefølelse.

Mitt råd til deg er at du skrur ned lidenskapsnivået litt, og engasjerer deg i hva han gjør i livet.

Et annet råd er kanskje litt kontroversielt, men jeg er av en sånn natur at hvis jeg hadde vært i et forhold, og når jeg har vært det, så har jeg ikke hatt noen problemer med å gi fra meg telefonen til partneren for en sjekk, når som helst og hvor som helst. Sosiale medier og elektronikk er en utstrekning av vår egen personlighet, og hvis du finner tegn til utroskap der, så er det grunn til å sette en demper på forholdet.

En partner skal være tillitsfull, åpen, ærlig og trygg. Når du føler tegn på usikkerhet, så er det ikke bra. Du kan spørre om du kan få sitte på til hans aktiviteter, være med og se hvordan ting fungerer.

Men det kan også hende dere bare er forskjellige på denne måten. At han er litt mer anspent og nervøs av natur, og du krever en mer trygg og stødig person.

Hva du velger å gjøre blir ditt valg. Men jeg mener du burde gjøre noe. Få svarene du krever på en eller annen måte.

Hvis det viser seg at han tar det som "mas", og truer med å forlate forholdet, så er det også et negativt tegn. En sympatisk person ville strukket seg til lange lengder for å bevise for deg at han/hun er lojal. Når man reagerer med overfladiskhet og hovenhet, så er det ofte et tegn på at man ikke bryr seg så dypt, i hvert fall tilsynelatende. Kanskje forholdet deres trenger denne testen for å teste overlevelsesevnen. Sterk kjærlighet er bygget på tillit, og det må tåle tester. Du kan arrangere en test hvis du føler deg usikker, men bare når det er moralsk forsvarlig, som jeg føler det er nå.
Avatar

Re: Kjærlighetssorg uten å være kjærester

nov 17 2019 - 18:39
Takk for gode råd. Jeg følte ikke helt det traff meg men det er riktig som du sier at tillit er avgjørende i et forhold.
Jeg bare vet ikke om jeg tørr å gjøre noe mere med det.
Jeg føler at jeg bare venter og venter, og i det siste er jeg usikker på hva jeg venter på. Hvorfor er det alltid jeg som må gi så mye?
Jeg har kjent han siden sommeren og jeg føler meg mer lei meg enn glad.
Samtidig som han gjør meg veldig trygg på at jeg ikke er interessert i å møte noen andre.
Jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal si til han som gjør at jeg ikke tenker så mye.
Kjærlighet er det skumleste i verden og alt bare virker så komplisert.
Helt siden sommeren har jeg gitt han tid og vært veldig tålmodig. På det halve året har vi kanskje møttes Max 6 ganger.
Til forsiden