Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kjærlighetssorg og komplekser for min høyde

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kjærlighetssorg og komplekser for min høyde

nov 6 2015 - 17:18
Hei. Jeg er en mann på 25 år som sliter med komplekser. Jeg er 169cm høy, og føler at dette er en hindring når jeg skal stifte romantiske bekjentskaper. Mitt inntrykk er at høyde er en veldig viktig faktor for mange kvinner i valg av kjæreste. Det finnes sikkert en del kvinner som ikke har problemer med min høyde, men det som plager meg er at en stor gruppe kvinner antakeligvis vil avvise meg på grunnlag av ett kriterium.

Kompleksene mine kan henge sammen med at jeg har blitt avvist alle de tre gangene jeg har vært forelsket. Alle disse tre kvinnene viste signaler på det jeg trodde var «romantisk interesse», men alle avviste meg.

Stort sett føler jeg at ganske mange kvinner «liker» meg og flørter med meg, men jeg kan ta veldig feil. De tre kvinnene som avviste meg, følte jeg viste sterkere interesse enn de fleste kvinner jeg har møtt, men de ville fortsatt ikke gi meg en sjans. Kanskje jeg er naiv. Disse erfaringene har gitt meg en høy terskel for å ta til meg ros og komplimenter.

Siden jeg har en høy terskel for å ta til meg ros og komplimenter, føler jeg sjelden jeg får den bekreftelsen selvtilliten min trenger. Selvbildet mitt går opp og ned ut fra små hendelser i hverdagen.

For ordens skyld kan jeg nevne at noen kvinner har vist klar og entydig interesse, men dette har tydeligvis ikke vært nok til å gi meg god selvtillit. Problemet er vel at de kvinnene som virkelig har betydd noe for meg ikke har vært interessert.

For en stund siden forsøkte jeg meg på nettdating. Etter å ha vært aktiv på diverse datingsider har jeg blitt demoralisert av alle høydekravene som kvinner oppgir i sine profiler. Hver gang jeg ser kvinner oppgi minimumskrav som er over min høyde er det som om jeg får merkelappen «du er ikke god nok» klistret i trynet. En veldig stor andel av de profilene jeg besøkte hadde minimumskrav som nettopp var over min høyde.

Hvordan kan jeg håndtere kompleksene mine på en bedre måte? Jeg ønsker meg et bedre selvbilde. Føler fortsatt kjærlighetssorg etter den siste avvisningen.
Avatar

:/

nov 6 2015 - 19:56
Er selv ikke høy, rundt 173 eller 174. Har selv hatt komplekser med dette og vært feig med å prøve meg på jenter på grunn av det. Men når du ser rundt deg så er det mange andre gutter som er lavere som ikke har problemer med å flørte eller gi komplimenter til kvinnfolk. Det er dette de fleste jente vil ha, altså oppmerksomhet.
Prøv å ikke tenke på kompleksene dine, prøv videre, sannsynligvis så har det ikke gått bra fordi dere rett og slett i passet sammen.

Bare for å legge til så har jeg til og med vært sammen med ei jente som var høyere enn meg etter at jeg har lagt fra meg høyde-fikseringen min.
Avatar

Re: Kjærlighetssorg og komplekser for min høyde

jan 18 2018 - 17:07
Jeg er kvinne og min erfaring med nettdating er at menn er minst like avvisende som det høres ut som kvinner er. Jeg kan gi en mann et åpningskompliment for å få i gang en samtale, og opplever at de MULIGENS kikker på profilen min og svært få svarer deretter i det hele tatt på at jeg skrev noe hyggelig til dem.

Jeg undrer meg litt på om kjønnsrollemønsteret forsatt sitter godt i veggene når det gjelder dating. Om det er slik at menn fortsatt skal være "jegeren" og kvinnen skal avvise noen ganger før mannen kanskje får napp. Nå er jeg middelaldrende og viser min interesse for en mann på min egen alder. Det kan jo være at yngre mennesker er mindre ortodokse enn sine eldre artsbrødre synes å være, det vet jeg ikke noe om og det kunne egentlig være interessant å høre om.

Ellers vil jeg si til de som ikke er helt fornøyd med sitt utseende (eller andre ting), noe mange av oss kan kjenne oss igjen i. Vi kan ha et mer eller mindre realistisk glansbilde vi kikker etter, men hvis vi opplever en person som gir oss gode følelser som treffer rett i det personlige behovet vårt, så er det lettere å sette glansbildet tilside. Det har nok også noe å si om en er ute etter et forhold for kort eller lang sikt. Hvilke erfaringer en har spiller nok også inn.
Avatar

Re: Kjærlighetssorg og komplekser for min høyde

jan 18 2018 - 18:56
akershusøst:

- "Jeg undrer meg litt på om kjønnsrollemønsteret forsatt sitter godt i veggene når det gjelder dating. Om det er slik at menn fortsatt skal være 'jegeren' og kvinnen skal avvise noen ganger før mannen kanskje får napp."

Jepp (grunnet biologi).- "Det kan jo være at yngre mennesker er mindre ortodokse enn sine eldre artsbrødre synes å være, det vet jeg ikke noe om og det kunne egentlig være interessant å høre om."

Generelt nei (grunnet biologi).
Avatar

Re: Kjærlighetssorg og komplekser for min høyde

jan 18 2018 - 20:29
Kan en håpe på en mer utdypende argumentasjon, Gummibear?

Både arv og miljø sies jo begge å skulle ha ganske sterk innvirkning på hvordan vi lever våre liv.


Til deprimert 104, kanskje jentene kommer med en tilsynelatende avvisning, men noen av dem likevel ønsker at du skal prøve igjen? Men en må jo selvfølgelig ikke drive det så langt at det kan oppfattes som trakassering, så en må vel ha noe justerte sosiale antenner, vil jeg tro.

Ikke alltid like lett å være verken mann eller kvinne...
Avatar

Re: Kjærlighetssorg og komplekser for min høyde

jan 19 2018 - 02:16
- "Kan en håpe på en mer utdypende argumentasjon, Gummibear?"

Orker ikke å utdype hele den evolusjonære og empiriske bakgrunnen for dette. (Det blir altfor langt.) Men det er kort sagt fordi det er helt i tråd med både teorien og forskningen innenfor evolusjons-psykologi + at det i praksis under sjekking/dating/romantiske forhold er en helt spesifikk kjønnsrollefordeling som gir klart mest seksuell suksess med attraktive partnere (med stor margin), for heteroseksuelle mennesker.

Dette er fasiten, men du er selvfølgelig fri til å velge om du vil tro på det eller ikke :)- "Både arv og miljø sies jo begge å skulle ha ganske sterk innvirkning på hvordan vi lever våre liv."

Enig i det, både arv og miljø spiller en rolle vedrørende mange ting her i livet (klining er f.eks. nesten garantert kulturelt betinget) - men ikke når det gjelder seksuell attraksjon. Seksuell attraksjon er et instinkt og er dermed biologisk programmert.
Avatar

Kjærlighetssorg

jan 26 2018 - 19:55
Jeg er så enig med det du skriver her akershusøst:
"hvis vi opplever en person som gir oss gode følelser som treffer rett i det personlige behovet vårt, så er det lettere å sette glansbildet tilside"

Menn og kvinner har sine motsetninger, men i det store og det hele tror jeg vi er ganske like når det kommer til å finne seg en partner:
* en som du kan le sammen med
* en person med egne meninger
* en som har selvrespekt og respekt for andre
* en som er komfortabel med seg selv
* en som gjør andre komfortable når de snakker med han/ hun (gir selvtillit)

En kjæreste blir en veldig god venn du føler du ikke kan leve uten.

Når det kommer til høydekomplekser forstår jeg deg veldig godt. Jeg er 155 cm høy og sliter stadig med tanker hvor jeg ønsker å være høyere. Men det kan være til hjelp å flytte blikket utover og se hva vi kan gjøre for at andre kan føle seg bedre med seg selv. Det kan være utfordrende. Det er ikke alltid de andre er like positive og engasjerte tilbake, men det gjør ikke bare godt for dem, men du sitter også igjen med en god følelse. Fordi du innser hvor mye selvtillitt du selv får. Jeg søkte etter bekreftelse fra andre for å få bedre selvbilde, men har funnet ut at jeg styrket eget selvbilde ved å gi bekreftelse til andre.
Til forsiden